Lehtikaali

Alevahti.fi

Lehtikaali on useimmille tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena. Entä miten tehdä lehtikaalisipsejä?

Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on ravinnerikas vihreä kasvis. Se on sukua muun muassa kaalille ja ruusukaalille. Lehtikaalin terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämiin terveellisiin ainesosiin, kuten beetakaroteeniin (A-vitamiinin esiaste) ja C-vitamiiniin. Siinä on myös runsaasti kivennäisaineita eli mineraaleja.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Lehtikaalissa on proteiinia ja rautaa. Lisäksi lehtikaalissa on magnesiumia ja kalsiumia, jotka ovat terveellisiä esimerkiksi luustolle. Kuitu puolestaan on hyväksi vatsalle ja ruoansulatukselle. Lehtikaalin sisältämä potassium on hyväksi verenpaineelle ja sydämen terveydelle.

Tuoreena vai jauheena?

Päivittäiseen käyttöön helpoin tapa saada terveysvaikutukset hyödynnettyä on lehtikaalijauhe. Lehtikaalta (englanniksi kale) voi tietysti käyttää myös tuoreena.

Jos haluaisi saada useamman viherjauheen terveysvaikutukset tuoreista kasviksista, olisi edessä työläs urakka. Ongelmaksi voisi muodostua myös saatavuus. Löytyykö esimerkiksi lähikaupastasi kaikkia haluamiasi kasviksia säännöllisesti?

Lehtikaalijauhe sopii muiden viherjauheiden tapaan niin viherjuomaan kuin smoothieen. Toisaalta lehtikaalijauhetta voi lisätä vaikkapa munakkaaseen tai takinaan. Tuoreeseen lehtikaaliin verrattuna jauhe myös säilyy paremmin. Jauhe on myös helppo käyttää, mistä syystä se onkin useiden valinta saada lehtikaalin terveysvaikutukset päivittäiseen käyttöön.

Yksi teelusikallinen lehtikaalijauhetta vastaa noin 100 grammaa tuorette lehtikaalta.

Kuina lehtikaalisipsejä tehdään?

Lehtikaalisipsejä voi tehdä kotona omassa uunissa. Valmistukseen menee alle puoli tuntia, eikä aineosiakaan tarvjta kuin kolme.

  1. Poista lehdistä kova varsiosa, leikkaa halutun kokoisiksi ja huuhtele ne.
  2. Levitä lehdet uunipellille tasaisesti, ripottele päälle öljyä ja suolaa.
  3. Kuumenna uuni noin 150 asteeseen ja paista sipsejä noin 20-25 minuuttia.

Liikaa lehtikaalia ei kuitenkaan kannata paistaa, sillä niihin tulee kitkerän palanut maku. Oikean paistoasteen kyllä oppii ajallaan. Tärkeää ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä tehdessä on, että ei nimenomaan paista niitä liikaa.

Uunista voi napata vaikka maistiaisia, niin huomaa kuinka kaalin maku ja rakenne muuttuu paistaessa. Sipsejä voi myös käännellä, jotta ne paistuisivat mahdollisimman tasaisesti. Jos sinulla on kokemuksia lehtikaalisipsien valmistuksesta, kerro kokemuksesi ja vinkkisi kommenteissa!

Foodin lehtikaalijauhe

Foodin on tunnettu merkki laadukkaista luontaistuotteistaan. Siltä on saatavilla myös useita viherjauheita — myös lehtikaalijauhetta. Yksinkertaisesti nimellä Foodin Lehtikaalijauhe myytävä tuote löytyy myös useimmista netin luontaistuotekaupoista.

Foodinin ohella lehtikaalijauhetta myyvät toki muut merkit. Näitä ovat muun muassa Feel Vivid, Govinda ja Raab Vitalfood. Foodin Lehtikaalijauhe sisältää ainoastaan lehtikaalista jauhettua jauhetta, ei mitään ylimääräistä tai lisättyä. Lisäksi käytetty lehtikaali on valmistettu luonnonmukaisin menetelmin eli luomuna.

Jos haluat yhdistää useamman viherjauheen hyödyt samassa tuotteessa, kokeile Foodinin Viherjauhe -sekoitusta. Lehtikaalijauheen lisäksi siinä on vehnänorasta, ohranorasta, alfalfaa, spirulinaa, pinaattia, nokkosta, chlorellaa ja moringaa.


Oletko sinä jo kokeillut lehtikaalisipsejä? Minkälaisissa ruoissa käytät lehtikaalijauhetta? Kerro kokemuksesi ja kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Arginiini Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Arginiini on yksi ihmisen elimistössä esiintyvistä aminohapoista. Se vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

9
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16

Ei kommentteja

Tuotevinkit