Alevahti.fi

Lehtikaali

Lehtikaali on useimmille tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena. Entä miten tehdä lehtikaalisipsejä?

Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on ravinnerikas vihreä kasvis. Se on sukua muun muassa kaalille ja ruusukaalille. Lehtikaalin terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämiin terveellisiin ainesosiin, kuten beetakaroteeniin (A-vitamiinin esiaste) ja C-vitamiiniin. Siinä on myös runsaasti kivennäisaineita eli mineraaleja.

Lehtikaalissa on proteiinia ja rautaa. Lisäksi lehtikaalissa on magnesiumia ja kalsiumia, jotka ovat terveellisiä esimerkiksi luustolle. Kuitu puolestaan on hyväksi vatsalle ja ruoansulatukselle. Lehtikaalin sisältämä potassium on hyväksi verenpaineelle ja sydämen terveydelle.

Tuoreena vai jauheena?

Päivittäiseen käyttöön helpoin tapa saada terveysvaikutukset hyödynnettyä on lehtikaalijauhe. Lehtikaalta (englanniksi kale) voi tietysti käyttää myös tuoreena.

Jos haluaisi saada useamman viherjauheen terveysvaikutukset tuoreista kasviksista, olisi edessä työläs urakka. Ongelmaksi voisi muodostua myös saatavuus. Löytyykö esimerkiksi lähikaupastasi kaikkia haluamiasi kasviksia säännöllisesti?

Lehtikaalijauhe sopii muiden viherjauheiden tapaan niin viherjuomaan kuin smoothieen. Toisaalta lehtikaalijauhetta voi lisätä vaikkapa munakkaaseen tai takinaan. Tuoreeseen lehtikaaliin verrattuna jauhe myös säilyy paremmin. Jauhe on myös helppo käyttää, mistä syystä se onkin useiden valinta saada lehtikaalin terveysvaikutukset päivittäiseen käyttöön.

Yksi teelusikallinen lehtikaalijauhetta vastaa noin 100 grammaa tuorette lehtikaalta.

Kuina lehtikaalisipsejä tehdään?

Lehtikaalisipsejä voi tehdä kotona omassa uunissa. Valmistukseen menee alle puoli tuntia, eikä aineosiakaan tarvjta kuin kolme.

  1. Poista lehdistä kova varsiosa, leikkaa halutun kokoisiksi ja huuhtele ne.
  2. Levitä lehdet uunipellille tasaisesti, ripottele päälle öljyä ja suolaa.
  3. Kuumenna uuni noin 150 asteeseen ja paista sipsejä noin 20-25 minuuttia.

Liikaa lehtikaalia ei kuitenkaan kannata paistaa, sillä niihin tulee kitkerän palanut maku. Oikean paistoasteen kyllä oppii ajallaan. Tärkeää ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä tehdessä on, että ei nimenomaan paista niitä liikaa.

Uunista voi napata vaikka maistiaisia, niin huomaa kuinka kaalin maku ja rakenne muuttuu paistaessa. Sipsejä voi myös käännellä, jotta ne paistuisivat mahdollisimman tasaisesti. Jos sinulla on kokemuksia lehtikaalisipsien valmistuksesta, kerro kokemuksesi ja vinkkisi kommenteissa!

Foodin lehtikaalijauhe

Foodin on tunnettu merkki laadukkaista luontaistuotteistaan. Siltä on saatavilla myös useita viherjauheita — myös lehtikaalijauhetta. Yksinkertaisesti nimellä Foodin Lehtikaalijauhe myytävä tuote löytyy myös useimmista netin luontaistuotekaupoista.

Foodinin ohella lehtikaalijauhetta myyvät toki muut merkit. Näitä ovat muun muassa Feel Vivid, Govinda ja Raab Vitalfood. Foodin Lehtikaalijauhe sisältää ainoastaan lehtikaalista jauhettua jauhetta, ei mitään ylimääräistä tai lisättyä. Lisäksi käytetty lehtikaali on valmistettu luonnonmukaisin menetelmin eli luomuna.

Jos haluat yhdistää useamman viherjauheen hyödyt samassa tuotteessa, kokeile Foodinin Viherjauhe -sekoitusta. Lehtikaalijauheen lisäksi siinä on vehnänorasta, ohranorasta, alfalfaa, spirulinaa, pinaattia, nokkosta, chlorellaa ja moringaa.


Oletko sinä jo kokeillut lehtikaalisipsejä? Minkälaisissa ruoissa käytät lehtikaalijauhetta? Kerro kokemuksesi ja kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51

Ei kommentteja