Alevahti.fi

Serrapeptaasi

Serrapeptaasin teho perustuu siihen, että se pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Tätä vaikutusta voidaan hyödyntää erilaisten kipujen hoidossa. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

Serrapeptaasi eli serratiopeptidaasi löydettiin alunperin silkkiäisperhosen toukan ruoansulatuskanavasta. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta ei hätää, sillä nykyään sitä valmistetaan ilman toukkia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Hyödyt

Serrapeptaasi on niin sanottu proteolyyttinen entsyymi. Tämä tarkoittaa, että se tehoa elimistön kuolleeseen kudokseen ei elävään. Kuollut kudos on tulehduksen aiheuttamaa eli fibriinikudosta.

Tähän perustuukin serrapeptaasin hyödyt: koska se toimii vain tulehtuneeseen kudokseen jättäen terveen kudoksen rauhaan. Näin sen uskotaan tehoavan esimerkiksi erilaisiin kipuihin ja vaivoihin.

Suosittuja käyttökohteita serrapeptaasille ovat siis erilaiset kivut ja vaivat. Siitä voi olla hyötyä niin hermosärkyyn kuin niveliin liittyviin kipuihin. Lisäksi se voi olla avuksi vatsan toiminnalle. Monet käyttävät serrapeptaasia jopa perinteisten tulehduskipulääkkeiden sijasta.

Suomessa serrapeptaasi ei ole vielä saavuttanut kovinkaan suurta suosiota. Sen sijaan Aasiassa ja joissakin Euroopan maissa sitä on hyödynnetty jo useamman kymmenen vuoden ajan.

Serrapeptaasin terveysvaikutuksia ja hyötyjä ei ole tutkittu kovinkaan laajasti eikä sen terveysvaikutuksilla ole vahvaa tieteellistä näyttöä. Sillä on myös hieman kiistanalainen maine. Jos aihe kiinnostaa enemmän, tutustu artikkeleihin niin serrapeptaasista kuin serratiopeptidaasista ja superpeptaasista.

Tuotevinkki: Luontaistukku Serrapeptaasi

Luontaistukku Serrapeptaasi

Luontaistukun serrapeptaasi on valmistettu Suomessa ilman turhia lisäaineita. Onko tässä paras serrapeptaasi ja vieläpä kotimaiselta valmistajalta?

Saatavilla kahtena eri tehokkuutena: 100 000 IU ja 200 000 IU. IU-yksikkö kertoo valmisteen tehon, mitä suurempi arvo, sen tehokkaampi tuote. Lisäksi saatavilla on kolme eri pakkauskokoa: 60, 180 ja 360 kapselia.

Serrapeptaasin käyttöä ei suositella henkilöille, jotka käyttävät veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä. Sitä ei myöskään suositella lapsille, raskaana oleville tai imettäville.

Kokemuksia serrapeptaasista löytyy eri luontaistuotekauppojen tuotesivuilta. Joillakin on tuotteista selvästi positiivisia kokemuksia, kun taas jotkut eivät ole huomanneet niissä minkäänlaista vaikutusta.


Onko sinulla kokemuksia serrapeptaasista? Mihin tuote mielestäsi vaikutti? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34

Ei kommentteja