Krilliöljy

Krilliravuista tai krilliäyriäisistä tuotettava ravintolisä, krilliöljy on omega-3 -rasvahappojen tapaan käytettävä tuote. Kyseessä siis ei ole grilliöljy, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana!

Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliravut ovat pieniä eläinplanktoneihin kuuluvia eliöitä. Keräämisessä noudatetaan vastuullista keräystapaa, jossa sallitaan vain tietty määrä pyyntiä, joka on lisäksi ekologista ja kestävää.

Jos krilli ei kuulostaa tutulta eliöltä, löytyy sitä kuitenkin maapallolta runsaasti — arvioiden mukaan biomassana jopa kaksi kertaa ihmisiä enemmän!

Mitkä ovat krilliöljyn edut?

Kyseessä on siis omega-3 -rasvahappo, joka valmistetaan äyriäisestä eristämällä. Krilliöljyn sanotaan imeytyvän tehokkaammin kuin tavanomaisesta kalaöljystä saatavat rasvahapot.

Rasvahapot voivat olla fosfolipidimuodossa tai triglyseridimuodossa. Ihmisen elimistössä rasvahapot ovat fosfolipidimuodossa, samassa kuin krilliöljyssä. Tästä syystä krilliöljy toimii ihmisellä paremmin — fosfolipidit käytännössä edistävät EPA- ja DHA-rasvahappojen imeytymistä.

Krilliöljyä myydään kapseleina, jotka voivat olla makeutettu esimerkiksi vaniljalla. Näin rasvahappojen hyödyt saa käyttöön ilman monien mielestä ikävää kalan makua. Jotkin valmistajat markkinoivat krilliöljyä 250% paremmalla biologisella hyötyosuudella verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.

Omega-3 -rasvahapoista tutut terveysvaikutukset koskevat siis myös krilliöljyä. Näihin lukeutuu muun muassa positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja aivojen toimintaan. Krilliöljyssä on myös soluille tärkeää koliinia sekä luonnollista antioksidanttia, astaksantiinia. Useimpien krilliöljykapseleiden punainen väri johtuu nimenomaan astaksantiin väristä.

Aivoille ja sydämelle

Omega-3 -rasvahpoojen DHA ja EPA ovat tutkitustikin hyödyksi aivoille. Lisäksi valmisteista voi olla hyötyä maksalle ja rasva-aineenvaihdunnalle. DHA ja EPA ocat maailman tutkituimpia ravintoaineita, joiden hyödyt ovat hyvin tiedossa ja tieteellisesti todistettuja.

Juuri tästä syystä kalan syöntiä suositellaan ravintosuosituksissa — jopa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksissa. Joissakin yhteyksissä krilliöljyn sanotaan laskevan haitallista kolesterolia.

Veren hyytymisen heikentymisestä kärsiville ei suositella käyttöä. Myöskään kala- tai äyriäisallergiset eivät pääse nauttimaan krilliöljyn terveysvaikutuksista.

Asiakkaiden kokemuksia

Kävimme läpi satoja asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia krilliöljyn terveysvaikutuksista ja myös eroista tavanomaisiin kalaöljyihin verrattuna. Seuraavassa kootusti muutamia esille nousseita seikkoja:

  • ”Täysin tuoksuton, ei maistu kalalle”
  • ”Harvoja kalaöljyjä, jonka hyödyt todella huomaa”
  • ”Auttanut näkemiseen”
  • ”Sopii myös herkälle vatsalle, ei närästä”

Krilliöljy on siis kokemustenkin mukaan hyvä vaihtoehto kalaöljyille. Koska terveysvaikutukset ovat käytännössä identtiset, voi esimerkiksi kalan makua välttelevä kokeilla krilliöljykapseleita.


Onko sinulla vastaavia kokemuksia krilliöljystä kuin keräämämmen esimerkit? Kerro kommenteissa miten tämä hyvä vaihtoehto kalaöljylle on toiminut kohdallasi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31

Ei kommentteja

Tuotevinkit