Alevahti.fi

Krilliöljy

Krilliravuista tai krilliäyriäisistä tuotettava ravintolisä, krilliöljy on omega-3 -rasvahappojen tapaan käytettävä tuote. Kyseessä siis ei ole grilliöljy, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana!

Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliravut ovat pieniä eläinplanktoneihin kuuluvia eliöitä. Keräämisessä noudatetaan vastuullista keräystapaa, jossa sallitaan vain tietty määrä pyyntiä, joka on lisäksi ekologista ja kestävää.

Jos krilli ei kuulostaa tutulta eliöltä, löytyy sitä kuitenkin maapallolta runsaasti — arvioiden mukaan biomassana jopa kaksi kertaa ihmisiä enemmän!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mitkä ovat krilliöljyn edut?

Kyseessä on siis omega-3 -rasvahappo, joka valmistetaan äyriäisestä eristämällä. Krilliöljyn sanotaan imeytyvän tehokkaammin kuin tavanomaisesta kalaöljystä saatavat rasvahapot.

Rasvahapot voivat olla fosfolipidimuodossa tai triglyseridimuodossa. Ihmisen elimistössä rasvahapot ovat fosfolipidimuodossa, samassa kuin krilliöljyssä. Tästä syystä krilliöljy toimii ihmisellä paremmin — fosfolipidit käytännössä edistävät EPA- ja DHA-rasvahappojen imeytymistä.

Krilliöljyä myydään kapseleina, jotka voivat olla makeutettu esimerkiksi vaniljalla. Näin rasvahappojen hyödyt saa käyttöön ilman monien mielestä ikävää kalan makua. Jotkin valmistajat markkinoivat krilliöljyä 250% paremmalla biologisella hyötyosuudella verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.

Omega-3 -rasvahapoista tutut terveysvaikutukset koskevat siis myös krilliöljyä. Näihin lukeutuu muun muassa positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja aivojen toimintaan. Krilliöljyssä on myös soluille tärkeää koliinia sekä luonnollista antioksidanttia, astaksantiinia. Useimpien krilliöljykapseleiden punainen väri johtuu nimenomaan astaksantiin väristä.

Aivoille ja sydämelle

Omega-3 -rasvahpoojen DHA ja EPA ovat tutkitustikin hyödyksi aivoille. Lisäksi valmisteista voi olla hyötyä maksalle ja rasva-aineenvaihdunnalle. DHA ja EPA ocat maailman tutkituimpia ravintoaineita, joiden hyödyt ovat hyvin tiedossa ja tieteellisesti todistettuja.

Juuri tästä syystä kalan syöntiä suositellaan ravintosuosituksissa — jopa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksissa. Joissakin yhteyksissä krilliöljyn sanotaan laskevan haitallista kolesterolia.

Veren hyytymisen heikentymisestä kärsiville ei suositella käyttöä. Myöskään kala- tai äyriäisallergiset eivät pääse nauttimaan krilliöljyn terveysvaikutuksista.

Asiakkaiden kokemuksia

Kävimme läpi satoja asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia krilliöljyn terveysvaikutuksista ja myös eroista tavanomaisiin kalaöljyihin verrattuna. Seuraavassa kootusti muutamia esille nousseita seikkoja:

  • ”Täysin tuoksuton, ei maistu kalalle”
  • ”Harvoja kalaöljyjä, jonka hyödyt todella huomaa”
  • ”Auttanut näkemiseen”
  • ”Sopii myös herkälle vatsalle, ei närästä”

Krilliöljy on siis kokemustenkin mukaan hyvä vaihtoehto kalaöljyille. Koska terveysvaikutukset ovat käytännössä identtiset, voi esimerkiksi kalan makua välttelevä kokeilla krilliöljykapseleita.


Onko sinulla vastaavia kokemuksia krilliöljystä kuin keräämämmen esimerkit? Kerro kommenteissa miten tämä hyvä vaihtoehto kalaöljylle on toiminut kohdallasi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55

Ei kommentteja