Krilliöljy

Alevahti.fi

Krilliravuista tai krilliäyriäisistä tuotettava ravintolisä, krilliöljy on omega-3 -rasvahappojen tapaan käytettävä tuote. Kyseessä siis ei ole grilliöljy, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana!

Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliravut ovat pieniä eläinplanktoneihin kuuluvia eliöitä. Keräämisessä noudatetaan vastuullista keräystapaa, jossa sallitaan vain tietty määrä pyyntiä, joka on lisäksi ekologista ja kestävää.

Jos krilli ei kuulostaa tutulta eliöltä, löytyy sitä kuitenkin maapallolta runsaasti — arvioiden mukaan biomassana jopa kaksi kertaa ihmisiä enemmän!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mitkä ovat krilliöljyn edut?

Kyseessä on siis omega-3 -rasvahappo, joka valmistetaan äyriäisestä eristämällä. Krilliöljyn sanotaan imeytyvän tehokkaammin kuin tavanomaisesta kalaöljystä saatavat rasvahapot.

Rasvahapot voivat olla fosfolipidimuodossa tai triglyseridimuodossa. Ihmisen elimistössä rasvahapot ovat fosfolipidimuodossa, samassa kuin krilliöljyssä. Tästä syystä krilliöljy toimii ihmisellä paremmin — fosfolipidit käytännössä edistävät EPA- ja DHA-rasvahappojen imeytymistä.

Krilliöljyä myydään kapseleina, jotka voivat olla makeutettu esimerkiksi vaniljalla. Näin rasvahappojen hyödyt saa käyttöön ilman monien mielestä ikävää kalan makua. Jotkin valmistajat markkinoivat krilliöljyä 250% paremmalla biologisella hyötyosuudella verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.

Omega-3 -rasvahapoista tutut terveysvaikutukset koskevat siis myös krilliöljyä. Näihin lukeutuu muun muassa positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja aivojen toimintaan. Krilliöljyssä on myös soluille tärkeää koliinia sekä luonnollista antioksidanttia, astaksantiinia. Useimpien krilliöljykapseleiden punainen väri johtuu nimenomaan astaksantiin väristä.

Aivoille ja sydämelle

Omega-3 -rasvahpoojen DHA ja EPA ovat tutkitustikin hyödyksi aivoille. Lisäksi valmisteista voi olla hyötyä maksalle ja rasva-aineenvaihdunnalle. DHA ja EPA ocat maailman tutkituimpia ravintoaineita, joiden hyödyt ovat hyvin tiedossa ja tieteellisesti todistettuja.

Juuri tästä syystä kalan syöntiä suositellaan ravintosuosituksissa — jopa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksissa. Joissakin yhteyksissä krilliöljyn sanotaan laskevan haitallista kolesterolia.

Veren hyytymisen heikentymisestä kärsiville ei suositella käyttöä. Myöskään kala- tai äyriäisallergiset eivät pääse nauttimaan krilliöljyn terveysvaikutuksista.

Asiakkaiden kokemuksia

Kävimme läpi satoja asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia krilliöljyn terveysvaikutuksista ja myös eroista tavanomaisiin kalaöljyihin verrattuna. Seuraavassa kootusti muutamia esille nousseita seikkoja:

  • ”Täysin tuoksuton, ei maistu kalalle”
  • ”Harvoja kalaöljyjä, jonka hyödyt todella huomaa”
  • ”Auttanut näkemiseen”
  • ”Sopii myös herkälle vatsalle, ei närästä”

Krilliöljy on siis kokemustenkin mukaan hyvä vaihtoehto kalaöljyille. Koska terveysvaikutukset ovat käytännössä identtiset, voi esimerkiksi kalan makua välttelevä kokeilla krilliöljykapseleita.


Onko sinulla vastaavia kokemuksia krilliöljystä kuin keräämämmen esimerkit? Kerro kommenteissa miten tämä hyvä vaihtoehto kalaöljylle on toiminut kohdallasi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Lehtikaali Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena.

10
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58

Ei kommentteja

Tuotevinkit