Krilliöljy

Krilliravuista tai krilliäyriäisistä tuotettava ravintolisä, krilliöljy on omega-3 -rasvahappojen tapaan käytettävä tuote. Kyseessä siis ei ole grilliöljy, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana!

Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliravut ovat pieniä eläinplanktoneihin kuuluvia eliöitä. Keräämisessä noudatetaan vastuullista keräystapaa, jossa sallitaan vain tietty määrä pyyntiä, joka on lisäksi ekologista ja kestävää.

Jos krilli ei kuulostaa tutulta eliöltä, löytyy sitä kuitenkin maapallolta runsaasti — arvioiden mukaan biomassana jopa kaksi kertaa ihmisiä enemmän!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mitkä ovat krilliöljyn edut?

Kyseessä on siis omega-3 -rasvahappo, joka valmistetaan äyriäisestä eristämällä. Krilliöljyn sanotaan imeytyvän tehokkaammin kuin tavanomaisesta kalaöljystä saatavat rasvahapot.

Rasvahapot voivat olla fosfolipidimuodossa tai triglyseridimuodossa. Ihmisen elimistössä rasvahapot ovat fosfolipidimuodossa, samassa kuin krilliöljyssä. Tästä syystä krilliöljy toimii ihmisellä paremmin — fosfolipidit käytännössä edistävät EPA- ja DHA-rasvahappojen imeytymistä.

Krilliöljyä myydään kapseleina, jotka voivat olla makeutettu esimerkiksi vaniljalla. Näin rasvahappojen hyödyt saa käyttöön ilman monien mielestä ikävää kalan makua. Jotkin valmistajat markkinoivat krilliöljyä 250% paremmalla biologisella hyötyosuudella verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.

Omega-3 -rasvahapoista tutut terveysvaikutukset koskevat siis myös krilliöljyä. Näihin lukeutuu muun muassa positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja aivojen toimintaan. Krilliöljyssä on myös soluille tärkeää koliinia sekä luonnollista antioksidanttia, astaksantiinia. Useimpien krilliöljykapseleiden punainen väri johtuu nimenomaan astaksantiin väristä.

Aivoille ja sydämelle

Omega-3 -rasvahpoojen DHA ja EPA ovat tutkitustikin hyödyksi aivoille. Lisäksi valmisteista voi olla hyötyä maksalle ja rasva-aineenvaihdunnalle. DHA ja EPA ocat maailman tutkituimpia ravintoaineita, joiden hyödyt ovat hyvin tiedossa ja tieteellisesti todistettuja.

Juuri tästä syystä kalan syöntiä suositellaan ravintosuosituksissa — jopa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksissa. Joissakin yhteyksissä krilliöljyn sanotaan laskevan haitallista kolesterolia.

Veren hyytymisen heikentymisestä kärsiville ei suositella käyttöä. Myöskään kala- tai äyriäisallergiset eivät pääse nauttimaan krilliöljyn terveysvaikutuksista.

Asiakkaiden kokemuksia

Kävimme läpi satoja asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia krilliöljyn terveysvaikutuksista ja myös eroista tavanomaisiin kalaöljyihin verrattuna. Seuraavassa kootusti muutamia esille nousseita seikkoja:

  • ”Täysin tuoksuton, ei maistu kalalle”
  • ”Harvoja kalaöljyjä, jonka hyödyt todella huomaa”
  • ”Auttanut näkemiseen”
  • ”Sopii myös herkälle vatsalle, ei närästä”

Krilliöljy on siis kokemustenkin mukaan hyvä vaihtoehto kalaöljyille. Koska terveysvaikutukset ovat käytännössä identtiset, voi esimerkiksi kalan makua välttelevä kokeilla krilliöljykapseleita.


Onko sinulla vastaavia kokemuksia krilliöljystä kuin keräämämmen esimerkit? Kerro kommenteissa miten tämä hyvä vaihtoehto kalaöljylle on toiminut kohdallasi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44

Ei kommentteja