Krilliöljy

Alevahti.fi

Krilliravuista tai krilliäyriäisistä tuotettava ravintolisä, krilliöljy on omega-3 -rasvahappojen tapaan käytettävä tuote. Kyseessä siis ei ole grilliöljy, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana!

Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliravut ovat pieniä eläinplanktoneihin kuuluvia eliöitä. Keräämisessä noudatetaan vastuullista keräystapaa, jossa sallitaan vain tietty määrä pyyntiä, joka on lisäksi ekologista ja kestävää.

Jos krilli ei kuulostaa tutulta eliöltä, löytyy sitä kuitenkin maapallolta runsaasti — arvioiden mukaan biomassana jopa kaksi kertaa ihmisiä enemmän!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mitkä ovat krilliöljyn edut?

Kyseessä on siis omega-3 -rasvahappo, joka valmistetaan äyriäisestä eristämällä. Krilliöljyn sanotaan imeytyvän tehokkaammin kuin tavanomaisesta kalaöljystä saatavat rasvahapot.

Rasvahapot voivat olla fosfolipidimuodossa tai triglyseridimuodossa. Ihmisen elimistössä rasvahapot ovat fosfolipidimuodossa, samassa kuin krilliöljyssä. Tästä syystä krilliöljy toimii ihmisellä paremmin — fosfolipidit käytännössä edistävät EPA- ja DHA-rasvahappojen imeytymistä.

Krilliöljyä myydään kapseleina, jotka voivat olla makeutettu esimerkiksi vaniljalla. Näin rasvahappojen hyödyt saa käyttöön ilman monien mielestä ikävää kalan makua. Jotkin valmistajat markkinoivat krilliöljyä 250% paremmalla biologisella hyötyosuudella verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.

Omega-3 -rasvahapoista tutut terveysvaikutukset koskevat siis myös krilliöljyä. Näihin lukeutuu muun muassa positiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja aivojen toimintaan. Krilliöljyssä on myös soluille tärkeää koliinia sekä luonnollista antioksidanttia, astaksantiinia. Useimpien krilliöljykapseleiden punainen väri johtuu nimenomaan astaksantiin väristä.

Aivoille ja sydämelle

Omega-3 -rasvahpoojen DHA ja EPA ovat tutkitustikin hyödyksi aivoille. Lisäksi valmisteista voi olla hyötyä maksalle ja rasva-aineenvaihdunnalle. DHA ja EPA ocat maailman tutkituimpia ravintoaineita, joiden hyödyt ovat hyvin tiedossa ja tieteellisesti todistettuja.

Juuri tästä syystä kalan syöntiä suositellaan ravintosuosituksissa — jopa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksissa. Joissakin yhteyksissä krilliöljyn sanotaan laskevan haitallista kolesterolia.

Veren hyytymisen heikentymisestä kärsiville ei suositella käyttöä. Myöskään kala- tai äyriäisallergiset eivät pääse nauttimaan krilliöljyn terveysvaikutuksista.

Asiakkaiden kokemuksia

Kävimme läpi satoja asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia krilliöljyn terveysvaikutuksista ja myös eroista tavanomaisiin kalaöljyihin verrattuna. Seuraavassa kootusti muutamia esille nousseita seikkoja:

  • ”Täysin tuoksuton, ei maistu kalalle”
  • ”Harvoja kalaöljyjä, jonka hyödyt todella huomaa”
  • ”Auttanut näkemiseen”
  • ”Sopii myös herkälle vatsalle, ei närästä”

Krilliöljy on siis kokemustenkin mukaan hyvä vaihtoehto kalaöljyille. Koska terveysvaikutukset ovat käytännössä identtiset, voi esimerkiksi kalan makua välttelevä kokeilla krilliöljykapseleita.


Onko sinulla vastaavia kokemuksia krilliöljystä kuin keräämämmen esimerkit? Kerro kommenteissa miten tämä hyvä vaihtoehto kalaöljylle on toiminut kohdallasi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Inkiväärin terveysvaikutukset – kuivattuna, jauheena vai tuoreena? Kokonainen tuore inkivääri leikkuulaudalla

Inkivääriä voi käyttää niin tuoreena, kuivattuna kuin jauheena. Mitkä ovat inkiväärin terveysvaikutukset?

74
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46

Ei kommentteja

Tuotevinkit