Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta?

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä ubikinoni oikein on ja miten se vaikuttaa ihmisen kehossa. Entä minkälaisia tuotteita on saatavilla, ja mikä voisi olla paras ubikinoni?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ubikinonilla on keskeinen rooli ihmisen energiantuotannossa. Energiantuotanto tapahtuu solujen mitokondrioissa, joissa rasvan, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden energia muuntuu ihmisen hyödyntämäksi energiaksi. Ubikinoni toimii myös antioksidanttina estäen solujen hapettumista.

Lyhenteillä CoQ10 tai Q10 tunnettua ubikinonia esiintyy runsaimmin runsaasti energiaa kuluttavissa soluissa, jotka sijaitsevat muun muassa sydämessä, munuaisissa, maksassa, keuhkoissa ja hermostossa.

Ihmisen oma ubikinonin tuotanto alkaa vähenemään noin 30-vuotiaana, ja 60-vuotiaana sen tuotanto voi olla jo puolittunut. Veren ubikinonipitoisuus voi laskea jo nuoremmilla muistakin syistä, kuten stressin, lääkkeiden tai erilaisten sairauksien takia.

Ubikinonin puute voi näkyä heikkona olona, väsymyksenä ja lihaskipuina. Tällöin voi käyttää erilaisia ravintolisiä. Ubikinonin hyödyistä on runsaasti tutkimuksia, joissa sen terveysvaikutukset on todettu.

Ostoksilla hämmennystä voi aiheuttaa, että saatavilla on myös ubikinoli-nimisiä tuotteita. Ubikinoli on ubikinonin pelkistetty muoto. Ubikinoni puolestaan on ubikinolin hapettunut muoto.

Ubikinolia pidetään tehokkaampana, koska se on elimistön helpommin hyödynnettävässä muodossa. Ubikinonin elimistö joutuu pelkistämään suolistossa ennen sen imeytymistä ja vaikutusta.

Tuotevinkki: Luontaistukku Ubikinoni Q10 100mg

Luontaistukku on kotimainen luontaistuotekauppa, jonka valikoimassa on kattavasti erilaisia ravintolisiä ja muita terveystuotteita. Ja tietysti valikoimasta löytyy myös ubikinoni.

Lue Luontaistukku kokemuksia, niin tiedät minkälainen kauppa on kyseessä. Samalta sivulta löydät myös ajankohtaiset alennuskoodit Luontaistukkuun.

Tämä 100mg:n ubikinoni on valmistettu Suomessa ilman tarpeettomia lisäaineita. Tuote on saatavilla niin 60, 180 kuin 360 kapselin pakkauksissa.

Luontaistukusta on saatavilla myös tehokkaampi, 200mg:n Ubikinoni Q10 -tuote. Onko tässä paras ubikinoni, ja vieläpä täysin kotimaisena?

Ubikinonin tai ubikinolin käytöllä ei tutkimusten mukaan ole haittavaikutuksia. Esimerkiksi näiden tuotteiden annoskoot ovat hyvinkin maltillisia. Ravintolisä kuitenkin suositellaan otettavaksi ruokailun yhteydessä parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Kokemuksia

Kävimme läpi suosittujen luontaistuotekauppojen tuotesivuja ja luimme asiakkaiden kokemuksia ubikinonin vaikutuksista.

Selvästi useimmin kokemuksissa toistuvia vaikutuksia olivat sen virkistävä sekä jaksamista parantava vaikutus. Jotkut kirjoittivat lisäksi sen auttaneen lihaskipuihin.

Useat asiakkaista totesivat käyttävänsä ubikinonia kolestrolilääkkeen takia.


Oletko sinä käyttänyt ubikinonia lisäravinteena? Minkälaisia kokemuksia sinulla on sen vaikutuksista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Lehtikaali Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena.

10
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4

Ei kommentteja

Tuotevinkit