Alevahti.fi

Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta?

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä ubikinoni oikein on ja miten se vaikuttaa ihmisen kehossa. Entä minkälaisia tuotteita on saatavilla, ja mikä voisi olla paras ubikinoni?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ubikinonilla on keskeinen rooli ihmisen energiantuotannossa. Energiantuotanto tapahtuu solujen mitokondrioissa, joissa rasvan, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden energia muuntuu ihmisen hyödyntämäksi energiaksi. Ubikinoni toimii myös antioksidanttina estäen solujen hapettumista.

Lyhenteillä CoQ10 tai Q10 tunnettua ubikinonia esiintyy runsaimmin runsaasti energiaa kuluttavissa soluissa, jotka sijaitsevat muun muassa sydämessä, munuaisissa, maksassa, keuhkoissa ja hermostossa.

Ihmisen oma ubikinonin tuotanto alkaa vähenemään noin 30-vuotiaana, ja 60-vuotiaana sen tuotanto voi olla jo puolittunut. Veren ubikinonipitoisuus voi laskea jo nuoremmilla muistakin syistä, kuten stressin, lääkkeiden tai erilaisten sairauksien takia.

Ubikinonin puute voi näkyä heikkona olona, väsymyksenä ja lihaskipuina. Tällöin voi käyttää erilaisia ravintolisiä. Ubikinonin hyödyistä on runsaasti tutkimuksia, joissa sen terveysvaikutukset on todettu.

Ostoksilla hämmennystä voi aiheuttaa, että saatavilla on myös ubikinoli-nimisiä tuotteita. Ubikinoli on ubikinonin pelkistetty muoto. Ubikinoni puolestaan on ubikinolin hapettunut muoto.

Ubikinolia pidetään tehokkaampana, koska se on elimistön helpommin hyödynnettävässä muodossa. Ubikinonin elimistö joutuu pelkistämään suolistossa ennen sen imeytymistä ja vaikutusta.

Tuotevinkki: Luontaistukku Ubikinoni Q10 100mg

Luontaistukku on kotimainen luontaistuotekauppa, jonka valikoimassa on kattavasti erilaisia ravintolisiä ja muita terveystuotteita. Ja tietysti valikoimasta löytyy myös ubikinoni.

Lue Luontaistukku kokemuksia, niin tiedät minkälainen kauppa on kyseessä. Samalta sivulta löydät myös ajankohtaiset alennuskoodit Luontaistukkuun.

Tämä 100mg:n ubikinoni on valmistettu Suomessa ilman tarpeettomia lisäaineita. Tuote on saatavilla niin 60, 180 kuin 360 kapselin pakkauksissa.

Luontaistukusta on saatavilla myös tehokkaampi, 200mg:n Ubikinoni Q10 -tuote. Onko tässä paras ubikinoni, ja vieläpä täysin kotimaisena?

Ubikinonin tai ubikinolin käytöllä ei tutkimusten mukaan ole haittavaikutuksia. Esimerkiksi näiden tuotteiden annoskoot ovat hyvinkin maltillisia. Ravintolisä kuitenkin suositellaan otettavaksi ruokailun yhteydessä parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Kokemuksia

Kävimme läpi suosittujen luontaistuotekauppojen tuotesivuja ja luimme asiakkaiden kokemuksia ubikinonin vaikutuksista.

Selvästi useimmin kokemuksissa toistuvia vaikutuksia olivat sen virkistävä sekä jaksamista parantava vaikutus. Jotkut kirjoittivat lisäksi sen auttaneen lihaskipuihin.

Useat asiakkaista totesivat käyttävänsä ubikinonia kolestrolilääkkeen takia.


Oletko sinä käyttänyt ubikinonia lisäravinteena? Minkälaisia kokemuksia sinulla on sen vaikutuksista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40

Ei kommentteja