Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta?

Alevahti.fi

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä ubikinoni oikein on ja miten se vaikuttaa ihmisen kehossa. Entä minkälaisia tuotteita on saatavilla, ja mikä voisi olla paras ubikinoni?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ubikinonilla on keskeinen rooli ihmisen energiantuotannossa. Energiantuotanto tapahtuu solujen mitokondrioissa, joissa rasvan, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden energia muuntuu ihmisen hyödyntämäksi energiaksi. Ubikinoni toimii myös antioksidanttina estäen solujen hapettumista.

Lyhenteillä CoQ10 tai Q10 tunnettua ubikinonia esiintyy runsaimmin runsaasti energiaa kuluttavissa soluissa, jotka sijaitsevat muun muassa sydämessä, munuaisissa, maksassa, keuhkoissa ja hermostossa.

Ihmisen oma ubikinonin tuotanto alkaa vähenemään noin 30-vuotiaana, ja 60-vuotiaana sen tuotanto voi olla jo puolittunut. Veren ubikinonipitoisuus voi laskea jo nuoremmilla muistakin syistä, kuten stressin, lääkkeiden tai erilaisten sairauksien takia.

Ubikinonin puute voi näkyä heikkona olona, väsymyksenä ja lihaskipuina. Tällöin voi käyttää erilaisia ravintolisiä. Ubikinonin hyödyistä on runsaasti tutkimuksia, joissa sen terveysvaikutukset on todettu.

Ostoksilla hämmennystä voi aiheuttaa, että saatavilla on myös ubikinoli-nimisiä tuotteita. Ubikinoli on ubikinonin pelkistetty muoto. Ubikinoni puolestaan on ubikinolin hapettunut muoto.

Ubikinolia pidetään tehokkaampana, koska se on elimistön helpommin hyödynnettävässä muodossa. Ubikinonin elimistö joutuu pelkistämään suolistossa ennen sen imeytymistä ja vaikutusta.

Tuotevinkki: Luontaistukku Ubikinoni Q10 100mg

Luontaistukku on kotimainen luontaistuotekauppa, jonka valikoimassa on kattavasti erilaisia ravintolisiä ja muita terveystuotteita. Ja tietysti valikoimasta löytyy myös ubikinoni.

Lue Luontaistukku kokemuksia, niin tiedät minkälainen kauppa on kyseessä. Samalta sivulta löydät myös ajankohtaiset alennuskoodit Luontaistukkuun.

Tämä 100mg:n ubikinoni on valmistettu Suomessa ilman tarpeettomia lisäaineita. Tuote on saatavilla niin 60, 180 kuin 360 kapselin pakkauksissa.

Luontaistukusta on saatavilla myös tehokkaampi, 200mg:n Ubikinoni Q10 -tuote. Onko tässä paras ubikinoni, ja vieläpä täysin kotimaisena?

Ubikinonin tai ubikinolin käytöllä ei tutkimusten mukaan ole haittavaikutuksia. Esimerkiksi näiden tuotteiden annoskoot ovat hyvinkin maltillisia. Ravintolisä kuitenkin suositellaan otettavaksi ruokailun yhteydessä parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Kokemuksia

Kävimme läpi suosittujen luontaistuotekauppojen tuotesivuja ja luimme asiakkaiden kokemuksia ubikinonin vaikutuksista.

Selvästi useimmin kokemuksissa toistuvia vaikutuksia olivat sen virkistävä sekä jaksamista parantava vaikutus. Jotkut kirjoittivat lisäksi sen auttaneen lihaskipuihin.

Useat asiakkaista totesivat käyttävänsä ubikinonia kolestrolilääkkeen takia.


Oletko sinä käyttänyt ubikinonia lisäravinteena? Minkälaisia kokemuksia sinulla on sen vaikutuksista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8

Ei kommentteja

Tuotevinkit