Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta?

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä ubikinoni oikein on ja miten se vaikuttaa ihmisen kehossa. Entä minkälaisia tuotteita on saatavilla, ja mikä voisi olla paras ubikinoni?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ubikinonilla on keskeinen rooli ihmisen energiantuotannossa. Energiantuotanto tapahtuu solujen mitokondrioissa, joissa rasvan, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden energia muuntuu ihmisen hyödyntämäksi energiaksi. Ubikinoni toimii myös antioksidanttina estäen solujen hapettumista.

Lyhenteillä CoQ10 tai Q10 tunnettua ubikinonia esiintyy runsaimmin runsaasti energiaa kuluttavissa soluissa, jotka sijaitsevat muun muassa sydämessä, munuaisissa, maksassa, keuhkoissa ja hermostossa.

Ihmisen oma ubikinonin tuotanto alkaa vähenemään noin 30-vuotiaana, ja 60-vuotiaana sen tuotanto voi olla jo puolittunut. Veren ubikinonipitoisuus voi laskea jo nuoremmilla muistakin syistä, kuten stressin, lääkkeiden tai erilaisten sairauksien takia.

Ubikinonin puute voi näkyä heikkona olona, väsymyksenä ja lihaskipuina. Tällöin voi käyttää erilaisia ravintolisiä. Ubikinonin hyödyistä on runsaasti tutkimuksia, joissa sen terveysvaikutukset on todettu.

Ostoksilla hämmennystä voi aiheuttaa, että saatavilla on myös ubikinoli-nimisiä tuotteita. Ubikinoli on ubikinonin pelkistetty muoto. Ubikinoni puolestaan on ubikinolin hapettunut muoto.

Ubikinolia pidetään tehokkaampana, koska se on elimistön helpommin hyödynnettävässä muodossa. Ubikinonin elimistö joutuu pelkistämään suolistossa ennen sen imeytymistä ja vaikutusta.

Tuotevinkki: Luontaistukku Ubikinoni Q10 100mg

Luontaistukku on kotimainen luontaistuotekauppa, jonka valikoimassa on kattavasti erilaisia ravintolisiä ja muita terveystuotteita. Ja tietysti valikoimasta löytyy myös ubikinoni.

Lue Luontaistukku kokemuksia, niin tiedät minkälainen kauppa on kyseessä. Samalta sivulta löydät myös ajankohtaiset alennuskoodit Luontaistukkuun.

Tämä 100mg:n ubikinoni on valmistettu Suomessa ilman tarpeettomia lisäaineita. Tuote on saatavilla niin 60, 180 kuin 360 kapselin pakkauksissa.

Luontaistukusta on saatavilla myös tehokkaampi, 200mg:n Ubikinoni Q10 -tuote. Onko tässä paras ubikinoni, ja vieläpä täysin kotimaisena?

Ubikinonin tai ubikinolin käytöllä ei tutkimusten mukaan ole haittavaikutuksia. Esimerkiksi näiden tuotteiden annoskoot ovat hyvinkin maltillisia. Ravintolisä kuitenkin suositellaan otettavaksi ruokailun yhteydessä parhaan vaikutuksen saamiseksi.

Kokemuksia

Kävimme läpi suosittujen luontaistuotekauppojen tuotesivuja ja luimme asiakkaiden kokemuksia ubikinonin vaikutuksista.

Selvästi useimmin kokemuksissa toistuvia vaikutuksia olivat sen virkistävä sekä jaksamista parantava vaikutus. Jotkut kirjoittivat lisäksi sen auttaneen lihaskipuihin.

Useat asiakkaista totesivat käyttävänsä ubikinonia kolestrolilääkkeen takia.


Oletko sinä käyttänyt ubikinonia lisäravinteena? Minkälaisia kokemuksia sinulla on sen vaikutuksista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22

Ei kommentteja