Moringa – ihmeiden puu!

Perinteisesti Intiassa käytetty moringa on puu, jonka kaikki osat voidaan hyödyntää ravintona. Moringa-jauhe on varmasti helpoin tapa saada tämän monipuolisen luontaistuotteen terveysvaikutukset käyttöön.

Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Ravinnerikas puu — tai itse asiassa sen kuivatuista lehdistä jauhettu jauhe — on monien aktiivisten ihmisten suosikki smoothien seassa.

Kenties makunsa vuoksi myös nimen piparjuuripuu saanut moringa viihtyy trooppisessa ilmastossa, jossa se kasvaakin nopeasti. Alunperin moringan uskotaan kuitenkin olevan kotoisin Himalajalta, ja sitä onkin käytetty Intiassa jo tuhansia vuosia erinäisten terveysvaikutusten takia.

Sitä ei turhaa kutsuta ihmepuuksi ja elämän puuksi — ehkä moringan terveysvaikutukset ovatkin perujaan vaativasta kasvuympäristöstä.

Kuivatuista moringan lehdistä valmistettu jauhe sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Vitamiineista siinä on etenkin C-vitamiinia. Mineraaleista löytyy niin kaliumia, kalsiumia kuin rautaa. Lisäksi siinä on ihmiselle terveellisiä aminohappoja sekä reilusti proteiinia ja kuituja.

Mitä hyötyjä ja vaikutuksia sen käytöllä on?

Korkean kuitupitoisuuden ansiosta moringa on hyväksi vatsalle. Sillä uskotaan olevan terveysvaikutuksia myös kehoa puhdistavana sekä hengityselinsairauksiin auttavana superfoodina.

Toisaalta moringa voi laskea verenpainetta, laskea kolesterolia ja auttaa pitkäkestoiseen tulehdukseen. Tärkeää on huomioida, että kaikista moringan terveysvaikutuksista ei vielä ole tehty kattavia tutkimuksia.

Joka tapauksessa moringaa käyttävät muun muassa aktiiviset liikkujat sekä urheilijat. Smoothien ja pirtelön lisäksi maultaan hieman kirpeä jauhe sopii leivontaan. Yhtenä parhaista viherjauheista pidetty moringa-jauhe ei kuitenkaan sovi kaikille. Esimerkiksi raskaanaolevalle sillä voi olla haittavaikutuksia.

Jauheen lisäksi moringan monipuoliset terveysvaikutukset voi saada hyötykäyttöön patukoina tai teesekoituksessa. Onpa saatavilla myös moringa-kapseleita.

Mihin muuhun sitä käytetään?

Tiesitkö, että moringasta valmistettua uutetta käytetään jopa hiustenhoitituotteissa, kuten hoitoaineissa ja shampoissa? Moringan siemeniä puolestaan on testattu jopa suodattamalla tapahtuvassa vedenpuhdistuksessa.

Kyseessä siis todellakin on ihmepuu, jolla on useita terveysvaikutuksia mutta myös muita käyttötapoja.

Mikä parasta, moringa-jauhetta on saatavilla myös luomuna! Ota siis käyttöön tämä terveellinen viherjauhe, josta saat tärkeitä ravintoaineita ja monipuolisia terveysvaikutuksia päivääsi.

Moringa-jauhetta myyvät myös netin suosituimmat luontaistuotekaupat. Valmistajista ainakin Foodin, Feel Vivid ja KoRo tarjoavat erilaisia moringasta valmistettuja tuotteita. Foodin Moringa Leaf -jauhe on yksi suosituimmista jauheista.


Jos sinulla on kokemuksia moringan käytöstä ja hyödyistä, kirjoita kommentti ja jaa kokemuksesi muille sivuston käyttäjille.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55

Ei kommentteja