Alevahti.fi

Moringa – ihmeiden puu!

Perinteisesti Intiassa käytetty moringa on puu, jonka kaikki osat voidaan hyödyntää ravintona. Moringa-jauhe on varmasti helpoin tapa saada tämän monipuolisen luontaistuotteen terveysvaikutukset käyttöön.

Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Ravinnerikas puu — tai itse asiassa sen kuivatuista lehdistä jauhettu jauhe — on monien aktiivisten ihmisten suosikki smoothien seassa.

Kenties makunsa vuoksi myös nimen piparjuuripuu saanut moringa viihtyy trooppisessa ilmastossa, jossa se kasvaakin nopeasti. Alunperin moringan uskotaan kuitenkin olevan kotoisin Himalajalta, ja sitä onkin käytetty Intiassa jo tuhansia vuosia erinäisten terveysvaikutusten takia.

Sitä ei turhaa kutsuta ihmepuuksi ja elämän puuksi — ehkä moringan terveysvaikutukset ovatkin perujaan vaativasta kasvuympäristöstä.

Kuivatuista moringan lehdistä valmistettu jauhe sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Vitamiineista siinä on etenkin C-vitamiinia. Mineraaleista löytyy niin kaliumia, kalsiumia kuin rautaa. Lisäksi siinä on ihmiselle terveellisiä aminohappoja sekä reilusti proteiinia ja kuituja.

Mitä hyötyjä ja vaikutuksia sen käytöllä on?

Korkean kuitupitoisuuden ansiosta moringa on hyväksi vatsalle. Sillä uskotaan olevan terveysvaikutuksia myös kehoa puhdistavana sekä hengityselinsairauksiin auttavana superfoodina.

Toisaalta moringa voi laskea verenpainetta, laskea kolesterolia ja auttaa pitkäkestoiseen tulehdukseen. Tärkeää on huomioida, että kaikista moringan terveysvaikutuksista ei vielä ole tehty kattavia tutkimuksia.

Joka tapauksessa moringaa käyttävät muun muassa aktiiviset liikkujat sekä urheilijat. Smoothien ja pirtelön lisäksi maultaan hieman kirpeä jauhe sopii leivontaan. Yhtenä parhaista viherjauheista pidetty moringa-jauhe ei kuitenkaan sovi kaikille. Esimerkiksi raskaanaolevalle sillä voi olla haittavaikutuksia.

Jauheen lisäksi moringan monipuoliset terveysvaikutukset voi saada hyötykäyttöön patukoina tai teesekoituksessa. Onpa saatavilla myös moringa-kapseleita.

Mihin muuhun sitä käytetään?

Tiesitkö, että moringasta valmistettua uutetta käytetään jopa hiustenhoitituotteissa, kuten hoitoaineissa ja shampoissa? Moringan siemeniä puolestaan on testattu jopa suodattamalla tapahtuvassa vedenpuhdistuksessa.

Kyseessä siis todellakin on ihmepuu, jolla on useita terveysvaikutuksia mutta myös muita käyttötapoja.

Mikä parasta, moringa-jauhetta on saatavilla myös luomuna! Ota siis käyttöön tämä terveellinen viherjauhe, josta saat tärkeitä ravintoaineita ja monipuolisia terveysvaikutuksia päivääsi.

Moringa-jauhetta myyvät myös netin suosituimmat luontaistuotekaupat. Valmistajista ainakin Foodin, Feel Vivid ja KoRo tarjoavat erilaisia moringasta valmistettuja tuotteita. Foodin Moringa Leaf -jauhe on yksi suosituimmista jauheista.


Jos sinulla on kokemuksia moringan käytöstä ja hyödyistä, kirjoita kommentti ja jaa kokemuksesi muille sivuston käyttäjille.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38
Arginiini Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Arginiini on yksi ihmisen elimistössä esiintyvistä aminohapoista. Se vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

9
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40

Ei kommentteja