Moringa – ihmeiden puu!

Alevahti.fi

Perinteisesti Intiassa käytetty moringa on puu, jonka kaikki osat voidaan hyödyntää ravintona. Moringa-jauhe on varmasti helpoin tapa saada tämän monipuolisen luontaistuotteen terveysvaikutukset käyttöön.

Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Ravinnerikas puu — tai itse asiassa sen kuivatuista lehdistä jauhettu jauhe — on monien aktiivisten ihmisten suosikki smoothien seassa.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Kenties makunsa vuoksi myös nimen piparjuuripuu saanut moringa viihtyy trooppisessa ilmastossa, jossa se kasvaakin nopeasti. Alunperin moringan uskotaan kuitenkin olevan kotoisin Himalajalta, ja sitä onkin käytetty Intiassa jo tuhansia vuosia erinäisten terveysvaikutusten takia.

Sitä ei turhaa kutsuta ihmepuuksi ja elämän puuksi — ehkä moringan terveysvaikutukset ovatkin perujaan vaativasta kasvuympäristöstä.

Kuivatuista moringan lehdistä valmistettu jauhe sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Vitamiineista siinä on etenkin C-vitamiinia. Mineraaleista löytyy niin kaliumia, kalsiumia kuin rautaa. Lisäksi siinä on ihmiselle terveellisiä aminohappoja sekä reilusti proteiinia ja kuituja.

Mitä hyötyjä ja vaikutuksia sen käytöllä on?

Korkean kuitupitoisuuden ansiosta moringa on hyväksi vatsalle. Sillä uskotaan olevan terveysvaikutuksia myös kehoa puhdistavana sekä hengityselinsairauksiin auttavana superfoodina.

Toisaalta moringa voi laskea verenpainetta, laskea kolesterolia ja auttaa pitkäkestoiseen tulehdukseen. Tärkeää on huomioida, että kaikista moringan terveysvaikutuksista ei vielä ole tehty kattavia tutkimuksia.

Joka tapauksessa moringaa käyttävät muun muassa aktiiviset liikkujat sekä urheilijat. Smoothien ja pirtelön lisäksi maultaan hieman kirpeä jauhe sopii leivontaan. Yhtenä parhaista viherjauheista pidetty moringa-jauhe ei kuitenkaan sovi kaikille. Esimerkiksi raskaanaolevalle sillä voi olla haittavaikutuksia.

Jauheen lisäksi moringan monipuoliset terveysvaikutukset voi saada hyötykäyttöön patukoina tai teesekoituksessa. Onpa saatavilla myös moringa-kapseleita.

Mihin muuhun sitä käytetään?

Tiesitkö, että moringasta valmistettua uutetta käytetään jopa hiustenhoitituotteissa, kuten hoitoaineissa ja shampoissa? Moringan siemeniä puolestaan on testattu jopa suodattamalla tapahtuvassa vedenpuhdistuksessa.

Kyseessä siis todellakin on ihmepuu, jolla on useita terveysvaikutuksia mutta myös muita käyttötapoja.

Mikä parasta, moringa-jauhetta on saatavilla myös luomuna! Ota siis käyttöön tämä terveellinen viherjauhe, josta saat tärkeitä ravintoaineita ja monipuolisia terveysvaikutuksia päivääsi.

Moringa-jauhetta myyvät myös netin suosituimmat luontaistuotekaupat. Valmistajista ainakin Foodin, Feel Vivid ja KoRo tarjoavat erilaisia moringasta valmistettuja tuotteita. Foodin Moringa Leaf -jauhe on yksi suosituimmista jauheista.


Jos sinulla on kokemuksia moringan käytöstä ja hyödyistä, kirjoita kommentti ja jaa kokemuksesi muille sivuston käyttäjille.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Lehtikaali Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena.

10
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53

Ei kommentteja

Tuotevinkit