Alevahti.fi

Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue nyt vertailumme erilaisista aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri omaan käyttöösi.

Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä
Aroma diffuuseri kostuttaa ilmaa ja levittää tuoksua vaikkapa aromaterapian tarpeisiin

Aromaterapian vaikutus perustuu sen rauhoittavaan ja rentouttavaan vaikutukseen. Näiden kahden tärkeimmän vaikutuksen lisäksi diffuuseri myös kostuttaa ilmaa.

Rauhoittavan, rentouttavan ja kostuttavan vaikutuksensa lisäksi parhaat diffuuserit voivat toimia jopa sisustuselementteinä. Jos ei ennestään tiedä, että kyseessä on diffuuseri, voi kauneimpien diffuusereiden hyvinkin helposti luulla olevan enemmänkin osa sisustusta.

Parhaissa diffuusereissa on monipuoliset säädöt sekä rentouttavaa ja pehmeää valoa tuottava valaisin, minkä lisäksi ne ovat turvallisia käyttää lapsiperheissä ja lemmikkien kanssa.

Kuiva sisäilma voi aiheuttaa ongelmia niin hengitykselle kuin iholle ja limakalvoille. Ilman kostutuksen suurin hyöty saavutetaan kuivilla ilmoilla, kuten talven kovilla pakkasilla. Diffuuseria voi toki käyttää syksyn kosteammilla ilmoillakin, mutta tällöin kannattaa huolehtia, ettei huoneilma pääse liian kosteaksi.

Diffuuserin teho kostuttaa ilmaa ei aina vastaa varsinaisen ilmankostuttimen vaikutusta. Jos siis kärsit esimerkiksi kuivasta ihosta tai hengityksesi kärsii kuivasta sisäilmasta, kannattaa sinun harkita myös varsinaisen ilmankostuttimen hankkimista.

Laadukkaita diffuusereita on saatavilla useilta valmistajilta, kuten Muji, Tuisa ja Puhdas+. Helpoin tapa hankkia diffuuseri on tilata sellainen vaikkapa luontaistuotteita netissä myyvästä kaupasta. Esimerkiksi Life.fi ja Hyvinvoinnin.fi ovat varmasti luotettavia ja nopeita verkkokauppoja, joista saat tarvittaessa opastusta tilaamasi tuotteen käyttöön. Näistä kaupoista löydät lisäksi kattavat valikoimat eteerisiä öljyjä diffuuseriin.

Saatavilla on myös suolaterapian ja aromaterapian yhdistäviä laitteita. Niin sanotut tavalliset aroma diffuuserit eivät kestä veteen lisättyä suolaa. Yhdistelmälaitteet kestävät suolan, ja niiden avulla voi saada samalla sekä suolaterapian että aromaterapian hyödyt käyttöön.

Mikä on diffuuseri?

Diffuuseri tai tuoksudiffuuseri on sähköllä toimiva laite ilman kostutukseen ja aromaterapian hyödyntämiseen.

Diffuuserissa voi olla muitakin ominaisuuksia, kuten pehmeää ja rauhoittavaa valoa tuottava valaisin.

Miksi käyttäisin diffuuseria?

Diffuuseri auttaa kostuttamaan ilmaa, mistä voi olla apua kuivalle iholle ja hengitykselle — tai voit yksinkertaisesti nauttia ihanista tuoksuista.

Ilmankostuttimen käyttöön voi olla useita syitä alkaen aromaterapiasta sen ilmaa kostuttavaan vaikutukseen. Niin sanottua yhdistelmälaitetta käyttämällä voidaan samalla saada jopa suolaterapian hyödyt käyttöön.

Diffuuseria voi käyttää myös ainoastaan siitä syystä, että saa erilaisia ihania tuoksuja omaan asuntoon. Tuoksuilla on todistetukin yllättävän suuri vaikutus mielialaan ja omassa rauhassa rentoutumiseen.

Miten aroma diffuuseria käytetään?

Diffuuseria käyetään yhdessä eteeristen öljyjen kanssa. Sen aromaterapiaan perustuva vaikutus vaatii nimenomaan myös tuoksun käyttööä.

Toisaalta diffuuseria voi käyttää myös pelkästään veden kanssa ilman eteeristä öljyä. Kun laite on ladattu vedellä ja tuoksuöljyllä, kytketään se päälle, ja laite alkaa levittämään vesihöyryä ilmaan. Suuri osa laitteista toimii samalla periaatteella:

  1. Täytä laite vedellä merkittyyn rajaan asti.
  2. Lisää veden joukkoon haluamasi tuoksuöljy tai useampaa öljyä.
  3. Sulje ja käynnistä laite. Nauti ihanan kostuttavasta tuoksusta!

Diffuuserissa voi siis käyttää sekaisin useampaakin öljyä. Oman suosikkituoksun löytää vain kokeilemalla eri tuoksuja sekä niiden sekoituksia. Tämä voi viedä aikaa, mutta kun se oma suosikki löytyy, oli kaikki kokeilu sen arvoista!

Tuoksuja on saatavilla laidasta laitaan, ja usein ongelmaksi muodostuukin tarjonnan laajuus. Hyvä vinkki on lukea muiden asiakkaiden kokemuksia eteerisistä tuoksuista vaikkapa verkkokauppojen tuotesivuilta.

Käytössä on oltava myös maltillinen, jottei ilmankosteus nouse liiankin suureksi. Tästä voi olla haittaa jopa rakennuksen rakenteille ja diffuuserin lähellä oleville esineille. Lue laitteen ohjeet tarkasti ennen ensimmäistä käyttöä.

Joissakin ilmankostuttimissa voi valita ajan, kuinka kauan laite tuottaa höyryä. Esimerkiksi Mujin suositussa isossa tuoksudiffuuserissa aika voi olla 30, 60, 120 tai 180 minuuttia. Parhaissa diffuusereissa on myös automaattikatkaisutoiminto, mikä tarkoittaa, että laite sammuu automaattisesti veden loputtua.

Miten ilmankostutin kannattaa sijoittaa?

Diffuusereita on saatavilla eri kokoisia. Isoon tilaan tarvitaan luonnollisesti isompi diffuuseri. Myös diffuuserin sijoittelussa kannattaa olla tarkkana. On erittäin tärkeää, että ulos tuleva höyry pääsee nousemaan ja leviämään vapaasti huoneeseen. Älä siis sijoita diffuuseria hyllylle tai ainakaan television viereen.

Sijoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että esimerkiksi lapset ja lemmikit eivät pääse kaatamaan diffuuseria. Kuumennettu vesi voi aiheuttaa pahimmillaan pahojakin vammoja. Parhaat ilmankostuttimet on suojattu laitteen kaatumista vastaan.

Sopiiko käyttö kaikille?

Koska diffuuserissa käytetään erilaisia eteerisiä öljyjä, eivät kaikki öljyt sovi kaikille.

Eteerisiä öljyjä on kuitenkin saatavilla lukuisissa eri tuoksuissa, ja suurelle osalle ihmisistä löytyy jokin mieluisa tuoksu ilman haittavaikutuksia. Toisaalta, jos olet todella herkkä erilaisille tuoksuille, et välttämättä pääse hyötymään diffuuserin hyödyistä. Tällöinkin voit toki käyttää siinä pelkästään vettä.

Mitä ovat eteeriset öljyt?

Eteeriset öljyt ovat eri tuoksuja sisältäviä öljyjä, joita voi käyttää esimerkiksi aroma diffuuserissa. Saatavilla on erilaisia tuoksuja laidasta laitaan. Usein omien suosikkituoksujen etsintä kannattaa aloittaa ostamalla useampaa eri tuoksua sisältävä pakkaus eteerisiä tuoksuja.

Vertailussa 3 parasta vaihtoehtoa

1. Tuisa Salt Aroom Suola-Aroma Diffuuseri Harmony

Tässä laitteessa on ilmaa kostuttavan toiminnin lisäksi myös mahdollisuus käyttää suolaa. Suolaterapian ja aromaterapian yhdistäminen on siis nyt tehty todella helpoksi!

Tuisa Salt Aroom -diffuuseri riittää valmistajan arvion mukaan noin 25-35 neliömetrin kokoiseen tilaan. Kaunis muotoilu sopii hyvin sisustukseen.

7 eri väriä sisältävä valaisin ja kolme eri asetusta sisältävä ajastin. Paras aroma diffuuseri, jos haluaa hyödyntää samalla suolaterapian hyödyt?

2. Puhdas+ Aroma Diffuser Ultra Sonic 700 ml

Isolla säiliöllä varustettu diffuuseri, joka sopii isompaankin tilaan. Hienoja yksityiskohtia sisältävä muotoilu tekee tästä sopivan vaativammankin sisustajan makuun.

Myös tässä diffuuserissa on valaisin, jossa on 7 eri väriä. Samalta merkiltä on saatavilla myös erilaisia eteerisiä öljyjä, joita kannattaakin tilata samalla.

3. MUJI Iso tuoksudiffuuseri

MUJI:n diffuuserit ovat aina olleet suosittuja, eikä pelkästään niiden korkean laadun takia.

Kauniisti muotoiltu ilmankostutin, jossa myös valotoiminto. MUJI:lta on saatavilla myös pieni ilmankostutin.


Joko sinä olet kokeillut diffuuseria? Minkälaisia kokemuksia olet sen vaikutuksista saanut? Mikä on mielestäsi paras eteerinen öljy? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Arginiini Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Arginiini on yksi ihmisen elimistössä esiintyvistä aminohapoista. Se vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

9
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38

Ei kommentteja