Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Verkkokaupasta tilaamalla tarjolla on laajempi valikoima ja usein myös halvemmat hinnat.

Paras luonnonkosmetiikka verkkokauppa löytyy kenties listaamistamme vaihtoehdoista. Mitä on luonnonkosmetiikka? Mitä raaka-aineita tuotteissa saa käyttää?

Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkatuotteita, jotka on valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista. Luonnonkosmetiikka on käytännössä vastakohta synteettisille kosmetiikalle. Raaka-aineissa ei myöskään saa käyttää uhanalaisia kasveja. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet voivat olla vieläpä luomuna kasvatettuja.

Tuotteet pyritään valmistamaan myös kaikin tavoin ympäristöystävällisesti ja eettisesti. Luonnonkosmetiikan kehitys on ollut viime vuosina nopeaa. Tämä johtuu valmistusmenetelmien kehityksestä sekä myös kysynnän lisääntymisestä. Ihmiset ovat entistä ympäristötietoisempia ja haluavat käyttää luonnolle sekä itselle mahdollisimman ystävällisiä tuotteita.

Luonnonkosmetiikkaa on saatavilla useissa kosmetiikan kategorioissa. Muutamia esimerkkejä:

 • Aurinkosuoja
 • Deodorantti
 • Kynsilakka
 • Meikkivoide
 • Ripsiväri
 • Shampoo

Saatavilla on myös vegaanista kosmetiikkaa. Kannattaakin huomata, että luonnonkosmetiikassa voidaan käyttää joitain eläinperäisiä raaka-aineita. Sen sijaan vegaaninen kosmetiikka ei saa sisältää mitään eläinperäistä. Toisaalta vegaanikosmetiikka ei aina ole luonnonkosmetiikkaa.

Sertifikaatit

Raaka-aineissa voidaan suosia luomulaatuja, joilla on lisäksi sertfikaatit. Usein luonnonkosmetiikan tuotteen pakkauksesta löytyykin sertifikaatti, joka takaa että kyseessä on varmasti laadukas tuote.

Toisaalta kaikilla aidoilla luonnonkosmetiikan tuotteillakaan ei ole sertifikaattia, vaikka sen raaka-aineet luonnonmukaisia olisivatkin. Paljon selviää myös tuotteen raaka-aineluettelosta, mikä kannattaa lukea läpi ennen ostopäätöstä.

Luonnonkosmetiikkaa verkkokaupoista ostaessa kannattaa olla tarkkana. Jos kyseessä on tunnetttu luonnonkosmetiikan verkkokauppa ja tuotteella on sertifikaatti, voit ostaa tuotteen huoletta. Joskus vastaan tulee luonnonkosmetiikaksi väitettyjä tuotteita, jotka eivät sitä kuitenkaan ole.

Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja on useita. Esimerkkeinä mainittakoon seuraavat:

 • BDIH
 • Cosmos Organic
 • Ecocert
 • NaTrue
 • Soil Association

Suomalainen luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan suosion kasvaessa on perustettu useita kotimaista luonnonkosmetiikkaa valmistavia merkkejä. Kotimainen luonnonkosmetiikka perustuu Suomen luontoon, ja sieltä saataviin tunnetusti puhtaisiin raaka-aineisiin.

Suomalaisia luonnonkosmetikan merkkejä ovat muun muassa Havu Cosmetics, Flow Cosmetics, Laponie of Scandinavia, Luonkos ja Murumuru.

Parhaat luonnonkosmetiikan verkkokaupat

1. Jolie

Jolien verkkokauppa on varmasti tuttu jo aiemmin luonnonkosmetiikka käyttäneelle. Kaikki Jolien tuotteet ovat joko sertifioitua luonnonkosmetiikkaa tai sertifioinnin kriteerit täyttävää luonnonkosmetiikkaa.

Joliella on usein arvokkaita kampanjoita, kuten ilmaiset toimituskulut tai ilmaisten näytteiden tilaaminen ostosten yhteydessä. Verkkokaupan lisäksi Joliella on myymälä ja hoitola Helsingissä.

2. Naturelle

Naturelle on nimensä mukaisesti luonnollisten tuotteiden verkkokauppa. Kotimainen luonnonkosmetiikan verkkokauppa perustettiin vuonna 2016.

Myös Naturellesta on mahdollista saada ilmaisnäytteitä tilausten yhteydessä. Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin! Lisäksi uutiskirjeen tilaamalla saat 15% alennuksen seuraavaan ostokseesi verkkokaupasta.

3. Flow Cosmetics

Kosmetiikkaan keskittyvä suomalainen Flow Cosmetics tarjoaa valikoiman laadukkaita luonnonkosmetiikkatuotteita. Kotimaiset luonnonkosmetiikan tuotteet valmistetaan Riihimäellä. Verkkokaupassa on listattuna valmistuksessa käytetyt raaka-aineet.

Flow Cosmeticsin myydyimpien tuotteiden joukossa on muun muassa puhdistusvoiteita, seerumeita sekä kasvoöljyjä.

4. Biodelly

Biodelly on luonnollisten tuotteiden kotimainen verkkokauppa, joka perustettiin jo vuonna 2009. Luonnonkosmetiikan verkkokauppa tarjoaa niin luonnonkosmetiikkaa kuin esimerkiksi vegaanista kosmetiikkaa.

Kannattaa liittyä Biodellyn kanta-asiakkaaksi. Voit kerätä rahanarvoisia pisteitä. Kutsumalla ystäväsi kanta-asiakkaaksi saatte molemmat 5€ alennuskoodit verkkokauppaan!

5. House of Organic

House of Organic on orgaanisten eli luonnonmukaisten tuotteiden suomalainen verkkokauppa. Luonnonkosmetiikan tuotteiden lisäksi kaupasta löytyy esimerkiksi lisäravinteita, vitamiineja, luontaistuotteita sekä tuotteita kotiin.

ALE!

Tässä vielä kätevät linkit listaamiemme kauppojen ALE-osastoihin. Outlet- ja ALE-osastoilta teet usein edullisia löytöjä laadukkaista luonnonkosmetiikan tuotteista.


Joko sinä olet tilannut luonnonkosmetiikkaa netistä? Minkälaisia kokemuksia sinulla on eri kaupoista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13

Ei kommentteja