Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille

Nivelille on saatavilla monenkirjavia luontaistuotteita ja ravintolisiä. Miltä kuulostaisi mutakääre, Boswellia serrata tai kollageeni? Ravintolisät ja luontaistuotteet voivat olla avuksi esimerkiksi ikääntyvän nivelille, kuten nivelrikkoon. Myös aktiivinen liikkuja tai raskasta työtä tekevä voi löytää apua nivelkipuihin.

Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Niveliin liittyvistä vaivoista kärsivät tuhannet ja tuhannet suomalaiset — on kyseessä sitten nivelrikko tai muu kipu nivelissä. Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada ainakin jonkinasteista helpotusta vaivoihin.

Onpa joistakin luontaistuotteista tutkitustikin särkylääkkeitä vastaavaa helpotusta vaivoihin. Haluatkin kenties vähentää jatkuvaa särkylääkkeiden käyttöä ja löytää vastaavaa apua jostakin luontaistuotteesta tai ravintolisästä.

Monien mielestä paras luontaistuote nivelille on inkivääri. Muita luontaistuotteita nivelille ovat muun muassa kurkuma, kirsikkamehu, inkivääri ja kaneli. Yhteistä luontaistuotteille on, että ne vähentävät tulehdusta.

Paras ravintolisä nivelille voi sisältää useita nivelille hyväksi todettuja aineosia. Esimerkiksi suositut Möllerin Nivelille -sarjan tuotteet sisältävät omega-3 -rasvahappojen lisäksi sellaisenaan joillekin toimivaa luontaistuotetta, inkivääriä.

Kannattaa kuitenkin huomata, että ravintolisät tai luontaistuotteet eivät paranna nivelvaivoja, vaan toimivat lähinnä kipuja ja oireita lieventävinä.

Kärsit sitten nivelrikosta, nivelille rasituksen aiheuttamista kivuista tai muista niveliin liittyvistä vaivoista, voit kokeilla löytyisikö apu seuraavista tuotteista.

1. Boswellia serrata

Boswellia serrata on Aasiassa ja Afrikassa kasvava puu. Sen tuottama mahlamainen neste muuttuu kuivuessaan pihkamaiseksi. Siitä valmistettu uute on todettu hyväksi nivelille jo tuhansien vuosien ajan.

Uutetta on saatavilla muun muassa kapseleina. Nivelten lisäksi Boswellia serrata on hyväksi iholle ja hengitysteille. Yleinen suositus on, että Boswellia serrataa sisältävä ravintolisä otetaan rasvoja sisältävän ruoan yhteydessä, koska rasva auttaa ravintolisää imeytymään paremmin.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

2. Kollageeni

Kollageeni on ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyvä lihasten ja sidekudosten proteiini. Kollageeni on avuksi niin luustolle, rustoille kuin jänteille. Kollageenin luonnollinen tuotanto alkaa heiketä jopa jo 25-vuotiaana, jolloin voidaan saada apua ravintolisänä otetusta kollageenista.

Kollageenin muodostumista auttaa C-vitamiini. Kollageenivalmisteita onkin saatavilla ravintolisinä, joissa on mukana myös C-vitamiinia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

3. Inkivääri

Paras luontaistuote nivelille? Inkivääri on luontaistuote, josta monet kokevat saavansa helpotusta niveliin liittyviin vaivoihin. Joidenkin kokemusten mukaan inkiväärillä olisi jopa särkylääkkeitä vastaava teho nivelten kipuihin.

Tutkimuksista on saatu myös jonkinlaisia viitteitä, että inkivääristä todella olisi apua nivelille. Inkivääriä voi käyttää monella tapaa aina lähikaupan tuoreesta inkivääristä inkiväärijauheeseen ja inkivääriä sisältäviin ravintolisiin. Joillekin inkivääri voi aiheuttaa vatsavaivoja eikä tuoreen inkiväärin voimakas maku sovi kaikille. Raskaana oleville inkivääriä ei suositella.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

4. Metyylisulfonyylimetaani eli MSM

Tämä nimihirviö on orgaaninen yhdiste, jota käytetään nivelten ja lihasten kipujen ehkäisyyssä ja hoidossa.

Saatavilla kapseleina ja jauheena. Tutkimusten mukaan MSM on avuksi nivelrikon hoidossa. Sillä ei myöskään ole haittavaikutuksia.

5. Mutakääreet

Muta ja mutanaamiot ovat kenties tuttuja ihonhoidosta. Mudan uskotaan olevan hyväksi myös nivelten hyvinvoinnille. Niin sanotut mutakääreet ovat vaivaton tapa kokeilla mudan toimivuutta nivelten kipuihin.

6. Omega-3 -rasvahapot

Omega-3 -rasvahappo on hyväksi nivelille. Esimerkiksi monille tuttu Möller Omega-3 Nivelille -ravintolisä sisältää myös inkivääriä sekä C- ja D-vitamiinia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

7. VitaePro

Aktiivisesta mainostamisesta tuttu VitaePro on nivelille suunniteltu ravintolisä. VitaePro sisältää luontaistuotteista Boswellia serrataa. Lisäksi siinä on muun muassa mangaania, jonka on todettu olevan hyväksi nivelten sidekudoksille.

VitaeProta myydään ainoastaan suoramyyntinä suoraan kotiin. Jos toteat, että VitaePro on toimiva ravintolisä nivelille, on kestotilaus helppo tapa saada tuote suoraan kotiin ajallaan. Kannattaa myös hyödyntää VitaePron tutustumistarjous, jossa saat ensimmäisen kuukauden puoleen hintaan ilman sitotumisaikaa.

8. Hyaluronihappo

Luontaistuotteiden lisäksi nivelille on apua muun muassa hyaluronihaposta. Epäilyttävältä kuulostava aine on ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyvä sokerihappo.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ikääntyessä hyaluronihapon luonnollinen tuotanto heikkenee, millä on vaikutuksia muun muassa niveliin. Saatavilla on esimerkiksi hyaluronitabltteja ja nesteitä. Hyaluronihappoa voidaan käyttää myös pistoksena, mutta niin siitä kuin muista valmisteista on vain lyhytaikaista apua eikä parantavaa vaikutusta.


Oletko sinä löytänyt toimivan luontaistuotteen tai ravintolisän nivelille? Kuinka suuri apu siitä on ollut? Kirjoita kommentti ja jaa kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55

Ei kommentteja

Tuotevinkit