Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille

Hyaluronihappo on ihmisen kehossa luontaisesti esiintyvä sokerimolekyyli. Sen tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Entä miten hyaluronihappo liittyy hiustenhoitoon?

Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihappo on todellinen superkosteuttaja — se voi sitoa vettä itseensä omaan painoonsa verrattuna jopa 1000-kertaisesti! Kosteustasapainon ylläpitämisen lisäksi hyaluronihapon (hyaluronic acid) tehtävä on pitää iho kimmoisana ja joustavana. Ihon lisäksi happoa on sidekudoksissa, nivelissä ja silmissä.

  • Sokerimolekyyli
  • Muodostuu elimistössä luonnollisesti
  • Hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran

Ikääntyessä — jopa jo 25-vuotiaana — hyaluronihapon määrä alkaa vähenemään, ja sitä voi lisätä elimistöön erilaisilla ihonhoitotuotteilla, kuten voiteilla, kapseleina, nesteillä tai jopa pistoksella.

Tutkimusten mukaan ihmisessä on noin 15 grammaa hyaluronihappoa, ja kolmannes siitä uudistuu päivittäin. Joskus hyaluronihappoa kutsutaan myös nimillä hyaluroni ja hyaluronaani.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Iholle

Iholle tarkoitettuja voiteita valmistavien yritysten mukaan hyalyronihappoa sisältävä voide alkaa vaikuttaa heti, ja kosteuttaa ihoa vielä 24 tunnin kälkeen. Ihoa kosteuttavien voiteiden lisäksi saatavilla on kosteusemulsioita ja muun muassa ihon puhdistustuotteita.

Koska kyseessä on luontaisesti ihmisen elimistössä esiintyvä aine, ei hyalyronihapon käytöllä ole merkittäviä haittoja tai haittavaikutuksia.

Toisaalta kannattaa aina noudattaa valmistaja ohjeita parhaan mahdollisen vaikutuksen saamiseksi. Esimerkiksi hyaluronivoide suositellaan levitettävän kostealle iholle. Muuten happo voi jopa kuivattaa ihoa imemällä kosteutta ihon alimmista kerroksista.

Iholle suunniteltuja, hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on muun muassa seuraavissa tuoteryhmissä:

  • Kasvonaamiot
  • Puhdistusaineet
  • Päivävoiteet
  • Seerumit
  • Silmänympärysvoiteet
  • Yövoiteet

Sisäisesti

Erilaisten kauneudenhoitotuotteiden lisäksi hyaluronihapon hyödyt voi saada myös syömällä ravintolisiä sisäisesti. Saatavilla on erilaisia sisäisesti nautittavia tuotteita, kuten kapseleita ja nesteitä.

Sisäisesti nautittuna hyaluronihapolla on samat vaikutukset kuin seerumeilla, voiteilla ja vastaavilla — siitä on apua sekä iholle että nivelille. Monilla on lisäksi kokemuksia, että sisäisestikin nautittu hyaluronihappo on avuksi myös kipeille nivelille ja nivelrikkoon.

Hiuksille

Koska kyseessä on niin sanottu superkosteuttaja, hyödynnetään hyaluronihapon tehoa myös hiuksille suunnitelluissa tuotteissa. Hiuksille on saatavilla niin shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita kuin seerumeita. Esimerkiksi hiuksille suunnitellun seerumin luvataan antavan kosteutta hiuksille koko päiväksi.

Hiustenhoitoon liittyviä tuotteita onkin ilmestynyt markkinoille tihenevään tahtiin. Ihonhoitotuotteista saatuja kokemuksia voidaan näin hyödyntää hiuksille kehitettävissä tuotteissa.

Pistos

Hyaluronihappopistosta käytetään Botoxin ja botuliinin tapaan tasoittamaan ja täyttämään ihon ryppyjä. Koska myös ulkoisesti lisätty hyaluroni poistuu elimistöstä vähitellen, niin sanottu HA-pistos vaikuttaa parhaimmillaan muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Pistoksena otettava hyaluronihappo on niin sanottu esteettinen hoito, vaikka pistosta voidaan käyttää myös sairauksien hoitoon. Pistoksia käytetään myös nivelille, kuten polven nivelrikon hoidossa.


Joko sinä olet kokeillut hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita? Minkälaisia kokemuksia olet saanut sen toimivuudesta? Kommentoi!

Lue myös

Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Inkiväärin terveysvaikutukset – kuivattuna, jauheena vai tuoreena? Kokonainen tuore inkivääri leikkuulaudalla

Inkivääriä voi käyttää niin tuoreena, kuivattuna kuin jauheena. Mitkä ovat inkiväärin terveysvaikutukset?

74
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44

Ei kommentteja