Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille

Alevahti.fi

Hyaluronihappo on ihmisen kehossa luontaisesti esiintyvä sokerimolekyyli. Sen tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Entä miten hyaluronihappo liittyy hiustenhoitoon?

Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihappo on todellinen superkosteuttaja — se voi sitoa vettä itseensä omaan painoonsa verrattuna jopa 1000-kertaisesti! Kosteustasapainon ylläpitämisen lisäksi hyaluronihapon (hyaluronic acid) tehtävä on pitää iho kimmoisana ja joustavana. Ihon lisäksi happoa on sidekudoksissa, nivelissä ja silmissä.

  • Sokerimolekyyli
  • Muodostuu elimistössä luonnollisesti
  • Hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran

Ikääntyessä — jopa jo 25-vuotiaana — hyaluronihapon määrä alkaa vähenemään, ja sitä voi lisätä elimistöön erilaisilla ihonhoitotuotteilla, kuten voiteilla, kapseleina, nesteillä tai jopa pistoksella.

Tutkimusten mukaan ihmisessä on noin 15 grammaa hyaluronihappoa, ja kolmannes siitä uudistuu päivittäin. Joskus hyaluronihappoa kutsutaan myös nimillä hyaluroni ja hyaluronaani.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Iholle

Iholle tarkoitettuja voiteita valmistavien yritysten mukaan hyalyronihappoa sisältävä voide alkaa vaikuttaa heti, ja kosteuttaa ihoa vielä 24 tunnin kälkeen. Ihoa kosteuttavien voiteiden lisäksi saatavilla on kosteusemulsioita ja muun muassa ihon puhdistustuotteita.

Koska kyseessä on luontaisesti ihmisen elimistössä esiintyvä aine, ei hyalyronihapon käytöllä ole merkittäviä haittoja tai haittavaikutuksia.

Toisaalta kannattaa aina noudattaa valmistaja ohjeita parhaan mahdollisen vaikutuksen saamiseksi. Esimerkiksi hyaluronivoide suositellaan levitettävän kostealle iholle. Muuten happo voi jopa kuivattaa ihoa imemällä kosteutta ihon alimmista kerroksista.

Iholle suunniteltuja, hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on muun muassa seuraavissa tuoteryhmissä:

  • Kasvonaamiot
  • Puhdistusaineet
  • Päivävoiteet
  • Seerumit
  • Silmänympärysvoiteet
  • Yövoiteet

Sisäisesti

Erilaisten kauneudenhoitotuotteiden lisäksi hyaluronihapon hyödyt voi saada myös syömällä ravintolisiä sisäisesti. Saatavilla on erilaisia sisäisesti nautittavia tuotteita, kuten kapseleita ja nesteitä.

Sisäisesti nautittuna hyaluronihapolla on samat vaikutukset kuin seerumeilla, voiteilla ja vastaavilla — siitä on apua sekä iholle että nivelille. Monilla on lisäksi kokemuksia, että sisäisestikin nautittu hyaluronihappo on avuksi myös kipeille nivelille ja nivelrikkoon.

Hiuksille

Koska kyseessä on niin sanottu superkosteuttaja, hyödynnetään hyaluronihapon tehoa myös hiuksille suunnitelluissa tuotteissa. Hiuksille on saatavilla niin shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita kuin seerumeita. Esimerkiksi hiuksille suunnitellun seerumin luvataan antavan kosteutta hiuksille koko päiväksi.

Hiustenhoitoon liittyviä tuotteita onkin ilmestynyt markkinoille tihenevään tahtiin. Ihonhoitotuotteista saatuja kokemuksia voidaan näin hyödyntää hiuksille kehitettävissä tuotteissa.

Pistos

Hyaluronihappopistosta käytetään Botoxin ja botuliinin tapaan tasoittamaan ja täyttämään ihon ryppyjä. Koska myös ulkoisesti lisätty hyaluroni poistuu elimistöstä vähitellen, niin sanottu HA-pistos vaikuttaa parhaimmillaan muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Pistoksena otettava hyaluronihappo on niin sanottu esteettinen hoito, vaikka pistosta voidaan käyttää myös sairauksien hoitoon. Pistoksia käytetään myös nivelille, kuten polven nivelrikon hoidossa.


Joko sinä olet kokeillut hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita? Minkälaisia kokemuksia olet saanut sen toimivuudesta? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Korealainen kosmetiikka Korealaista kosmetiikkaa

Korealainen kosmetiikka on vallannut Suomen markkinat. Mitä korealainen kosmetiikka oikein on?

23
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29

Ei kommentteja

Tuotevinkit