Alevahti.fi

Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille

Hyaluronihappo on ihmisen kehossa luontaisesti esiintyvä sokerimolekyyli. Sen tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Entä miten hyaluronihappo liittyy hiustenhoitoon?

Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihappo on todellinen superkosteuttaja — se voi sitoa vettä itseensä omaan painoonsa verrattuna jopa 1000-kertaisesti! Kosteustasapainon ylläpitämisen lisäksi hyaluronihapon (hyaluronic acid) tehtävä on pitää iho kimmoisana ja joustavana. Ihon lisäksi happoa on sidekudoksissa, nivelissä ja silmissä.

  • Sokerimolekyyli
  • Muodostuu elimistössä luonnollisesti
  • Hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran

Ikääntyessä — jopa jo 25-vuotiaana — hyaluronihapon määrä alkaa vähenemään, ja sitä voi lisätä elimistöön erilaisilla ihonhoitotuotteilla, kuten voiteilla, kapseleina, nesteillä tai jopa pistoksella.

Tutkimusten mukaan ihmisessä on noin 15 grammaa hyaluronihappoa, ja kolmannes siitä uudistuu päivittäin. Joskus hyaluronihappoa kutsutaan myös nimillä hyaluroni ja hyaluronaani.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Iholle

Iholle tarkoitettuja voiteita valmistavien yritysten mukaan hyalyronihappoa sisältävä voide alkaa vaikuttaa heti, ja kosteuttaa ihoa vielä 24 tunnin kälkeen. Ihoa kosteuttavien voiteiden lisäksi saatavilla on kosteusemulsioita ja muun muassa ihon puhdistustuotteita.

Koska kyseessä on luontaisesti ihmisen elimistössä esiintyvä aine, ei hyalyronihapon käytöllä ole merkittäviä haittoja tai haittavaikutuksia.

Toisaalta kannattaa aina noudattaa valmistaja ohjeita parhaan mahdollisen vaikutuksen saamiseksi. Esimerkiksi hyaluronivoide suositellaan levitettävän kostealle iholle. Muuten happo voi jopa kuivattaa ihoa imemällä kosteutta ihon alimmista kerroksista.

Iholle suunniteltuja, hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on muun muassa seuraavissa tuoteryhmissä:

  • Kasvonaamiot
  • Puhdistusaineet
  • Päivävoiteet
  • Seerumit
  • Silmänympärysvoiteet
  • Yövoiteet

Sisäisesti

Erilaisten kauneudenhoitotuotteiden lisäksi hyaluronihapon hyödyt voi saada myös syömällä ravintolisiä sisäisesti. Saatavilla on erilaisia sisäisesti nautittavia tuotteita, kuten kapseleita ja nesteitä.

Sisäisesti nautittuna hyaluronihapolla on samat vaikutukset kuin seerumeilla, voiteilla ja vastaavilla — siitä on apua sekä iholle että nivelille. Monilla on lisäksi kokemuksia, että sisäisestikin nautittu hyaluronihappo on avuksi myös kipeille nivelille ja nivelrikkoon.

Hiuksille

Koska kyseessä on niin sanottu superkosteuttaja, hyödynnetään hyaluronihapon tehoa myös hiuksille suunnitelluissa tuotteissa. Hiuksille on saatavilla niin shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita kuin seerumeita. Esimerkiksi hiuksille suunnitellun seerumin luvataan antavan kosteutta hiuksille koko päiväksi.

Hiustenhoitoon liittyviä tuotteita onkin ilmestynyt markkinoille tihenevään tahtiin. Ihonhoitotuotteista saatuja kokemuksia voidaan näin hyödyntää hiuksille kehitettävissä tuotteissa.

Pistos

Hyaluronihappopistosta käytetään Botoxin ja botuliinin tapaan tasoittamaan ja täyttämään ihon ryppyjä. Koska myös ulkoisesti lisätty hyaluroni poistuu elimistöstä vähitellen, niin sanottu HA-pistos vaikuttaa parhaimmillaan muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Pistoksena otettava hyaluronihappo on niin sanottu esteettinen hoito, vaikka pistosta voidaan käyttää myös sairauksien hoitoon. Pistoksia käytetään myös nivelille, kuten polven nivelrikon hoidossa.


Joko sinä olet kokeillut hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita? Minkälaisia kokemuksia olet saanut sen toimivuudesta? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45

Ei kommentteja