Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille

Hyaluronihappo on ihmisen kehossa luontaisesti esiintyvä sokerimolekyyli. Sen tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Entä miten hyaluronihappo liittyy hiustenhoitoon?

Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihappo on todellinen superkosteuttaja — se voi sitoa vettä itseensä omaan painoonsa verrattuna jopa 1000-kertaisesti! Kosteustasapainon ylläpitämisen lisäksi hyaluronihapon (hyaluronic acid) tehtävä on pitää iho kimmoisana ja joustavana. Ihon lisäksi happoa on sidekudoksissa, nivelissä ja silmissä.

  • Sokerimolekyyli
  • Muodostuu elimistössä luonnollisesti
  • Hyaluronihappo voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran

Ikääntyessä — jopa jo 25-vuotiaana — hyaluronihapon määrä alkaa vähenemään, ja sitä voi lisätä elimistöön erilaisilla ihonhoitotuotteilla, kuten voiteilla, kapseleina, nesteillä tai jopa pistoksella.

Tutkimusten mukaan ihmisessä on noin 15 grammaa hyaluronihappoa, ja kolmannes siitä uudistuu päivittäin. Joskus hyaluronihappoa kutsutaan myös nimillä hyaluroni ja hyaluronaani.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Iholle

Iholle tarkoitettuja voiteita valmistavien yritysten mukaan hyalyronihappoa sisältävä voide alkaa vaikuttaa heti, ja kosteuttaa ihoa vielä 24 tunnin kälkeen. Ihoa kosteuttavien voiteiden lisäksi saatavilla on kosteusemulsioita ja muun muassa ihon puhdistustuotteita.

Koska kyseessä on luontaisesti ihmisen elimistössä esiintyvä aine, ei hyalyronihapon käytöllä ole merkittäviä haittoja tai haittavaikutuksia.

Toisaalta kannattaa aina noudattaa valmistaja ohjeita parhaan mahdollisen vaikutuksen saamiseksi. Esimerkiksi hyaluronivoide suositellaan levitettävän kostealle iholle. Muuten happo voi jopa kuivattaa ihoa imemällä kosteutta ihon alimmista kerroksista.

Iholle suunniteltuja, hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita on muun muassa seuraavissa tuoteryhmissä:

  • Kasvonaamiot
  • Puhdistusaineet
  • Päivävoiteet
  • Seerumit
  • Silmänympärysvoiteet
  • Yövoiteet

Sisäisesti

Erilaisten kauneudenhoitotuotteiden lisäksi hyaluronihapon hyödyt voi saada myös syömällä ravintolisiä sisäisesti. Saatavilla on erilaisia sisäisesti nautittavia tuotteita, kuten kapseleita ja nesteitä.

Sisäisesti nautittuna hyaluronihapolla on samat vaikutukset kuin seerumeilla, voiteilla ja vastaavilla — siitä on apua sekä iholle että nivelille. Monilla on lisäksi kokemuksia, että sisäisestikin nautittu hyaluronihappo on avuksi myös kipeille nivelille ja nivelrikkoon.

Hiuksille

Koska kyseessä on niin sanottu superkosteuttaja, hyödynnetään hyaluronihapon tehoa myös hiuksille suunnitelluissa tuotteissa. Hiuksille on saatavilla niin shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita kuin seerumeita. Esimerkiksi hiuksille suunnitellun seerumin luvataan antavan kosteutta hiuksille koko päiväksi.

Hiustenhoitoon liittyviä tuotteita onkin ilmestynyt markkinoille tihenevään tahtiin. Ihonhoitotuotteista saatuja kokemuksia voidaan näin hyödyntää hiuksille kehitettävissä tuotteissa.

Pistos

Hyaluronihappopistosta käytetään Botoxin ja botuliinin tapaan tasoittamaan ja täyttämään ihon ryppyjä. Koska myös ulkoisesti lisätty hyaluroni poistuu elimistöstä vähitellen, niin sanottu HA-pistos vaikuttaa parhaimmillaan muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Pistoksena otettava hyaluronihappo on niin sanottu esteettinen hoito, vaikka pistosta voidaan käyttää myös sairauksien hoitoon. Pistoksia käytetään myös nivelille, kuten polven nivelrikon hoidossa.


Joko sinä olet kokeillut hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita? Minkälaisia kokemuksia olet saanut sen toimivuudesta? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40

Ei kommentteja