Luontaistuotteista apua flunssaan?

Valkosipulit korviin ja flunssa eli nuhakuume on ohi hetkessä? Niin sanottuja vanhan kansan ohjeita ei usein kannata noudattaa sellaisenaan, mutta pientä harkintaa käyttämällä niissä on yleensä totuuden siemen. Flunssaan voi saada apua luontaistuotteista — myöskin valkosipulista.

Tässä artikkelissa listaamme luontaistuotteita ja ravintolisiä, joista voi tutkitusikin olla apua flunssaa vastaan. Monet vaihtoehdoista ovat varmasti jo tuttuja, mutta flunssan iskiessä on hyvä muistuttaa miten siitä selviäisi mahdollisimman nopeasti.

Valkosipulia

1. Sinkki ja C-vitamiini

Sinkki ja C-vitamiini toimivat tunnetusti flunssaa vastaan. Tärkeää on aloittaa niiden käyttäminen heti ensimmäisten flunssan oireiden ilmetessä. Näin flunssan kestoon voi parhaimmillaan vaikuttaa jopa useilla päivillä.

Tärkeää on myös, että sinkki on nimenomaan sinkkiasetaattia, joka on tehokkaampi nuhakuumetta vastaan kuin sinkkiglukonaatti. Sinkkisitraatti sen sijaan ei ole avuksi flunssaa vastaan taistellessa. Sinkkiasetaattia sisältävät imeskelytabletit voivat tutkimusten mukaan lyhentää flunssan kestoa jopa 40 prosenttia!

Imeskelytablettien lisäksi sinkkiä on saatavilla kuumaan veteen sekoitettavina jauheina — niissäkin on usein mukana C-vitamiinia. Entä oletko kokeillut erilaisia suihkeita, kuten sinkkisuihkeita ja vitamiinisuihkeita?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

2. Hunaja

Hunajaa voi syödä sellaisenaan tai sitä voi sekoittaa esimerkiksi kuumaan veteen tai teehen. Hunajalla on luonnollisia viruksia vastaan toimivia ja antibakteerisia ainesosia.

Hunaja on hyvä lisä vaikkapa inkivääri- tai kaneliteehen. Se voi auttaa kurkkukipuun ja yskimiseen.

Onpa saatavilla myös niin sanottua yskähunajaa, jonka sanotaan hillitsevän yskänärsytystä, rauhoittavan limakalvoja sekä lievittävän kipua ja tulehdusta.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

3. Inkivääri

Rohkeimmat syövät tuoretta inkivääriä sellaisenaan. Suositumpi vaihtoehto on hyödyntää inkiväärin terveysvaikutukset inkiväärijuomana tai -teenä.

Inkiväärin vaikutukset hyvinvointiin ovat tunnettu satoja vuosia, mutta niistä on myös tutkittua näyttöä. Flunssaan inkivääristä voi olla apua niin yskään kuin kipeään kurkkuun. Inkivääri voi myös auttaa joskus nuhakuumeessa koettuun pahoinvointiin.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

4. Echinacea eli punahattu

Echinacea eli punahattu on kasvi, jota alkuperäiskansat ovat käyttäneet vuosisatojen ajan erilaisia tauteja vastaan. Flavonoideja sisältävä Echinacea voi toimia immuunijärjestelmän apuna ja vähentää tulehdusta.

Tunnetuin Echinacea-tuotteista on varmastikin Echinaforce nimellä myytävä uute, mutta saatavilla on myös punahattu-uutetta sisältäviä purutabletteja.

Saatavilla on myös echinacea-tuotteita, joissa on mukana sinkkiä. Lisäksi on saatavilla Echinacea ja Mustaselja -kuumajuomaa, Echinacea-kurkkupastilleja sekä Echinacea-Salvia -kurkkusuihketta. Yksi vaihtoehto hyödyntää Echinacean terveysvaikutukset on Echinacea-tee.

5. Valkosipuli

Valkosipuli sisältää allisiinia, jolla on kyky estää bakteereiden kasvua ja virusten lisääntymistä. Näin ollen valkosipulista voi olla apua myös flunssaan. Valkosipuli voi toimia myös ennaltaehkäisevänä flunssaa vastaan.

Allisiinit tuhoutuvat kuumassa, joten tärkeää on nimenomaan käyttää tuoretta valkosipulia.

6. Muut keinot flunssaa vastaan

Näiden luontaistuotteiden ja ravintolisien ohella flunssan oireita voi helpottaa höyryhengityksellä. Keittämällä kattilallisen vettä ja sulkeutumalla sen päälle pyyhkeen suojiin voi hengitellä höyryä, joka parhaimmillaan voi aukaista tukkoisuutta. Kuuman veden kanssa tulee olla varovainen ja odottaa hetki, että kuumimmat höyryt katoavat.

Joissakin tutkimuksissa on saatu viitteitä, että erityisesti lasten kohdalla flunssaa voi ehkäistä käyttämällä maitohappobakteereja.

Flunssassa on tärkeää myös juoda riittävästi — erityisesti jos flunssaan liittyy kuumeilua. Kun elimistössä on riittävästi nestettä kulkeutuvat pöpöt ulos helpommin.

Kurkkukipua voi helpottaa purskuttelemalla suolavettä. Lisäksi flunssassa on tietysti tärkeää levätä riittävästi. Heti oireiden alettua kannattaa unohtaa raskaat ponnistelut, ja jos oireet pahenevat voi levätä koko päivän huoletta.


Mistä sinä olet saanut apua flunssan oireisiin? Oletko löytänyt luontaistuotteista apua esimerkiksi kurkkukipuun tai yskimiseen? Kirjoita kommentti ja kerro kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59

Ei kommentteja