Luontaistuotteista apua flunssaan?

Alevahti.fi

Valkosipulit korviin ja flunssa eli nuhakuume on ohi hetkessä? Niin sanottuja vanhan kansan ohjeita ei usein kannata noudattaa sellaisenaan, mutta pientä harkintaa käyttämällä niissä on yleensä totuuden siemen. Flunssaan voi saada apua luontaistuotteista — myöskin valkosipulista.

Tässä artikkelissa listaamme luontaistuotteita ja ravintolisiä, joista voi tutkitusikin olla apua flunssaa vastaan. Monet vaihtoehdoista ovat varmasti jo tuttuja, mutta flunssan iskiessä on hyvä muistuttaa miten siitä selviäisi mahdollisimman nopeasti.

Valkosipulia

1. Sinkki ja C-vitamiini

Sinkki ja C-vitamiini toimivat tunnetusti flunssaa vastaan. Tärkeää on aloittaa niiden käyttäminen heti ensimmäisten flunssan oireiden ilmetessä. Näin flunssan kestoon voi parhaimmillaan vaikuttaa jopa useilla päivillä.

Tärkeää on myös, että sinkki on nimenomaan sinkkiasetaattia, joka on tehokkaampi nuhakuumetta vastaan kuin sinkkiglukonaatti. Sinkkisitraatti sen sijaan ei ole avuksi flunssaa vastaan taistellessa. Sinkkiasetaattia sisältävät imeskelytabletit voivat tutkimusten mukaan lyhentää flunssan kestoa jopa 40 prosenttia!

Imeskelytablettien lisäksi sinkkiä on saatavilla kuumaan veteen sekoitettavina jauheina — niissäkin on usein mukana C-vitamiinia. Entä oletko kokeillut erilaisia suihkeita, kuten sinkkisuihkeita ja vitamiinisuihkeita?

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

2. Hunaja

Hunajaa voi syödä sellaisenaan tai sitä voi sekoittaa esimerkiksi kuumaan veteen tai teehen. Hunajalla on luonnollisia viruksia vastaan toimivia ja antibakteerisia ainesosia.

Hunaja on hyvä lisä vaikkapa inkivääri- tai kaneliteehen. Se voi auttaa kurkkukipuun ja yskimiseen.

Onpa saatavilla myös niin sanottua yskähunajaa, jonka sanotaan hillitsevän yskänärsytystä, rauhoittavan limakalvoja sekä lievittävän kipua ja tulehdusta.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

3. Inkivääri

Rohkeimmat syövät tuoretta inkivääriä sellaisenaan. Suositumpi vaihtoehto on hyödyntää inkiväärin terveysvaikutukset inkiväärijuomana tai -teenä.

Inkiväärin vaikutukset hyvinvointiin ovat tunnettu satoja vuosia, mutta niistä on myös tutkittua näyttöä. Flunssaan inkivääristä voi olla apua niin yskään kuin kipeään kurkkuun. Inkivääri voi myös auttaa joskus nuhakuumeessa koettuun pahoinvointiin.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

4. Echinacea eli punahattu

Echinacea eli punahattu on kasvi, jota alkuperäiskansat ovat käyttäneet vuosisatojen ajan erilaisia tauteja vastaan. Flavonoideja sisältävä Echinacea voi toimia immuunijärjestelmän apuna ja vähentää tulehdusta.

Tunnetuin Echinacea-tuotteista on varmastikin Echinaforce nimellä myytävä uute, mutta saatavilla on myös punahattu-uutetta sisältäviä purutabletteja.

Saatavilla on myös echinacea-tuotteita, joissa on mukana sinkkiä. Lisäksi on saatavilla Echinacea ja Mustaselja -kuumajuomaa, Echinacea-kurkkupastilleja sekä Echinacea-Salvia -kurkkusuihketta. Yksi vaihtoehto hyödyntää Echinacean terveysvaikutukset on Echinacea-tee.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

5. Valkosipuli

Valkosipuli sisältää allisiinia, jolla on kyky estää bakteereiden kasvua ja virusten lisääntymistä. Näin ollen valkosipulista voi olla apua myös flunssaan. Valkosipuli voi toimia myös ennaltaehkäisevänä flunssaa vastaan.

Allisiinit tuhoutuvat kuumassa, joten tärkeää on nimenomaan käyttää tuoretta valkosipulia.

6. Muut keinot flunssaa vastaan

Näiden luontaistuotteiden ja ravintolisien ohella flunssan oireita voi helpottaa höyryhengityksellä. Keittämällä kattilallisen vettä ja sulkeutumalla sen päälle pyyhkeen suojiin voi hengitellä höyryä, joka parhaimmillaan voi aukaista tukkoisuutta. Kuuman veden kanssa tulee olla varovainen ja odottaa hetki, että kuumimmat höyryt katoavat.

Joissakin tutkimuksissa on saatu viitteitä, että erityisesti lasten kohdalla flunssaa voi ehkäistä käyttämällä maitohappobakteereja.

Flunssassa on tärkeää myös juoda riittävästi — erityisesti jos flunssaan liittyy kuumeilua. Kun elimistössä on riittävästi nestettä kulkeutuvat pöpöt ulos helpommin.

Kurkkukipua voi helpottaa purskuttelemalla suolavettä. Lisäksi flunssassa on tietysti tärkeää levätä riittävästi. Heti oireiden alettua kannattaa unohtaa raskaat ponnistelut, ja jos oireet pahenevat voi levätä koko päivän huoletta.


Mistä sinä olet saanut apua flunssan oireisiin? Oletko löytänyt luontaistuotteista apua esimerkiksi kurkkukipuun tai yskimiseen? Kirjoita kommentti ja kerro kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17

Ei kommentteja

Tuotevinkit