Klorella

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Sitä viljellään erityisesti Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa. Tämä tabletteina ja jauheena myytävä levä on todella ravinnerikas luontaistuote.

Ylhäältä päin kuvattu meri

Klorella kuuluu niin sanottuihin viherjauheisiin yhdessä esimerkiksi spirulinan, sekä vehnänoras- ja ohranorasjauheen kanssa. Voimakkaan vihreän värinen klorella sisältää runsaasti muun muassa seuraavia ravintoaineita:

 • Kasviproteiinia, jopa 60% painostaan
 • Vitamiineja, kuten B12
 • Mineraaleja
 • Magnesiumia
 • Rasvahappoja
 • Klorofylliä
 • Luteiinia

Tutkimusten mukaan klorella voi auttaa masennukseen. Sillä voi olla myös vaikutuksia ihmisen fyysiseen suorituskykyyn ja tiedolliseen toimintakykyyn. Klorellan hyödyt voivat ulottua jopa maksan hyvinvointiin ja parempaan ruoansulatukseen.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Klorella voi edistää sydämen terveyttä ja auttaa verensokerin hallintaa. Tämä terveellinen levä sisältää myös ihmiselle tärkeitä aminohappoja — kahdeksasta ihmiselle tärkeästä jopa seitsemää!

Klorella sisältää runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä, mikä selittääkin sen voimakkaan värin. Myös chlorellana tunnettu klorella on saanut nimensä juurikin lehtivihreältä (klorofylli, englanniksi Chlorophyll).

Klorellaa on saatavilla niin jauheena kuin tabletteina. Klorellatabletit on valmistettu puristamalla klorellajauheesta, ja ovat käytännössä siis samaa kuin jauhe. Parhaissa tuotteissa ei ole tableteissakaan mitään lisättyä ainesosaa, vaan klorellan terveysvaikutukset ja hyödyt saa täysimittaisena käyttöön.

Klorella vai spirulina?

Saatavilla on myös tabletteja, joissa on puolet chlorellaa ja puolet spirulinaa. Klorellan ja spirulinan eroavaisuudet onkin useimmilla pohdinnassa erilaisia tuotteita vertaillessa. Muistuttavathan nämä levät toisiaan niin väriltään kuin terveysvaikutuksiltaan. Molempien proteiinipitoisuus on korkea, ja molempia pidetään superfoodeina, joiden terveysvaikutukset tunnetaan hyvin.

Aikoinaan klorella ja spirulina menivät sekaisin jopa niitä tutkivilta asiantuntijoilta! Klorella ja spirulina eroavat kuitenkin rakenteeltaan, mikä vaikuttaa myös niiden jalostukseen erilaisiksi tuotteiksi, lähinnä tableteiksi ja jauheeksi. Klorella vaatii tuotannolta enemmän, mikö selittää usein sen korkeampaa hintaa.

Kokemuksia chlorella-jauheesta

Chlorellan haittavaikutuksiin voi lukeutua muun muassa vatsaongelmia. Sen terveysvaikutukset saadaankin parhaiten hyödynnettyä aloittamalla käyttö varovaisesti. Jos ongelmia ei ilmene ja haittavaikutukset pysyvät poissa, voidaan annosta kasvattaa ohjeen mukaan.

Selasimme läpi kymmeniä asiakkaiden kokemuksia klorellajauheesta. Luimme kokemuksia netin suosituimmista luontaistuotekaupoista, ja koostimme niistä seuraavat usein käytöstä koetut hyödyt:

 • ”Erinomainen proteiinin lähde”
 • ”Tukee vastustuskykyä ja immuunijärjestelmää”
 • ”Lisää ihon hyvinvointia”
 • ”Kehoa puhdistava vaikutus”

Chlorella-jauheen käyttö on yksinkertaista. Sitä voi sekoittaa suoraan veteen, erilaisin juomiin kuten mehuihin, smoothieen tai erilaisiin resepteihin. Tuotteita on saatavilla tutuilta merkeiltä, kuten Puhdistamo, Luontaistukku, Feel Vivid ja Foodin.


Joko sinulla on kokemuksia klorellan eli chlorellan käytöstä? Miten vertaisit sitä toiseen vihreään levään, spiruliinaan? Kommentoi ja jaa kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50

Ei kommentteja

Tuotevinkit