Klorella

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Sitä viljellään erityisesti Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa. Tämä tabletteina ja jauheena myytävä levä on todella ravinnerikas luontaistuote.

Ylhäältä päin kuvattu meri

Klorella kuuluu niin sanottuihin viherjauheisiin yhdessä esimerkiksi spirulinan, sekä vehnänoras- ja ohranorasjauheen kanssa. Voimakkaan vihreän värinen klorella sisältää runsaasti muun muassa seuraavia ravintoaineita:

 • Kasviproteiinia, jopa 60% painostaan
 • Vitamiineja, kuten B12
 • Mineraaleja
 • Magnesiumia
 • Rasvahappoja
 • Klorofylliä
 • Luteiinia

Tutkimusten mukaan klorella voi auttaa masennukseen. Sillä voi olla myös vaikutuksia ihmisen fyysiseen suorituskykyyn ja tiedolliseen toimintakykyyn. Klorellan hyödyt voivat ulottua jopa maksan hyvinvointiin ja parempaan ruoansulatukseen.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Klorella voi edistää sydämen terveyttä ja auttaa verensokerin hallintaa. Tämä terveellinen levä sisältää myös ihmiselle tärkeitä aminohappoja — kahdeksasta ihmiselle tärkeästä jopa seitsemää!

Klorella sisältää runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä, mikä selittääkin sen voimakkaan värin. Myös chlorellana tunnettu klorella on saanut nimensä juurikin lehtivihreältä (klorofylli, englanniksi Chlorophyll).

Klorellaa on saatavilla niin jauheena kuin tabletteina. Klorellatabletit on valmistettu puristamalla klorellajauheesta, ja ovat käytännössä siis samaa kuin jauhe. Parhaissa tuotteissa ei ole tableteissakaan mitään lisättyä ainesosaa, vaan klorellan terveysvaikutukset ja hyödyt saa täysimittaisena käyttöön.

Klorella vai spirulina?

Saatavilla on myös tabletteja, joissa on puolet chlorellaa ja puolet spirulinaa. Klorellan ja spirulinan eroavaisuudet onkin useimmilla pohdinnassa erilaisia tuotteita vertaillessa. Muistuttavathan nämä levät toisiaan niin väriltään kuin terveysvaikutuksiltaan. Molempien proteiinipitoisuus on korkea, ja molempia pidetään superfoodeina, joiden terveysvaikutukset tunnetaan hyvin.

Aikoinaan klorella ja spirulina menivät sekaisin jopa niitä tutkivilta asiantuntijoilta! Klorella ja spirulina eroavat kuitenkin rakenteeltaan, mikä vaikuttaa myös niiden jalostukseen erilaisiksi tuotteiksi, lähinnä tableteiksi ja jauheeksi. Klorella vaatii tuotannolta enemmän, mikö selittää usein sen korkeampaa hintaa.

Kokemuksia chlorella-jauheesta

Chlorellan haittavaikutuksiin voi lukeutua muun muassa vatsaongelmia. Sen terveysvaikutukset saadaankin parhaiten hyödynnettyä aloittamalla käyttö varovaisesti. Jos ongelmia ei ilmene ja haittavaikutukset pysyvät poissa, voidaan annosta kasvattaa ohjeen mukaan.

Selasimme läpi kymmeniä asiakkaiden kokemuksia klorellajauheesta. Luimme kokemuksia netin suosituimmista luontaistuotekaupoista, ja koostimme niistä seuraavat usein käytöstä koetut hyödyt:

 • ”Erinomainen proteiinin lähde”
 • ”Tukee vastustuskykyä ja immuunijärjestelmää”
 • ”Lisää ihon hyvinvointia”
 • ”Kehoa puhdistava vaikutus”

Chlorella-jauheen käyttö on yksinkertaista. Sitä voi sekoittaa suoraan veteen, erilaisin juomiin kuten mehuihin, smoothieen tai erilaisiin resepteihin. Tuotteita on saatavilla tutuilta merkeiltä, kuten Puhdistamo, Luontaistukku, Feel Vivid ja Foodin.


Joko sinulla on kokemuksia klorellan eli chlorellan käytöstä? Miten vertaisit sitä toiseen vihreään levään, spiruliinaan? Kommentoi ja jaa kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13

Ei kommentteja