Alevahti.fi

Klorella

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Sitä viljellään erityisesti Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa. Tämä tabletteina ja jauheena myytävä levä on todella ravinnerikas luontaistuote.

Ylhäältä päin kuvattu meri

Klorella kuuluu niin sanottuihin viherjauheisiin yhdessä esimerkiksi spirulinan, sekä vehnänoras- ja ohranorasjauheen kanssa. Voimakkaan vihreän värinen klorella sisältää runsaasti muun muassa seuraavia ravintoaineita:

 • Kasviproteiinia, jopa 60% painostaan
 • Vitamiineja, kuten B12
 • Mineraaleja
 • Magnesiumia
 • Rasvahappoja
 • Klorofylliä
 • Luteiinia

Tutkimusten mukaan klorella voi auttaa masennukseen. Sillä voi olla myös vaikutuksia ihmisen fyysiseen suorituskykyyn ja tiedolliseen toimintakykyyn. Klorellan hyödyt voivat ulottua jopa maksan hyvinvointiin ja parempaan ruoansulatukseen.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Klorella voi edistää sydämen terveyttä ja auttaa verensokerin hallintaa. Tämä terveellinen levä sisältää myös ihmiselle tärkeitä aminohappoja — kahdeksasta ihmiselle tärkeästä jopa seitsemää!

Klorella sisältää runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä, mikä selittääkin sen voimakkaan värin. Myös chlorellana tunnettu klorella on saanut nimensä juurikin lehtivihreältä (klorofylli, englanniksi Chlorophyll).

Klorellaa on saatavilla niin jauheena kuin tabletteina. Klorellatabletit on valmistettu puristamalla klorellajauheesta, ja ovat käytännössä siis samaa kuin jauhe. Parhaissa tuotteissa ei ole tableteissakaan mitään lisättyä ainesosaa, vaan klorellan terveysvaikutukset ja hyödyt saa täysimittaisena käyttöön.

Klorella vai spirulina?

Saatavilla on myös tabletteja, joissa on puolet chlorellaa ja puolet spirulinaa. Klorellan ja spirulinan eroavaisuudet onkin useimmilla pohdinnassa erilaisia tuotteita vertaillessa. Muistuttavathan nämä levät toisiaan niin väriltään kuin terveysvaikutuksiltaan. Molempien proteiinipitoisuus on korkea, ja molempia pidetään superfoodeina, joiden terveysvaikutukset tunnetaan hyvin.

Aikoinaan klorella ja spirulina menivät sekaisin jopa niitä tutkivilta asiantuntijoilta! Klorella ja spirulina eroavat kuitenkin rakenteeltaan, mikä vaikuttaa myös niiden jalostukseen erilaisiksi tuotteiksi, lähinnä tableteiksi ja jauheeksi. Klorella vaatii tuotannolta enemmän, mikö selittää usein sen korkeampaa hintaa.

Kokemuksia chlorella-jauheesta

Chlorellan haittavaikutuksiin voi lukeutua muun muassa vatsaongelmia. Sen terveysvaikutukset saadaankin parhaiten hyödynnettyä aloittamalla käyttö varovaisesti. Jos ongelmia ei ilmene ja haittavaikutukset pysyvät poissa, voidaan annosta kasvattaa ohjeen mukaan.

Selasimme läpi kymmeniä asiakkaiden kokemuksia klorellajauheesta. Luimme kokemuksia netin suosituimmista luontaistuotekaupoista, ja koostimme niistä seuraavat usein käytöstä koetut hyödyt:

 • ”Erinomainen proteiinin lähde”
 • ”Tukee vastustuskykyä ja immuunijärjestelmää”
 • ”Lisää ihon hyvinvointia”
 • ”Kehoa puhdistava vaikutus”

Chlorella-jauheen käyttö on yksinkertaista. Sitä voi sekoittaa suoraan veteen, erilaisin juomiin kuten mehuihin, smoothieen tai erilaisiin resepteihin. Tuotteita on saatavilla tutuilta merkeiltä, kuten Puhdistamo, Luontaistukku, Feel Vivid ja Foodin.


Joko sinulla on kokemuksia klorellan eli chlorellan käytöstä? Miten vertaisit sitä toiseen vihreään levään, spiruliinaan? Kommentoi ja jaa kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Arginiini Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Arginiini on yksi ihmisen elimistössä esiintyvistä aminohapoista. Se vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

9
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38

Ei kommentteja