Alevahti.fi

Alfalfa – kaikkien ruokien isä?

Sinimailanen eli alfalfa on hernekasvi, jossa on runsaasti proteiinia. Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa on alunperin tiettävästi kotoisin Keski- ja Etelä-Aasiasta, joidenkin lähteiden mukaan Välimeren alueelta ja Afrikasta. Toisaalta sitä on jo vuosisatojen ajan hyödynnetty ympäri maailmaa. Sen käyttäminen ravintona onnistuu syömällä sen siemeniä tai kuivattuja lehtiä.

Yksi vaihtoehto on hankkia siemeniä ja idättää niistä monikäyttöisiä ituja. Idut sopivat hyvin esimerkiksi salaatin sekaan tai suoraan leivän päälle.

Sanana alfalfa on mielenkiintoinen. Sen sanotaan muodostuvan arabian kielisestä lauseesta ”al-fac-facah”. Suomennettuna se tarkoittaa ”kaikkien ruokien isää”. Terveysvaikutuksiltaan erinomaisten luontaistuotteiden lisäksi sinimailasta käytetään myös lypsykarjan ja hevosten rehuna.

Alfalfan eli sinimailasen terveysvaikutukset perustuvat muun muassa sen pitkiin juuriin. Syvälle maahan ulottuvat juuret imevät maaperästä ravinteita tehokkaasti. Juuret voivat itse asiassa olla jopa useiden metrien pituisia!

Yksi mahdollisuus hyödyntää tämän perinteisen kasvin terveysvaikutukset on alfalfa-jauhe. Jauheena se kuuluu siis viherjauheiden joukkoon, jotka ovat erityisen suosittuja smoothien ja pirtelön seassa. Runsaasti klorofylliä eli lehtivihreä sisältävät viherjauheet ovat monien mielestä parhaita luontaistuotteita.

Proteiinin lisäksi alfalfassa on kivennäisaineita sekä vitamiineista erityisesti A-, B-, C-, E- ja K-vitamiinia. Alfalfa sisältää myös rautaa, joten siitä voi olla apua anemiaan ja raudanpuutteeseen.

Muita viherjauheita ovat esimerkiksi ohranorasjauhe, vehnänorasjauhe ja klorellajauhe. Parhaat viherjauheet ovat erinomainen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

Itujen kasvattaminen alfalfan siemenistä

Yksi mahdollisuus on kasvattaa ituja alfalfan siemenistä. Idut kasvatetaan tuttuun tapaan liottamalla, huuhtelemalla ja idättämällä. Syötäviä ituja voi saada jo alle viikossa! Ituja voi kasvattaa kulhossa tai kasvatukseen voi hankkia erillisen idätysastian tai -laatikon.

Alfalfasta voi idättää ituja vaikka itsekin, mutta huomattavasti helpompaa ja suositumpaa on käyttää siitä tuotettuja luontaistuotteita.

Tiesitkö, että alfalfalla on yksi hyvinkin erikoinen kyky? Se nimittäin osaa erottaa kultaa kasvualustastaan! Alfalfan keräämiä kullan erittäin pienikokoisia nanohiukkasia voidaan hyödyntää elektroniikassa.

Jos et vielä ole kokeillut tätä terveellistä luontaistuotetta, tilaa vaikkapa alfalfa-jauhetta suosikki luontaistuotekaupastasi netissä! Alfalfa-jauheen saatavuus ei ole Suomessa kovinkaan hyvä, mutta yleensä sitä on saatavilla ainakin jossakin luontaistuotteita myyvässä kaupassa.


Onko sinulla kokemuksia alfalfasta eli sinimailasesta? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia kokemuksesi ovat!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17

Ei kommentteja