Alfalfa – kaikkien ruokien isä?

Sinimailanen eli alfalfa on hernekasvi, jossa on runsaasti proteiinia. Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa on alunperin tiettävästi kotoisin Keski- ja Etelä-Aasiasta, joidenkin lähteiden mukaan Välimeren alueelta ja Afrikasta. Toisaalta sitä on jo vuosisatojen ajan hyödynnetty ympäri maailmaa. Sen käyttäminen ravintona onnistuu syömällä sen siemeniä tai kuivattuja lehtiä.

Yksi vaihtoehto on hankkia siemeniä ja idättää niistä monikäyttöisiä ituja. Idut sopivat hyvin esimerkiksi salaatin sekaan tai suoraan leivän päälle.

Sanana alfalfa on mielenkiintoinen. Sen sanotaan muodostuvan arabian kielisestä lauseesta ”al-fac-facah”. Suomennettuna se tarkoittaa ”kaikkien ruokien isää”. Terveysvaikutuksiltaan erinomaisten luontaistuotteiden lisäksi sinimailasta käytetään myös lypsykarjan ja hevosten rehuna.

Alfalfan eli sinimailasen terveysvaikutukset perustuvat muun muassa sen pitkiin juuriin. Syvälle maahan ulottuvat juuret imevät maaperästä ravinteita tehokkaasti. Juuret voivat itse asiassa olla jopa useiden metrien pituisia!

Yksi mahdollisuus hyödyntää tämän perinteisen kasvin terveysvaikutukset on alfalfa-jauhe. Jauheena se kuuluu siis viherjauheiden joukkoon, jotka ovat erityisen suosittuja smoothien ja pirtelön seassa. Runsaasti klorofylliä eli lehtivihreä sisältävät viherjauheet ovat monien mielestä parhaita luontaistuotteita.

Proteiinin lisäksi alfalfassa on kivennäisaineita sekä vitamiineista erityisesti A-, B-, C-, E- ja K-vitamiinia. Alfalfa sisältää myös rautaa, joten siitä voi olla apua anemiaan ja raudanpuutteeseen.

Muita viherjauheita ovat esimerkiksi ohranorasjauhe, vehnänorasjauhe ja klorellajauhe. Parhaat viherjauheet ovat erinomainen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

Itujen kasvattaminen alfalfan siemenistä

Yksi mahdollisuus on kasvattaa ituja alfalfan siemenistä. Idut kasvatetaan tuttuun tapaan liottamalla, huuhtelemalla ja idättämällä. Syötäviä ituja voi saada jo alle viikossa! Ituja voi kasvattaa kulhossa tai kasvatukseen voi hankkia erillisen idätysastian tai -laatikon.

Alfalfasta voi idättää ituja vaikka itsekin, mutta huomattavasti helpompaa ja suositumpaa on käyttää siitä tuotettuja luontaistuotteita.

Tiesitkö, että alfalfalla on yksi hyvinkin erikoinen kyky? Se nimittäin osaa erottaa kultaa kasvualustastaan! Alfalfan keräämiä kullan erittäin pienikokoisia nanohiukkasia voidaan hyödyntää elektroniikassa.

Jos et vielä ole kokeillut tätä terveellistä luontaistuotetta, tilaa vaikkapa alfalfa-jauhetta suosikki luontaistuotekaupastasi netissä! Alfalfa-jauheen saatavuus ei ole Suomessa kovinkaan hyvä, mutta yleensä sitä on saatavilla ainakin jossakin luontaistuotteita myyvässä kaupassa.


Onko sinulla kokemuksia alfalfasta eli sinimailasesta? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia kokemuksesi ovat!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45

Ei kommentteja