Alfalfa – kaikkien ruokien isä?

Alevahti.fi

Sinimailanen eli alfalfa on hernekasvi, jossa on runsaasti proteiinia. Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa on alunperin tiettävästi kotoisin Keski- ja Etelä-Aasiasta, joidenkin lähteiden mukaan Välimeren alueelta ja Afrikasta. Toisaalta sitä on jo vuosisatojen ajan hyödynnetty ympäri maailmaa. Sen käyttäminen ravintona onnistuu syömällä sen siemeniä tai kuivattuja lehtiä.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Yksi vaihtoehto on hankkia siemeniä ja idättää niistä monikäyttöisiä ituja. Idut sopivat hyvin esimerkiksi salaatin sekaan tai suoraan leivän päälle.

Sanana alfalfa on mielenkiintoinen. Sen sanotaan muodostuvan arabian kielisestä lauseesta ”al-fac-facah”. Suomennettuna se tarkoittaa ”kaikkien ruokien isää”. Terveysvaikutuksiltaan erinomaisten luontaistuotteiden lisäksi sinimailasta käytetään myös lypsykarjan ja hevosten rehuna.

Alfalfan eli sinimailasen terveysvaikutukset perustuvat muun muassa sen pitkiin juuriin. Syvälle maahan ulottuvat juuret imevät maaperästä ravinteita tehokkaasti. Juuret voivat itse asiassa olla jopa useiden metrien pituisia!

Yksi mahdollisuus hyödyntää tämän perinteisen kasvin terveysvaikutukset on alfalfa-jauhe. Jauheena se kuuluu siis viherjauheiden joukkoon, jotka ovat erityisen suosittuja smoothien ja pirtelön seassa. Runsaasti klorofylliä eli lehtivihreä sisältävät viherjauheet ovat monien mielestä parhaita luontaistuotteita.

Proteiinin lisäksi alfalfassa on kivennäisaineita sekä vitamiineista erityisesti A-, B-, C-, E- ja K-vitamiinia. Alfalfa sisältää myös rautaa, joten siitä voi olla apua anemiaan ja raudanpuutteeseen.

Muita viherjauheita ovat esimerkiksi ohranorasjauhe, vehnänorasjauhe ja klorellajauhe. Parhaat viherjauheet ovat erinomainen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

Itujen kasvattaminen alfalfan siemenistä

Yksi mahdollisuus on kasvattaa ituja alfalfan siemenistä. Idut kasvatetaan tuttuun tapaan liottamalla, huuhtelemalla ja idättämällä. Syötäviä ituja voi saada jo alle viikossa! Ituja voi kasvattaa kulhossa tai kasvatukseen voi hankkia erillisen idätysastian tai -laatikon.

Alfalfasta voi idättää ituja vaikka itsekin, mutta huomattavasti helpompaa ja suositumpaa on käyttää siitä tuotettuja luontaistuotteita.

Tiesitkö, että alfalfalla on yksi hyvinkin erikoinen kyky? Se nimittäin osaa erottaa kultaa kasvualustastaan! Alfalfan keräämiä kullan erittäin pienikokoisia nanohiukkasia voidaan hyödyntää elektroniikassa.

Jos et vielä ole kokeillut tätä terveellistä luontaistuotetta, tilaa vaikkapa alfalfa-jauhetta suosikki luontaistuotekaupastasi netissä! Alfalfa-jauheen saatavuus ei ole Suomessa kovinkaan hyvä, mutta yleensä sitä on saatavilla ainakin jossakin luontaistuotteita myyvässä kaupassa.


Onko sinulla kokemuksia alfalfasta eli sinimailasesta? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia kokemuksesi ovat!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37

Ei kommentteja

Tuotevinkit