Ruusujuuri

Alevahti.fi

Ruusujuuri on perinteinen suomalaisessakin kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseen suorituskykyyn. Usein ruusujuurta kutsutaankin Pohjolan omaksi Ginseng-juureksi.

Ruusujuuri

Maksaruohokasvien joukkoon kuuluva ruusujuuri (englanniksi rhodiola rosea tai golden root) viihtyy viileässä ilmastossa ja erityisesti arktisilla alueilla. Tällaisia alueita on esimerkiksi Suomen, Ruotsin ja Venäjän pohjoisosissa sekä Grönlannissa. Näiden lisäksi ruusujuurta esiintyy Alpeilla.

Ruusulle tuoksuvan ruusujuuren terveysvaikutuksia on hyödynnetty vuosisatojen ajan. Ruusujuuri on adaptogeeninen kasvi, mikä tarkoittaa, että kyseessä on yrtti tai lääkinnällinen kasvi, jolla uskotaan olevan positiivisia terveysvaikutuksia. Adaptogeenisiä kasveja ovat muiden muassa myös maca, maraljuuri ja pakurikääpä.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Tutkimustenkin mukaan ruusujuuri voi auttaa stressiin. Lisäksi sen koetaan parantavan fyysistä ja henkistä suorituskykyä sekä lisäävän vastustuskykyä.

Yli tuhannen vuoden hyödyntäminen pohjoisissa olosuhteissa on tehnyt ruusujuuresta yhden suomalaisen kansanlääkkinnän pilareista. Usein sitä verrataankin toiseen pohjoisen omaan kasviin, väinönputkeen. Yöttömässä yössä kasvavaan ruusujuureen sanotaan kertyvän erityisen runsaasti terveysvaikutuksia.

Käyttötavat

Ruusujuurta voi hyödyntää eri tavoin. Yksi yleisimmistä on kuivatusta juuriosasta valmistettu ruusujuuriuute. Lisäksi on saatavilla niin sanottuja ruusujuurishotteja.

Ruusujuuren voi ottaa käyttöön muun muassa uutetta sisältävinä kapseleina. Kapseleissa annokseen riittää yleensä yksi kapseli päivässä. Joissakin valmisteissa suositellaan pitävän taukoja käytöstä, jotta ruusujuuren hyödyt saadaan käyttöön tehokkaimmin.

Saatavilla on myös ruusujuurirouhetta ja -jauhetta. Kasvin juuriosasta valmistettu rouhe sopii esimerkiksi teen valmistukseen. Joidenkin mielestä maku tuo mieleen ruusun tuoksun. Ruusujuurta voi kasvattaa myös itse hankkimalla siemeniä. Toisaalta kasvin voi kasvattaa juuresta pätkityistä palasista.

Kokemuksia ruusujuuren terveysvaikutuksista

Jos ruusujuuren hyödyt on todennut toimiviksi niin viikingit kuin kosmonautit niin kyseessä todennäköisesti on toimiva luonnontuote!

Käytyämme läpi kymmeniä ruusujuuresta kirjoitettuja kokemuksia, voimme listata yleisimmät siitä saatavat hyödyt:

  • Piristää
  • Parantaa unen laatua ja helpottaa nukahtamista
  • Auttaa fyysiseen ja henkiseen vireyteen
  • Vaikutus urheilusuoritukseen positiivinen, lisää kestävyyttä

Huomaathan, että keräämämme kokemukset ovat netissä julkaistuja, joihin kannattaa aina suhtautua varauksella. Jotain suuntaa niistä voi kuitenkin saada. Parasta tietysti olisi, jos koettujen terveysvaikutusten tueksi olisi tehty tutkimuksia, joissa vaikutukset on todettu tieteellisin menetelmin.

Monet kokemuksiaan kirjoittaneet totesivat lisäksi, että parhaan vaikutuksen saa pitämällä taukoja käytöstä. Tätä samaa suosittelevat myös monet tuotteiden valmistajista.

Raskaana oleville ruusujuurta ei suositella. Lisäksi jos kärsit kilpirauhasen liikatoiminnasta, verenpainetaudista tai reuman akuutista vaiheesta, ei ruusujuurta suositella käytettävän.

Koska kasvi viihtyy Suomen olosuhteissa hyvin, on ruusujuuresta valmistettuja tuotteita saatavilla täysin kotimaisina. Näin kyseessä onkin yksi parhaista kotimaisista superfoodeista, jonka terveysvaikutukset kannattaa hyödyntää!


Joko sinä olet kokeillut ruusujuurta? Minkälaisia kokemuksia sinulla on sen vaikutuksista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33

Ei kommentteja

Tuotevinkit