Arginiini

Alevahti.fi

Arginiini eli L-arginiini on yksi ihmisen elimistössä luontaisesti esiintyvistä aminohapoista. Arginiini vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Tässä artikkelissa kerromme mitä on arginiini ja mihin ihminen sitä tarvitsee. Lisäksi kerromme milloin sitä käytetään lisäravinteena. Annamme myös vinkin yhdestä suosituimmasta arginiini-tuotteesta.

Mihin sitä tarvitaan?

Arginiinia tarvitaan typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi puolestaan on tärkeää verenkierrolle, ja se huolehtii, että valtimot ja verisuonet ovat elastisia.

Typpioksidin tuotanto vähenee ihmisen vanhetessa. Tällä on suora vaikutus siihen, että verenpaine voi alkaa nousta. Arginiinia saa ruoasta, kuten lihasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Joskus ruokavaliosta saatava arginiini ei ole riittävällä tasolla, vaan avuksi tarvitaan lisäravinne.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Arginiinin hyödyt voivat ulottua myös niin sanottuun rasvanpolttoon sekä nopeampaan lihasten kasvuun. Tästä syystä se on suosittu myös urheilijoiden keskuudessa, ja erilaisia arginiini-tuotteita on kattavasti myös urheiluravinteita myyvissä kaupoissa.

Lisäravinteena arginiinia on saatavilla kapseleina ja jauheena. Jauhetta suosivat etenkin urheilijat ja aktiiviset kuntosalilla kävijät, ja urheiluravinteiden joukosta voikin löytyä oma suosikkimaku jauhetta suosivalle.

Tuotevinkki: Luontaistukku L-arginiini 750 mg

Luontaistukku on varmasti monille tuttu luontaistuotekauppa. Kyseessä on siis täysin kotimainen verkkokauppa, joka myös valmistaa tuotteet Suomessa.

Kaupasta löytyy tuttuun tapaan suosituimmat luontaistuotteet — myös L-arginiini. Tämä 60, 180 ja 360 kapselin pakkauskoossa saatava valmiste onkin yksi suosituimmista L-arginiini -tuotteista.

100% kasviperäinen tuote, joka on tehoikkammassa L-arginiini muodossa. Tuotteen annostus on 2 kapselia päivässä. Toisaalta urheilijan päiväannos voi olla 4-8 kapselia päivässä.

Valmisteen käyttöä ei suositella, jos kärsit usein huuliherpeksestä, alhaisesta verenpaineesta tai käytät jotakin verisuoniin vaikuttavaa lääkettä.

Luontaistukulla on myynnissä myös arginiini-jauhe, joka onkin paras vaihtoehto jauhemuotoa suosivalle.

Paras aika ottaa arginiini on heti aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Joissakin tuotteissa ohjeistetaan ottamaan arginiini tyhjään vatsaan.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Korealainen kosmetiikka Korealaista kosmetiikkaa

Korealainen kosmetiikka on vallannut Suomen markkinat. Mitä korealainen kosmetiikka oikein on?

23
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11

Ei kommentteja

Tuotevinkit