Arginiini

Arginiini eli L-arginiini on yksi ihmisen elimistössä luontaisesti esiintyvistä aminohapoista. Arginiini vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Tässä artikkelissa kerromme mitä on arginiini ja mihin ihminen sitä tarvitsee. Lisäksi kerromme milloin sitä käytetään lisäravinteena. Annamme myös vinkin yhdestä suosituimmasta arginiini-tuotteesta.

Mihin sitä tarvitaan?

Arginiinia tarvitaan typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi puolestaan on tärkeää verenkierrolle, ja se huolehtii, että valtimot ja verisuonet ovat elastisia.

Typpioksidin tuotanto vähenee ihmisen vanhetessa. Tällä on suora vaikutus siihen, että verenpaine voi alkaa nousta. Arginiinia saa ruoasta, kuten lihasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Joskus ruokavaliosta saatava arginiini ei ole riittävällä tasolla, vaan avuksi tarvitaan lisäravinne.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Arginiinin hyödyt voivat ulottua myös niin sanottuun rasvanpolttoon sekä nopeampaan lihasten kasvuun. Tästä syystä se on suosittu myös urheilijoiden keskuudessa, ja erilaisia arginiini-tuotteita on kattavasti myös urheiluravinteita myyvissä kaupoissa.

Lisäravinteena arginiinia on saatavilla kapseleina ja jauheena. Jauhetta suosivat etenkin urheilijat ja aktiiviset kuntosalilla kävijät, ja urheiluravinteiden joukosta voikin löytyä oma suosikkimaku jauhetta suosivalle.

Tuotevinkki: Luontaistukku L-arginiini 750 mg

Luontaistukku on varmasti monille tuttu luontaistuotekauppa. Kyseessä on siis täysin kotimainen verkkokauppa, joka myös valmistaa tuotteet Suomessa.

Kaupasta löytyy tuttuun tapaan suosituimmat luontaistuotteet — myös L-arginiini. Tämä 60, 180 ja 360 kapselin pakkauskoossa saatava valmiste onkin yksi suosituimmista L-arginiini -tuotteista.

100% kasviperäinen tuote, joka on tehoikkammassa L-arginiini muodossa. Tuotteen annostus on 2 kapselia päivässä. Toisaalta urheilijan päiväannos voi olla 4-8 kapselia päivässä.

Valmisteen käyttöä ei suositella, jos kärsit usein huuliherpeksestä, alhaisesta verenpaineesta tai käytät jotakin verisuoniin vaikuttavaa lääkettä.

Luontaistukulla on myynnissä myös arginiini-jauhe, joka onkin paras vaihtoehto jauhemuotoa suosivalle.

Paras aika ottaa arginiini on heti aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Joissakin tuotteissa ohjeistetaan ottamaan arginiini tyhjään vatsaan.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34

Ei kommentteja

Tuotevinkit