Alevahti.fi

Arginiini

Arginiini eli L-arginiini on yksi ihmisen elimistössä luontaisesti esiintyvistä aminohapoista. Arginiini vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Tässä artikkelissa kerromme mitä on arginiini ja mihin ihminen sitä tarvitsee. Lisäksi kerromme milloin sitä käytetään lisäravinteena. Annamme myös vinkin yhdestä suosituimmasta arginiini-tuotteesta.

Mihin sitä tarvitaan?

Arginiinia tarvitaan typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi puolestaan on tärkeää verenkierrolle, ja se huolehtii, että valtimot ja verisuonet ovat elastisia.

Typpioksidin tuotanto vähenee ihmisen vanhetessa. Tällä on suora vaikutus siihen, että verenpaine voi alkaa nousta. Arginiinia saa ruoasta, kuten lihasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Joskus ruokavaliosta saatava arginiini ei ole riittävällä tasolla, vaan avuksi tarvitaan lisäravinne.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Arginiinin hyödyt voivat ulottua myös niin sanottuun rasvanpolttoon sekä nopeampaan lihasten kasvuun. Tästä syystä se on suosittu myös urheilijoiden keskuudessa, ja erilaisia arginiini-tuotteita on kattavasti myös urheiluravinteita myyvissä kaupoissa.

Lisäravinteena arginiinia on saatavilla kapseleina ja jauheena. Jauhetta suosivat etenkin urheilijat ja aktiiviset kuntosalilla kävijät, ja urheiluravinteiden joukosta voikin löytyä oma suosikkimaku jauhetta suosivalle.

Tuotevinkki: Luontaistukku L-arginiini 750 mg

Luontaistukku on varmasti monille tuttu luontaistuotekauppa. Kyseessä on siis täysin kotimainen verkkokauppa, joka myös valmistaa tuotteet Suomessa.

Kaupasta löytyy tuttuun tapaan suosituimmat luontaistuotteet — myös L-arginiini. Tämä 60, 180 ja 360 kapselin pakkauskoossa saatava valmiste onkin yksi suosituimmista L-arginiini -tuotteista.

100% kasviperäinen tuote, joka on tehoikkammassa L-arginiini muodossa. Tuotteen annostus on 2 kapselia päivässä. Toisaalta urheilijan päiväannos voi olla 4-8 kapselia päivässä.

Valmisteen käyttöä ei suositella, jos kärsit usein huuliherpeksestä, alhaisesta verenpaineesta tai käytät jotakin verisuoniin vaikuttavaa lääkettä.

Luontaistukulla on myynnissä myös arginiini-jauhe, joka onkin paras vaihtoehto jauhemuotoa suosivalle.

Paras aika ottaa arginiini on heti aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Joissakin tuotteissa ohjeistetaan ottamaan arginiini tyhjään vatsaan.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33

Ei kommentteja