Arginiini

Arginiini eli L-arginiini on yksi ihmisen elimistössä luontaisesti esiintyvistä aminohapoista. Arginiini vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Tässä artikkelissa kerromme mitä on arginiini ja mihin ihminen sitä tarvitsee. Lisäksi kerromme milloin sitä käytetään lisäravinteena. Annamme myös vinkin yhdestä suosituimmasta arginiini-tuotteesta.

Mihin sitä tarvitaan?

Arginiinia tarvitaan typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi puolestaan on tärkeää verenkierrolle, ja se huolehtii, että valtimot ja verisuonet ovat elastisia.

Typpioksidin tuotanto vähenee ihmisen vanhetessa. Tällä on suora vaikutus siihen, että verenpaine voi alkaa nousta. Arginiinia saa ruoasta, kuten lihasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Joskus ruokavaliosta saatava arginiini ei ole riittävällä tasolla, vaan avuksi tarvitaan lisäravinne.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Arginiinin hyödyt voivat ulottua myös niin sanottuun rasvanpolttoon sekä nopeampaan lihasten kasvuun. Tästä syystä se on suosittu myös urheilijoiden keskuudessa, ja erilaisia arginiini-tuotteita on kattavasti myös urheiluravinteita myyvissä kaupoissa.

Lisäravinteena arginiinia on saatavilla kapseleina ja jauheena. Jauhetta suosivat etenkin urheilijat ja aktiiviset kuntosalilla kävijät, ja urheiluravinteiden joukosta voikin löytyä oma suosikkimaku jauhetta suosivalle.

Tuotevinkki: Luontaistukku L-arginiini 750 mg

Luontaistukku on varmasti monille tuttu luontaistuotekauppa. Kyseessä on siis täysin kotimainen verkkokauppa, joka myös valmistaa tuotteet Suomessa.

Kaupasta löytyy tuttuun tapaan suosituimmat luontaistuotteet — myös L-arginiini. Tämä 60, 180 ja 360 kapselin pakkauskoossa saatava valmiste onkin yksi suosituimmista L-arginiini -tuotteista.

100% kasviperäinen tuote, joka on tehoikkammassa L-arginiini muodossa. Tuotteen annostus on 2 kapselia päivässä. Toisaalta urheilijan päiväannos voi olla 4-8 kapselia päivässä.

Valmisteen käyttöä ei suositella, jos kärsit usein huuliherpeksestä, alhaisesta verenpaineesta tai käytät jotakin verisuoniin vaikuttavaa lääkettä.

Luontaistukulla on myynnissä myös arginiini-jauhe, joka onkin paras vaihtoehto jauhemuotoa suosivalle.

Paras aika ottaa arginiini on heti aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Joissakin tuotteissa ohjeistetaan ottamaan arginiini tyhjään vatsaan.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Tata Harper – kokemuksia luonnonkosmetiikasta Tata Harper -tuotteita

Tata Harper valmistaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa vastuullisille kuluttajille. Joko sinulla on kokemuksia Tata Harperin tuotteista?

51
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54

Ei kommentteja