Arginiini

Alevahti.fi

Arginiini eli L-arginiini on yksi ihmisen elimistössä luontaisesti esiintyvistä aminohapoista. Arginiini vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Tässä artikkelissa kerromme mitä on arginiini ja mihin ihminen sitä tarvitsee. Lisäksi kerromme milloin sitä käytetään lisäravinteena. Annamme myös vinkin yhdestä suosituimmasta arginiini-tuotteesta.

Mihin sitä tarvitaan?

Arginiinia tarvitaan typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi puolestaan on tärkeää verenkierrolle, ja se huolehtii, että valtimot ja verisuonet ovat elastisia.

Typpioksidin tuotanto vähenee ihmisen vanhetessa. Tällä on suora vaikutus siihen, että verenpaine voi alkaa nousta. Arginiinia saa ruoasta, kuten lihasta, kalasta, pähkinöistä ja siemenistä. Joskus ruokavaliosta saatava arginiini ei ole riittävällä tasolla, vaan avuksi tarvitaan lisäravinne.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Arginiinin hyödyt voivat ulottua myös niin sanottuun rasvanpolttoon sekä nopeampaan lihasten kasvuun. Tästä syystä se on suosittu myös urheilijoiden keskuudessa, ja erilaisia arginiini-tuotteita on kattavasti myös urheiluravinteita myyvissä kaupoissa.

Lisäravinteena arginiinia on saatavilla kapseleina ja jauheena. Jauhetta suosivat etenkin urheilijat ja aktiiviset kuntosalilla kävijät, ja urheiluravinteiden joukosta voikin löytyä oma suosikkimaku jauhetta suosivalle.

Tuotevinkki: Luontaistukku L-arginiini 750 mg

Luontaistukku on varmasti monille tuttu luontaistuotekauppa. Kyseessä on siis täysin kotimainen verkkokauppa, joka myös valmistaa tuotteet Suomessa.

Kaupasta löytyy tuttuun tapaan suosituimmat luontaistuotteet — myös L-arginiini. Tämä 60, 180 ja 360 kapselin pakkauskoossa saatava valmiste onkin yksi suosituimmista L-arginiini -tuotteista.

100% kasviperäinen tuote, joka on tehoikkammassa L-arginiini muodossa. Tuotteen annostus on 2 kapselia päivässä. Toisaalta urheilijan päiväannos voi olla 4-8 kapselia päivässä.

Valmisteen käyttöä ei suositella, jos kärsit usein huuliherpeksestä, alhaisesta verenpaineesta tai käytät jotakin verisuoniin vaikuttavaa lääkettä.

Luontaistukulla on myynnissä myös arginiini-jauhe, joka onkin paras vaihtoehto jauhemuotoa suosivalle.

Paras aika ottaa arginiini on heti aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Joissakin tuotteissa ohjeistetaan ottamaan arginiini tyhjään vatsaan.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Lehtikaali Foodin Lehtikaalijauhe, taustalla tuoretta lehtikaalta

Lehtikaali on tuttu kasvis kauppojen tuoreosastoilta. Harva kuitenkaan tietää sen terveysvaikutuksia, jotka saa hyödynnettyä myös lehtikaalijauheena.

10
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33

Ei kommentteja

Tuotevinkit