Paras vedenpuhdistin

Alevahti.fi

Vedenpuhdistin tai vedensuodatin poistaa vedestä bakteereja, viruksia sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

Tässä artikkelissa kerromme minkälaisia vedensuodattimia on saatavilla sekä annamme tuotevinkkejä suosituista suodattimista erilaisiin tarpeisiin.

Kotikäytössä vedensuodattimet eivät ole välttämättömiä — varsinkaan Suomessa, jossa hanavesi on maailman puhtaimpia. Sen sijaan muussa käytössä vedenpuhdistimella voi olla suurikin merkitys.

Vedenpuhdistin on tärkeä esimerkiksi retkillä ja vaelluksilla, kun puhdasta ja juomakelpoista vettä ei ole saatavilla. Paras vedenpuhdistin tällaiseen käyttöön on mahdollisimman kevyt ja vähän tilaa vievä. Kotikäytössä suodattimen painolla ei ole merkitystä, mutta ainakin suoraan hanaan tai suihkuun asennettavan vedenpuhdistimen haluaisi varmasti olla siro ja huomaamaton.

Vedensuodattimia käyttävät ainakin terveydestään ja ravinnostaan kiinnostuneet — henkilöt, jotka ovat hyvin tarkkoja siitä, mitä syövät ja juovat. Jos ruokavalio on hyvin pitkälti harkittua ja optimoitua, ei juomastaan vedestä halua saada mitään ylimääräistä tai haitallista elimistöönsä. Tähän tarpeeseen vastaavat vedenpuhdistimet.

Hanasuodatin

Suoraan vesihanaan liitettävä vedensuodatin eli niin sanottu hanasuodatin puhdistaa veden kätevästi suoraan hanasta otettuna. Hanasuodatin poistaa vedestä yleisiä hanaveden epäpuhtauksia.

Hanasuodattimia on saatavilla merkeiltä, kuten Aqva, Brita ja Philips.

Suihkusuodatin

Vedensuodattimen voi liittää myös suihkuun. Suihkupäähän liitettävä vedensuodatin toimii kuten hanasuodatin. Suihkusuodatin eli suihkupääsuodatin takaa, että suihkutteluun käyttämäsi vesi on puhdasta.

Vedensuodatuskannu

Saatavilla on myös vedensuodatuskannuja. Tällaisessa vesi suodatetaan kannun sisällä olevassa suodattimessa. Näin kannusta saa lasiin puhdasta ja raikasta juomavettä. Vedenpuhdistuskannu on helppo tapa juomaveden suodatukseen.

Tuotevinkki: Aqva Ultra 2 -hanasuodatin

Suomessa valmistettu laadukas vedensuodatin hanaan eli hanasuodatin. Suodattaa vedestä muun muassa kalkkia, klooria, raskasmetalleja, rautaa ja ruostetta. Helppo asentaa ilman työkaluja.

Aqva Ultra 2 -hanasuodatin

Parasta Aqvan vedensuodattimissa on, että niihin saa kattavasti vaihtosuodattimia. Kun suodatin ei enää toimi toivotusti tai sen elinikä on tullut päätökseen, saa suodatinosan vaihtamalla suodattimesta kuin uuden.

Tuotevinkki: Aqva Suihkusuodatin

Haluatko varmistua, että suihkussa käyttämäsi vesi on mahdollisimman puhdasta? Hanki suihkusuodatin! Toimintaperiaate on pitkälti sama kuin hanasuodattimessa — vesi suodatetaan suihkupäähän asennettavalla suodattimella.

Aqva-suihkusuodatin, josta tulee vettä

Aqva-suihkusuodatin takaa, että iholle ja hiuksille käytetty vesi ei sisällä mitään haitallista, ja vesi on kaikin puolin mahdollisimman puhdasta.

Aqva-suihkusuodatin on laadukas suodatin puhdasta vettä haluavalle suihkuttelijalle. Onko tässä paras suihkusuodatin laatumerkiltä?

Tuotevinkki: Aqva Glass -vedenpuhdistuskannu

Vedenpuhdistuskannu on hyvä vaihtoehto juomaveden suodatukseen, jos vesihanaan ei halua asentaa mitään ylimääräistä osaa. Vesi suodattuu kannusta kaatamalla ja varmistaa, että juomasi vesi on suodatettua ja puhdistettua.

Aqva Glass -vedenpuhdistuskannu

Kannusta vettä voi käyttää päivän kuluessa, ja näin sinulla on aina saatavilla puhdasta vettä. Kannun voi laittaa myös jääkaappiin, jolloin vesi on vieläpä mukavan kylmää.

Myös Aqva Glass -vedenpuhdistuskannuun on saatavilla vaihdettava suodatinelementti.


Onko sinulla kokemuksia erilaisista vedenpuhdistimista? Onko käytössäsi vedensuodatin? Kirjoita kommentti!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8

Ei kommentteja

Tuotevinkit