Kelp

Alevahti.fi

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Ryppäissä kasvavat isokokoiset kelp-merilevät ovat kuin metsä meressä. Ne ovat useiden merenelävien tärkeää ravintoa. Myös ihminen pääsee hyötymään tämän meristä kerättävän luontaistuotteen terveysvaikutuksista.

Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Itse asiassa kelp ei ole kasvi, vaan se kuuluu niin sanottuihin ruskeisiin leviin. Ruskeisiin leviin eli sukasiimaisiin kuuluu jopa yli 10 000 erilaista levämäistä ja sienimäistä eliölajia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Kelp on yksi nopeimmin kasvavista levistä. Se voi kasvaa jopa puoli metriä päivässä, ja jopa lähes sadan metrin pituiseksi!

Kelpin terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämiin hivenaineisiin ja mineraaleihin. Siinä on jodia ja kaliumia sekä jopa 70 erilaista hivenainetta ja mineraalia — mukaan lukien rautaa ja kalsiumia. Kelp-merilevää pidetään yhtenä parhaista luonnollisista jodin lähteistä.

Kelp voi korkean jodipitoisuutensa ansiosta toimia suolan korvikkeena erilaisissa ruoissa. Tuttuun tapaan se toimii myös erilaisissa juomissa, kuten pirtelöissä ja smoothieissa. Se on tuttu myös aasialaisista ruoista.

Sen makua voisi kuvailla merilevämäiseksi. Kaikki jotka ovat jotakin levää maistaneet tietävät luultavasti, minkälainen maku on. Kelp-jauhetta ja -rouhetta voikin käyttää mausteen tapaan valmiin ruoan maustamiseen.

Huomioithan käytössä, että liika jodi voi olla ihmiselle vaaraksi. Tästä syystä rakkolevän käytössä tukee olla huolellinen.

Mitä on kelp-jauhe?

Kelp-jauhe on kelp-merilevästä eli rakkolevästä valmistettua jauhetta. Jauheena rakkolevän terveysvaikutukset on helpointa saada päivittäiseen ruokavalioon.

Jauheen annostelussa kannattaa olla tarkkana ja noudattaa valmistajan pakkauksessa olevia ohjeita tarkkaan. Annos voi olla pienempi kuin esimerkiksi monissa viherjauheissa — joskus ainoastaan puoli grammaa päivässä.

Kelp-jauhe lasketaan joissakin yhteyksissä niin sanottujen viherjauheiden joukkoon. Väriltään se kuitenkin poikkeaa hieman muista jauheista. Kelp on väriltään enemmänkin vihreän ruskeaa. Viherjauheista sinulle tuttuja voivat ennestään olla esimerkiksi spirulina, kotimainen superfood nokkonen ja ihmeiden puuna tunnettu moringa.

Jauheita on saatavilla parhaista luontaistuotekaupoista eri merkeiltä, kuten Dragon Superfoods, Saltlife ja Feel Vivid. Jos sinulla on kokemuksia eri merkkien kelp-tuotteista, kommentoi ja kerro onko niillä merkittäviä eroja.


Oliko kelp eli rakkolevä sinulle jo ennestään tuttu? Oletko kenties kokeillut jo sitä jauheena? Kirjoita kommenteissa minkälaisia kokemuksia sinulla on.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40

Ei kommentteja

Tuotevinkit