Kelp

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Ryppäissä kasvavat isokokoiset kelp-merilevät ovat kuin metsä meressä. Ne ovat useiden merenelävien tärkeää ravintoa. Myös ihminen pääsee hyötymään tämän meristä kerättävän luontaistuotteen terveysvaikutuksista.

Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Itse asiassa kelp ei ole kasvi, vaan se kuuluu niin sanottuihin ruskeisiin leviin. Ruskeisiin leviin eli sukasiimaisiin kuuluu jopa yli 10 000 erilaista levämäistä ja sienimäistä eliölajia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Kelp on yksi nopeimmin kasvavista levistä. Se voi kasvaa jopa puoli metriä päivässä, ja jopa lähes sadan metrin pituiseksi!

Kelpin terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämiin hivenaineisiin ja mineraaleihin. Siinä on jodia ja kaliumia sekä jopa 70 erilaista hivenainetta ja mineraalia — mukaan lukien rautaa ja kalsiumia. Kelp-merilevää pidetään yhtenä parhaista luonnollisista jodin lähteistä.

Kelp voi korkean jodipitoisuutensa ansiosta toimia suolan korvikkeena erilaisissa ruoissa. Tuttuun tapaan se toimii myös erilaisissa juomissa, kuten pirtelöissä ja smoothieissa. Se on tuttu myös aasialaisista ruoista.

Sen makua voisi kuvailla merilevämäiseksi. Kaikki jotka ovat jotakin levää maistaneet tietävät luultavasti, minkälainen maku on. Kelp-jauhetta ja -rouhetta voikin käyttää mausteen tapaan valmiin ruoan maustamiseen.

Huomioithan käytössä, että liika jodi voi olla ihmiselle vaaraksi. Tästä syystä rakkolevän käytössä tukee olla huolellinen.

Mitä on kelp-jauhe?

Kelp-jauhe on kelp-merilevästä eli rakkolevästä valmistettua jauhetta. Jauheena rakkolevän terveysvaikutukset on helpointa saada päivittäiseen ruokavalioon.

Jauheen annostelussa kannattaa olla tarkkana ja noudattaa valmistajan pakkauksessa olevia ohjeita tarkkaan. Annos voi olla pienempi kuin esimerkiksi monissa viherjauheissa — joskus ainoastaan puoli grammaa päivässä.

Kelp-jauhe lasketaan joissakin yhteyksissä niin sanottujen viherjauheiden joukkoon. Väriltään se kuitenkin poikkeaa hieman muista jauheista. Kelp on väriltään enemmänkin vihreän ruskeaa. Viherjauheista sinulle tuttuja voivat ennestään olla esimerkiksi spirulina, kotimainen superfood nokkonen ja ihmeiden puuna tunnettu moringa.

Jauheita on saatavilla parhaista luontaistuotekaupoista eri merkeiltä, kuten Dragon Superfoods, Saltlife ja Feel Vivid. Jos sinulla on kokemuksia eri merkkien kelp-tuotteista, kommentoi ja kerro onko niillä merkittäviä eroja.


Oliko kelp eli rakkolevä sinulle jo ennestään tuttu? Oletko kenties kokeillut jo sitä jauheena? Kirjoita kommenteissa minkälaisia kokemuksia sinulla on.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31

Ei kommentteja

Tuotevinkit