Paras mehustin

Alevahti.fi

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Mitä jos mehun tekeminen olisi todella helppoa? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

Mehustin ja hedelmiä pöydällä
Mitä parempi mehustin on, sitä enemmän se saa mehua irti raaka-aineista.

Hyvä mehustin on hiljainen, helppokäyttöinen ja sen osat on helppo puhdistaa. Parhaat mehustimet ovat kaiken lisäksi tehokkaita.

Mehustimessa voi käyttää monenlaisia marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Lisäksi mehustamiseen sopivat yrtit ja oraat, joilla mehuun saa haluttuja terveysvaikutuksia. Seuraavassa mehustimella valmistettavia mehuja ja muita ruokia:

 • Vauvan ruoka
 • Sitrusmehu
 • Hedelmämehu
 • Vihermehu
 • Pähkinävoi
 • Sorbetti
 • Vihannesmehu
 • Orasmehu

Mehustintyypit vertailussa

Mehustimia on saatavilla erilaisia. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Mehustimet jaotellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Mehulinko
 • Kairallinen mehustin
 • Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Itselle parhaan mehustimen löytämiseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka paljon ja kuinka usein mehua tarvitsee valmistaa. Seuraavassa erilaiset mehustintyypit tarkemmassa esittelyssä.

Mehulinko

Mehulinko on ehkäpä suosituin mehustin. Nimen mukaisesti sen toiminta perustuu raaka-aineiden voimakkaaseen linkoamiseen. Kun laitteen sisällä on vielä raastinterä, alkaa mehustin tuottaa mehua voimakkaan pyörityksen avulla.

Mehulingon kaksi suurinta heikkoutta ovat sen toiminnasta tuleva ääni ja yleisesti heikkona pidetty mehun laatu. Tämän mehustintyypin vahvuudet ovat sen nopea mehuntuotto sekä laitteiden hyvä saatavuus. Verrattuna muihin mehustimiin voi hyvän mehulingon löytää automarketista.

Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko

Tuotevinkki: Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko. Tehokas mehulinko tunnetulta valmistajalta. Suuri täyttöaukko helpottaa käyttöä sillä raaka-aineita ei tarvitse pilkkoa pieneksi. Mukana tulee 1,25 litran kannellinen kannu. Kaksi nopeusasetusta.

Kairallinen mehustin

Kairallisen mehustimen toimintaperiaate muistuttaa pitkälti lihamyllyä. Koneeseen syötetään raaka-aineita sisäään, ja sen sisällä oleva pyörivä kaira puristaa raaka-aineesta mehua. Joissakin lihamyllyissä tuleekin mukana suutin mehustamista varten.

Saatavilla on niin 1-kairaisia kuin 2-kairaisia mehustimia. 1-kairainen on näistä edullisempi vaihtoehto. 2-kairainen on kalliimpi, mutta sen etu on parempi mehulaatu.

Todella aktiivisen ja parasta mehulaatua haluavan valinta on yleensä laadukas 2-kairainen mehustin.

Tuotevinkki: Ninja JC100. Pienikokoinen ja edullinen mehustin. Mukana tulee puolen litran kuppi. Tällainen mehustin sopii hyvin esimerkiksi yhden hengen käyttöön.

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer muistuttaa toiminnaltaan pitkälti kairallista mehustinta. Myös vertikaalisessa mehustimessa on kaira, mutta raaka-aineiden syöttö tapahtuu ylhäältä alas.

Slow Juicerin vahvuudet ovat sen hiljaisuus sekä suuri syöttöaukko, josta jopa pienimmät omenat voi laittaa sellaisenaan.

Tuotevinkki: Omega Megamouth Vertikal Slowjuicer. Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer Omegalta. Tällä voi puristaa jopa kokonaisia hedelmiä mehuksi. Ei edullisin vaihtoehto, mutta erinomainen mehustin aktiiviselle mehustajalle.

Sähköinen vai käsikäyttöinen?

Tehokkaimmat ja parhaat mehustimet ovat sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöinen mehustin on kairallinen mehustin, jota käytetään käsivoimin. Se muistuttaa siis pitkälti käsikäyttöistä lihamyllyä.

Käsikäyttöinen mehustin voi olla hyvä valinta vain harvoin mehustavalle. Se ei kuitenkaan sovi kaikille raaka-aineille. Kaikista edullisimpia käsikäyttöisiä mehustimia kannattaa vältellä, sillä niiden rakenne ei välttämättä kestä kuin kaikista pehmeimpiä aineksia.

Mehulinko vai mehupuristin?

Kuten mainittua mehulinko sopii hyvin aloittelevalle mehustajalle, ja mehupuristin on paras valinta, kun haluaa laadukkainta mehua. Mehupuristin on käytännössä siis kairallinen mehustin.

Mehulinkoon sopivat parhaiten erilaiset mehukkaat hedelmät. Kuivemmista raaka-aineista linkouksella tapahtuva mehustaminen ei onnistu.

Mehupuristin sen sijaan sopii hyvin erilaisille raaka-aineille hedelmistä vihanneksiin ja marjoista vaikkapa yrtteihin. Puristimen tuottama mehu on laadukkaampaa, sillä raaka-ainetta ei käsitellä niin kovakouraisesti kuin mehulingossa. Tästä johtuen mehu esimerkiksi säilyy paremmin.


Mehustimen avulla saa päivittäiseen ruokavalioon terveellisyyttä kätevästi. Hyvä hankinta mehustimen kaveriksi onkin laadukas tehosekoitin. Joko sinulla on kokemuksia erilaisista mehustimista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53

Ei kommentteja

Tuotevinkit