Paras mehustin

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Mitä jos mehun tekeminen olisi todella helppoa? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

Mehustin ja hedelmiä pöydällä
Mitä parempi mehustin on, sitä enemmän se saa mehua irti raaka-aineista.

Hyvä mehustin on hiljainen, helppokäyttöinen ja sen osat on helppo puhdistaa. Parhaat mehustimet ovat kaiken lisäksi tehokkaita.

Mehustimessa voi käyttää monenlaisia marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Lisäksi mehustamiseen sopivat yrtit ja oraat, joilla mehuun saa haluttuja terveysvaikutuksia. Seuraavassa mehustimella valmistettavia mehuja ja muita ruokia:

 • Vauvan ruoka
 • Sitrusmehu
 • Hedelmämehu
 • Vihermehu
 • Pähkinävoi
 • Sorbetti
 • Vihannesmehu
 • Orasmehu

Mehustintyypit vertailussa

Mehustimia on saatavilla erilaisia. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Mehustimet jaotellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Mehulinko
 • Kairallinen mehustin
 • Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Itselle parhaan mehustimen löytämiseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka paljon ja kuinka usein mehua tarvitsee valmistaa. Seuraavassa erilaiset mehustintyypit tarkemmassa esittelyssä.

Mehulinko

Mehulinko on ehkäpä suosituin mehustin. Nimen mukaisesti sen toiminta perustuu raaka-aineiden voimakkaaseen linkoamiseen. Kun laitteen sisällä on vielä raastinterä, alkaa mehustin tuottaa mehua voimakkaan pyörityksen avulla.

Mehulingon kaksi suurinta heikkoutta ovat sen toiminnasta tuleva ääni ja yleisesti heikkona pidetty mehun laatu. Tämän mehustintyypin vahvuudet ovat sen nopea mehuntuotto sekä laitteiden hyvä saatavuus. Verrattuna muihin mehustimiin voi hyvän mehulingon löytää automarketista.

Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko

Tuotevinkki: Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko. Tehokas mehulinko tunnetulta valmistajalta. Suuri täyttöaukko helpottaa käyttöä sillä raaka-aineita ei tarvitse pilkkoa pieneksi. Mukana tulee 1,25 litran kannellinen kannu. Kaksi nopeusasetusta.

Kairallinen mehustin

Kairallisen mehustimen toimintaperiaate muistuttaa pitkälti lihamyllyä. Koneeseen syötetään raaka-aineita sisäään, ja sen sisällä oleva pyörivä kaira puristaa raaka-aineesta mehua. Joissakin lihamyllyissä tuleekin mukana suutin mehustamista varten.

Saatavilla on niin 1-kairaisia kuin 2-kairaisia mehustimia. 1-kairainen on näistä edullisempi vaihtoehto. 2-kairainen on kalliimpi, mutta sen etu on parempi mehulaatu.

Todella aktiivisen ja parasta mehulaatua haluavan valinta on yleensä laadukas 2-kairainen mehustin.

Tuotevinkki: Ninja JC100. Pienikokoinen ja edullinen mehustin. Mukana tulee puolen litran kuppi. Tällainen mehustin sopii hyvin esimerkiksi yhden hengen käyttöön.

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer muistuttaa toiminnaltaan pitkälti kairallista mehustinta. Myös vertikaalisessa mehustimessa on kaira, mutta raaka-aineiden syöttö tapahtuu ylhäältä alas.

Slow Juicerin vahvuudet ovat sen hiljaisuus sekä suuri syöttöaukko, josta jopa pienimmät omenat voi laittaa sellaisenaan.

Tuotevinkki: Omega Megamouth Vertikal Slowjuicer. Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer Omegalta. Tällä voi puristaa jopa kokonaisia hedelmiä mehuksi. Ei edullisin vaihtoehto, mutta erinomainen mehustin aktiiviselle mehustajalle.

Sähköinen vai käsikäyttöinen?

Tehokkaimmat ja parhaat mehustimet ovat sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöinen mehustin on kairallinen mehustin, jota käytetään käsivoimin. Se muistuttaa siis pitkälti käsikäyttöistä lihamyllyä.

Käsikäyttöinen mehustin voi olla hyvä valinta vain harvoin mehustavalle. Se ei kuitenkaan sovi kaikille raaka-aineille. Kaikista edullisimpia käsikäyttöisiä mehustimia kannattaa vältellä, sillä niiden rakenne ei välttämättä kestä kuin kaikista pehmeimpiä aineksia.

Mehulinko vai mehupuristin?

Kuten mainittua mehulinko sopii hyvin aloittelevalle mehustajalle, ja mehupuristin on paras valinta, kun haluaa laadukkainta mehua. Mehupuristin on käytännössä siis kairallinen mehustin.

Mehulinkoon sopivat parhaiten erilaiset mehukkaat hedelmät. Kuivemmista raaka-aineista linkouksella tapahtuva mehustaminen ei onnistu.

Mehupuristin sen sijaan sopii hyvin erilaisille raaka-aineille hedelmistä vihanneksiin ja marjoista vaikkapa yrtteihin. Puristimen tuottama mehu on laadukkaampaa, sillä raaka-ainetta ei käsitellä niin kovakouraisesti kuin mehulingossa. Tästä johtuen mehu esimerkiksi säilyy paremmin.


Mehustimen avulla saa päivittäiseen ruokavalioon terveellisyyttä kätevästi. Hyvä hankinta mehustimen kaveriksi onkin laadukas tehosekoitin. Joko sinulla on kokemuksia erilaisista mehustimista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31

Ei kommentteja

Tuotevinkit