Paras mehustin

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Mitä jos mehun tekeminen olisi todella helppoa? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

Mehustin ja hedelmiä pöydällä
Mitä parempi mehustin on, sitä enemmän se saa mehua irti raaka-aineista.

Hyvä mehustin on hiljainen, helppokäyttöinen ja sen osat on helppo puhdistaa. Parhaat mehustimet ovat kaiken lisäksi tehokkaita.

Mehustimessa voi käyttää monenlaisia marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Lisäksi mehustamiseen sopivat yrtit ja oraat, joilla mehuun saa haluttuja terveysvaikutuksia. Seuraavassa mehustimella valmistettavia mehuja ja muita ruokia:

 • Vauvan ruoka
 • Sitrusmehu
 • Hedelmämehu
 • Vihermehu
 • Pähkinävoi
 • Sorbetti
 • Vihannesmehu
 • Orasmehu

Mehustintyypit vertailussa

Mehustimia on saatavilla erilaisia. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Mehustimet jaotellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Mehulinko
 • Kairallinen mehustin
 • Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Itselle parhaan mehustimen löytämiseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka paljon ja kuinka usein mehua tarvitsee valmistaa. Seuraavassa erilaiset mehustintyypit tarkemmassa esittelyssä.

Mehulinko

Mehulinko on ehkäpä suosituin mehustin. Nimen mukaisesti sen toiminta perustuu raaka-aineiden voimakkaaseen linkoamiseen. Kun laitteen sisällä on vielä raastinterä, alkaa mehustin tuottaa mehua voimakkaan pyörityksen avulla.

Mehulingon kaksi suurinta heikkoutta ovat sen toiminnasta tuleva ääni ja yleisesti heikkona pidetty mehun laatu. Tämän mehustintyypin vahvuudet ovat sen nopea mehuntuotto sekä laitteiden hyvä saatavuus. Verrattuna muihin mehustimiin voi hyvän mehulingon löytää automarketista.

Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko

Tuotevinkki: Bosch MES3500 Vitajuice -mehulinko. Tehokas mehulinko tunnetulta valmistajalta. Suuri täyttöaukko helpottaa käyttöä sillä raaka-aineita ei tarvitse pilkkoa pieneksi. Mukana tulee 1,25 litran kannellinen kannu. Kaksi nopeusasetusta.

Kairallinen mehustin

Kairallisen mehustimen toimintaperiaate muistuttaa pitkälti lihamyllyä. Koneeseen syötetään raaka-aineita sisäään, ja sen sisällä oleva pyörivä kaira puristaa raaka-aineesta mehua. Joissakin lihamyllyissä tuleekin mukana suutin mehustamista varten.

Saatavilla on niin 1-kairaisia kuin 2-kairaisia mehustimia. 1-kairainen on näistä edullisempi vaihtoehto. 2-kairainen on kalliimpi, mutta sen etu on parempi mehulaatu.

Todella aktiivisen ja parasta mehulaatua haluavan valinta on yleensä laadukas 2-kairainen mehustin.

Tuotevinkki: Ninja JC100. Pienikokoinen ja edullinen mehustin. Mukana tulee puolen litran kuppi. Tällainen mehustin sopii hyvin esimerkiksi yhden hengen käyttöön.

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer

Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer muistuttaa toiminnaltaan pitkälti kairallista mehustinta. Myös vertikaalisessa mehustimessa on kaira, mutta raaka-aineiden syöttö tapahtuu ylhäältä alas.

Slow Juicerin vahvuudet ovat sen hiljaisuus sekä suuri syöttöaukko, josta jopa pienimmät omenat voi laittaa sellaisenaan.

Tuotevinkki: Omega Megamouth Vertikal Slowjuicer. Vertikaalinen mehustin eli Slow Juicer Omegalta. Tällä voi puristaa jopa kokonaisia hedelmiä mehuksi. Ei edullisin vaihtoehto, mutta erinomainen mehustin aktiiviselle mehustajalle.

Sähköinen vai käsikäyttöinen?

Tehokkaimmat ja parhaat mehustimet ovat sähkökäyttöisiä. Käsikäyttöinen mehustin on kairallinen mehustin, jota käytetään käsivoimin. Se muistuttaa siis pitkälti käsikäyttöistä lihamyllyä.

Käsikäyttöinen mehustin voi olla hyvä valinta vain harvoin mehustavalle. Se ei kuitenkaan sovi kaikille raaka-aineille. Kaikista edullisimpia käsikäyttöisiä mehustimia kannattaa vältellä, sillä niiden rakenne ei välttämättä kestä kuin kaikista pehmeimpiä aineksia.

Mehulinko vai mehupuristin?

Kuten mainittua mehulinko sopii hyvin aloittelevalle mehustajalle, ja mehupuristin on paras valinta, kun haluaa laadukkainta mehua. Mehupuristin on käytännössä siis kairallinen mehustin.

Mehulinkoon sopivat parhaiten erilaiset mehukkaat hedelmät. Kuivemmista raaka-aineista linkouksella tapahtuva mehustaminen ei onnistu.

Mehupuristin sen sijaan sopii hyvin erilaisille raaka-aineille hedelmistä vihanneksiin ja marjoista vaikkapa yrtteihin. Puristimen tuottama mehu on laadukkaampaa, sillä raaka-ainetta ei käsitellä niin kovakouraisesti kuin mehulingossa. Tästä johtuen mehu esimerkiksi säilyy paremmin.


Mehustimen avulla saa päivittäiseen ruokavalioon terveellisyyttä kätevästi. Hyvä hankinta mehustimen kaveriksi onkin laadukas tehosekoitin. Joko sinulla on kokemuksia erilaisista mehustimista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Inkiväärin terveysvaikutukset – kuivattuna, jauheena vai tuoreena? Kokonainen tuore inkivääri leikkuulaudalla

Inkivääriä voi käyttää niin tuoreena, kuivattuna kuin jauheena. Mitkä ovat inkiväärin terveysvaikutukset?

74
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29

Ei kommentteja