Vitamiinit netistä edullisesti

Moni syö päivittäin jotakin ravintolisää. Useimmiten kyseessä on vitamiini, kuten Suomessa tarpeellinen D-vitamiini. Kannattaako vitamiinit tilata netistä ulkomailta vai Suomesta? Onko netistä tilaamiselle hyviä vaihtoehtoja?

Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Vitamiinienkin kohdalla kannattaa suosia kotimaisia kauppoja netissä. Haluat vitamiinisi sitten tabletteina, poretabletteina tai vaikkapa suihkeina, kannattaa ehdottomasti tarkistaa saisiko haluamasi vitamiinit tilattua netistä edullisemmin.

Mistä vitamiinit kannattaa tilata?

Kotimaiset, tunnetut luontaistuotekaupat ja muut verkkokaupat ovat turvallisia ostopaikkoja myös vitamiineille. Näistä kaupoista tilaamalla voit myös olla varma, että saat laadukkaan tuotteen.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Jatkuvalle tilaamiselle on myös vaihtoehto. Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupalla on palvelu, jonka avulla saat tilattua haluamasi vitamiinit suoraan kotiin niin sanotusti kestotilauksella.

Tällainen palvelu on kätevä, koska tilaus tarvitsee tehdä vain kerran, ja jatkossa voit olla varma, että vitamiinit on hankittuna ajallaan. Vitamiinit postitetaan valmiiksi annospusseihin jaoteltuna, mikä helpottaa vitamiinien käyttöä arjessa entisestään.

Huonoja kokemuksia ulkomailta

Jos vastaan tulee ulkomaisen kaupan tai ontuvasti suomennetun verkkokaupan mainos, kannattaa se jättää omaan arvoonsa. Herätyskellojen tulisi soida, jos kauppa mainostaa netissä epäilyttävän edullisia vitamiineja tai muita ravintolisiä.

Tällaisesta verkkokaupasta, ja varsinkin ulkomailta tilaaminen voi olla suuri riski. Vaikka saisikin kaupasta tilattua jotakin, voivat epäilyttävimmät tuotteet sisältää käytännössä mitä tahansa. Onpa esimerkiksi tullin tutkimuksissa löytynyt netistä ulkomailta tilatuista lisäravinteista ihmiselle vaarallisia ainesosia.

Kokemuksia hyvistäkin ulkomaisista kaupoista on. Jos sinä olet löytänyt hyvän ulkomaisen verkkokaupan, kirjoita kokemuksia kommentteihin!

Vitamiinit, luontaistuotteet ja muut terveystuotteet kannattaa joka tapauksessa tilata luotettavasta verkkokaupasta.

Miten säästää vitamiiniostoksissa?

Yksi hyvä vaihtoehto tilata vitamiinit netistä edullisesti ovat niin sanotut hävikkiruokaa myyvät nettikaupat. Ainakin Fiksuruoka ja Matsmart myyvät vitamiineja, joissa päiväys on kenties lyhyempi kuin totuttua, mutta silti riittävä, että vitamiinit ovat täysin käyttökelpoisia päiväykseen ja annostukseen nähden.

Vitamiinien lisäksi tällaisissa kaupoissa on satunnaisesti myynnissä myös muita ravintolisiä ja terveystuotteita, kuten kivennäisaineita, rasvahappoja ja ateriankorvikkeita. Kannattaa siis tutkia näidenkin kauppojen valikoimia, jos tavoitteena on tilata vitamiinit netistä mahdollisimman edullisesti.

Vitamiinien tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Varmaa on kuitenkin se, että Suomen pimeässä talvessa tarvetta on ainakin D-vitamiinille. Jos oma ruokavalio on terveellinen ja ennen kaikkea monipuolinen, ei välttämättä muille vitamiineille ole tarvetta.

Vaikka vitamiinit netistä edullisesti saisikin, kannattaa myös huomioida kauppojen omien merkkien vaihtoehdot. Suurimmilla päivittäistavarakaupoilla kun on omia edullisia merkkejä, kuten Rainbow ja Pirkka. Valikoimissa on vitamiinien lisäksi myös kivennäisaineita, probiootteja, rasvahappoja sekä muita ravintolisiä. Tällaiset halvat tuotteet ovat niin sanottuja merkkituotteita edullisempia, mutta sisältö on käytännössä sama.

Ostat vitamiinit sitten netistä tai lähikaupasta, voi Suomesta ostaessa olla varma, että tuote on turvallinen ja se sisältää juuri mitä pitääkin.

Milloin vitamiinit kannattaa ottaa?

Vitamiinit voidaan jaotella kahteen ryhmään: vesiliukoiset ja rasvaliukoiset. Rasvaliukoiset vitamiinit kannattaa ottaa ruoan yhteydessä, mutta vesiliukoiset voi ottaa myös muulloin. Ruoka auttaa rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään mahdollisimman hyvin.

Jos kokee saavansa vitamiineista piristystä, kannattaa ne ottaa päivän aluksi. Piristystä tuoviksi vitamiineiksi ajatellaan ainakin B- ja C-vitamiinit. Toisaalta jos vaikkapa monivitamiinissa on muitakin piristäviä ainesosia, kuten guaranaa, ei sitä kannata ottaa illalla.

Suomalaisille suositeltu D-vitamiini on rasvaliukoinen, joten se tulisi ottaa ruoan yhteydessä. Muita rasvaliukoisia vitamiineja ovat A-, E-, ja K-vitamiini — muut ovat siis vesiliukoisia. Joka tapauksessa vitamiinien kanssa kannattaa nauttia nestettä, jotta niiden imeytyminen alkaa mahdollisimman tehokkaasti.

Yksi tapa on ottaa vitamiinit suihkeena. Esimerkiksi suoraan suuhun suihkautettava monivitamiini imeytyy suun limakalvoilta huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi nieltävät tabletit tai poretabletit.


Oletko sinä tilannut vitamiineja netistä? Onko vastaasi tullut epäilyttäviä mainoksia todella halvalla hinnalla? Kirjoita kommentti ja kerro kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42

Ei kommentteja