Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa

Alevahti.fi

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Liikaa niitä ei kuitenkaan saisi syödä. Onko herkuille terveellisiä vaihtoehtoja, joiden syömisestä ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa?

Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Terveelliset herkut voivat olla niin luontaistuotteita kuin esimerkiksi kaupasta ostettavia terveellisiä herkkuja. Tällaisia ovat esimerkiksi maustetut rahkat, vanukkaat ja erilaiset vähäsokeriset herkut. Nimenomaan sokeri on se mitä meidän monien suosikkiherkuissa on liikaa. Terveelliset herkut kaupasta ostettuna sisältävät usein petollisen paljon sokeria tai suolaa. Ole siis tarkkana kaupan herkkujen kanssa!

Seuraavassa vinkkejä herkuista, joiden avulla voit korvata ainakin osan herkuttelusta terveellisemmillä vaihtoehdoilla:

1. Mulperimarjat

Pidätkö toffeesta? Ikävä kyllä toffee ei ole missään nimessä terveellinen herkku — päinvastoin. Voit silti nauttia toffeeta muistuttavasta herkusta, nimittäin mulperin marjoista.

2. Hedelmät

Kaikilla on varmasti jokin suosikkihedelmä. Jos tekee mieli herkkuja, mutta haluaisi herkutella terveellisesti, kannattaakin napata oma suosikki hedelmäkorista. Hedelmällä saa yleensä taltutettua makeanhimon nopeasti.

Tärkeää olisikin, että hedelmiä on aina saatavilla. Sama koskee toki muitakin herkkuja. Jos niitä ei ole saatavilla, sortuu helpommin siihen herkkuun mitä kaapista löytyy. Tästä syystä terveellisiä herkkuja kannattaakin pitää helposti saatavilla.

3. Paahdetut pähkinät

Jos mieli tekee enemmänkin suolaista kuin makeaa herkkua, ovat pähkinät hyvä vaihtoehto. Kaikista suolaisinta, kuorrutettua pähkinää ei kuitenkaan voi kovin terveellisenä herkkuna pitää. Sen sijaan kannattaakin ostaa paahdettuja pähkinöitä, joissa on mukava paahdettu maku ilman lisättyä suolaa ja kuorrutetta.

Pähkinöitä on helppo myös paahtaa itse. Nopeimmin se onnistuu paistinpannulla, mutta paahtamiseen voi käyttää myös uunia. Pieni ripaus suolaa päälle riittää taltuttamaan suolaisen herkun halut.

4. Taatelit

Taatelit ovat makeita herkkuja, joilla makeanhimon saa taltutettua nopeasti. Joillekin niiden maku ei sovi ollenkaan, mutta jos pidät mausta, ovat taatelit toimiva terveellinen herkku. Joillekin myös taatelin rakenne ja suutuntuma voi aiheuttaa ongelmia. Jos et ole vielä taateleita maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Saatavilla on myös esimerkiksi lakritsalla ja kaakaolla päällystettyjä taateleita, jotka sopivat herkuksi, kunhan niitäkään ei liikaa napostele.

5. Banaaniletut

Joidenkin mielestä banaaniletut ovat jopa liian makeita. Paljon riippuu siitä, kuinka kupsästä banaanista letut valmistaa. Sopivan kypsästä ja hieman tummuneesta banaanista tulee monien mielestä parhaat letut. Hyvä vaihtoehto letuille ovat banaanimuffinsit.

6. Chia-vanukas

Chian siemen on tunnettu superfood. Tämän superfoodin terveysvaikutuksista voit nauttia suositun chia-vanukkaan muodossa. Suosittua on vanukkaan maustaminen esimerkiksi raakasuklaalla. Mikäpä sen maistuvampi terveellinen herkku kuin suklaalta maistuva vanukas!


Mitkä ovat sinun suosimasi terveelliset herkut? Kirjoita kommentti ja jaa vinkkisi muillekin!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Korealainen kosmetiikka Korealaista kosmetiikkaa

Korealainen kosmetiikka on vallannut Suomen markkinat. Mitä korealainen kosmetiikka oikein on?

23
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37

Ei kommentteja

Tuotevinkit