Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Liikaa niitä ei kuitenkaan saisi syödä. Onko herkuille terveellisiä vaihtoehtoja, joiden syömisestä ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa?

Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Terveelliset herkut voivat olla niin luontaistuotteita kuin esimerkiksi kaupasta ostettavia terveellisiä herkkuja. Tällaisia ovat esimerkiksi maustetut rahkat, vanukkaat ja erilaiset vähäsokeriset herkut. Nimenomaan sokeri on se mitä meidän monien suosikkiherkuissa on liikaa. Terveelliset herkut kaupasta ostettuna sisältävät usein petollisen paljon sokeria tai suolaa. Ole siis tarkkana kaupan herkkujen kanssa!

Seuraavassa vinkkejä herkuista, joiden avulla voit korvata ainakin osan herkuttelusta terveellisemmillä vaihtoehdoilla:

1. Mulperimarjat

Pidätkö toffeesta? Ikävä kyllä toffee ei ole missään nimessä terveellinen herkku — päinvastoin. Voit silti nauttia toffeeta muistuttavasta herkusta, nimittäin mulperin marjoista.

2. Hedelmät

Kaikilla on varmasti jokin suosikkihedelmä. Jos tekee mieli herkkuja, mutta haluaisi herkutella terveellisesti, kannattaakin napata oma suosikki hedelmäkorista. Hedelmällä saa yleensä taltutettua makeanhimon nopeasti.

Tärkeää olisikin, että hedelmiä on aina saatavilla. Sama koskee toki muitakin herkkuja. Jos niitä ei ole saatavilla, sortuu helpommin siihen herkkuun mitä kaapista löytyy. Tästä syystä terveellisiä herkkuja kannattaakin pitää helposti saatavilla.

3. Paahdetut pähkinät

Jos mieli tekee enemmänkin suolaista kuin makeaa herkkua, ovat pähkinät hyvä vaihtoehto. Kaikista suolaisinta, kuorrutettua pähkinää ei kuitenkaan voi kovin terveellisenä herkkuna pitää. Sen sijaan kannattaakin ostaa paahdettuja pähkinöitä, joissa on mukava paahdettu maku ilman lisättyä suolaa ja kuorrutetta.

Pähkinöitä on helppo myös paahtaa itse. Nopeimmin se onnistuu paistinpannulla, mutta paahtamiseen voi käyttää myös uunia. Pieni ripaus suolaa päälle riittää taltuttamaan suolaisen herkun halut.

4. Taatelit

Taatelit ovat makeita herkkuja, joilla makeanhimon saa taltutettua nopeasti. Joillekin niiden maku ei sovi ollenkaan, mutta jos pidät mausta, ovat taatelit toimiva terveellinen herkku. Joillekin myös taatelin rakenne ja suutuntuma voi aiheuttaa ongelmia. Jos et ole vielä taateleita maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Saatavilla on myös esimerkiksi lakritsalla ja kaakaolla päällystettyjä taateleita, jotka sopivat herkuksi, kunhan niitäkään ei liikaa napostele.

5. Banaaniletut

Joidenkin mielestä banaaniletut ovat jopa liian makeita. Paljon riippuu siitä, kuinka kupsästä banaanista letut valmistaa. Sopivan kypsästä ja hieman tummuneesta banaanista tulee monien mielestä parhaat letut. Hyvä vaihtoehto letuille ovat banaanimuffinsit.

6. Chia-vanukas

Chian siemen on tunnettu superfood. Tämän superfoodin terveysvaikutuksista voit nauttia suositun chia-vanukkaan muodossa. Suosittua on vanukkaan maustaminen esimerkiksi raakasuklaalla. Mikäpä sen maistuvampi terveellinen herkku kuin suklaalta maistuva vanukas!


Mitkä ovat sinun suosimasi terveelliset herkut? Kirjoita kommentti ja jaa vinkkisi muillekin!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59

Ei kommentteja

Tuotevinkit