Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa

Alevahti.fi

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Liikaa niitä ei kuitenkaan saisi syödä. Onko herkuille terveellisiä vaihtoehtoja, joiden syömisestä ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa?

Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Terveelliset herkut voivat olla niin luontaistuotteita kuin esimerkiksi kaupasta ostettavia terveellisiä herkkuja. Tällaisia ovat esimerkiksi maustetut rahkat, vanukkaat ja erilaiset vähäsokeriset herkut. Nimenomaan sokeri on se mitä meidän monien suosikkiherkuissa on liikaa. Terveelliset herkut kaupasta ostettuna sisältävät usein petollisen paljon sokeria tai suolaa. Ole siis tarkkana kaupan herkkujen kanssa!

Seuraavassa vinkkejä herkuista, joiden avulla voit korvata ainakin osan herkuttelusta terveellisemmillä vaihtoehdoilla:

1. Mulperimarjat

Pidätkö toffeesta? Ikävä kyllä toffee ei ole missään nimessä terveellinen herkku — päinvastoin. Voit silti nauttia toffeeta muistuttavasta herkusta, nimittäin mulperin marjoista.

2. Hedelmät

Kaikilla on varmasti jokin suosikkihedelmä. Jos tekee mieli herkkuja, mutta haluaisi herkutella terveellisesti, kannattaakin napata oma suosikki hedelmäkorista. Hedelmällä saa yleensä taltutettua makeanhimon nopeasti.

Tärkeää olisikin, että hedelmiä on aina saatavilla. Sama koskee toki muitakin herkkuja. Jos niitä ei ole saatavilla, sortuu helpommin siihen herkkuun mitä kaapista löytyy. Tästä syystä terveellisiä herkkuja kannattaakin pitää helposti saatavilla.

3. Paahdetut pähkinät

Jos mieli tekee enemmänkin suolaista kuin makeaa herkkua, ovat pähkinät hyvä vaihtoehto. Kaikista suolaisinta, kuorrutettua pähkinää ei kuitenkaan voi kovin terveellisenä herkkuna pitää. Sen sijaan kannattaakin ostaa paahdettuja pähkinöitä, joissa on mukava paahdettu maku ilman lisättyä suolaa ja kuorrutetta.

Pähkinöitä on helppo myös paahtaa itse. Nopeimmin se onnistuu paistinpannulla, mutta paahtamiseen voi käyttää myös uunia. Pieni ripaus suolaa päälle riittää taltuttamaan suolaisen herkun halut.

4. Taatelit

Taatelit ovat makeita herkkuja, joilla makeanhimon saa taltutettua nopeasti. Joillekin niiden maku ei sovi ollenkaan, mutta jos pidät mausta, ovat taatelit toimiva terveellinen herkku. Joillekin myös taatelin rakenne ja suutuntuma voi aiheuttaa ongelmia. Jos et ole vielä taateleita maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Saatavilla on myös esimerkiksi lakritsalla ja kaakaolla päällystettyjä taateleita, jotka sopivat herkuksi, kunhan niitäkään ei liikaa napostele.

5. Banaaniletut

Joidenkin mielestä banaaniletut ovat jopa liian makeita. Paljon riippuu siitä, kuinka kupsästä banaanista letut valmistaa. Sopivan kypsästä ja hieman tummuneesta banaanista tulee monien mielestä parhaat letut. Hyvä vaihtoehto letuille ovat banaanimuffinsit.

6. Chia-vanukas

Chian siemen on tunnettu superfood. Tämän superfoodin terveysvaikutuksista voit nauttia suositun chia-vanukkaan muodossa. Suosittua on vanukkaan maustaminen esimerkiksi raakasuklaalla. Mikäpä sen maistuvampi terveellinen herkku kuin suklaalta maistuva vanukas!


Mitkä ovat sinun suosimasi terveelliset herkut? Kirjoita kommentti ja jaa vinkkisi muillekin!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12

Ei kommentteja

Tuotevinkit