Alevahti.fi

Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Liikaa niitä ei kuitenkaan saisi syödä. Onko herkuille terveellisiä vaihtoehtoja, joiden syömisestä ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa?

Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Terveelliset herkut voivat olla niin luontaistuotteita kuin esimerkiksi kaupasta ostettavia terveellisiä herkkuja. Tällaisia ovat esimerkiksi maustetut rahkat, vanukkaat ja erilaiset vähäsokeriset herkut. Nimenomaan sokeri on se mitä meidän monien suosikkiherkuissa on liikaa. Terveelliset herkut kaupasta ostettuna sisältävät usein petollisen paljon sokeria tai suolaa. Ole siis tarkkana kaupan herkkujen kanssa!

Seuraavassa vinkkejä herkuista, joiden avulla voit korvata ainakin osan herkuttelusta terveellisemmillä vaihtoehdoilla:

1. Mulperimarjat

Pidätkö toffeesta? Ikävä kyllä toffee ei ole missään nimessä terveellinen herkku — päinvastoin. Voit silti nauttia toffeeta muistuttavasta herkusta, nimittäin mulperin marjoista.

2. Hedelmät

Kaikilla on varmasti jokin suosikkihedelmä. Jos tekee mieli herkkuja, mutta haluaisi herkutella terveellisesti, kannattaakin napata oma suosikki hedelmäkorista. Hedelmällä saa yleensä taltutettua makeanhimon nopeasti.

Tärkeää olisikin, että hedelmiä on aina saatavilla. Sama koskee toki muitakin herkkuja. Jos niitä ei ole saatavilla, sortuu helpommin siihen herkkuun mitä kaapista löytyy. Tästä syystä terveellisiä herkkuja kannattaakin pitää helposti saatavilla.

3. Paahdetut pähkinät

Jos mieli tekee enemmänkin suolaista kuin makeaa herkkua, ovat pähkinät hyvä vaihtoehto. Kaikista suolaisinta, kuorrutettua pähkinää ei kuitenkaan voi kovin terveellisenä herkkuna pitää. Sen sijaan kannattaakin ostaa paahdettuja pähkinöitä, joissa on mukava paahdettu maku ilman lisättyä suolaa ja kuorrutetta.

Pähkinöitä on helppo myös paahtaa itse. Nopeimmin se onnistuu paistinpannulla, mutta paahtamiseen voi käyttää myös uunia. Pieni ripaus suolaa päälle riittää taltuttamaan suolaisen herkun halut.

4. Taatelit

Taatelit ovat makeita herkkuja, joilla makeanhimon saa taltutettua nopeasti. Joillekin niiden maku ei sovi ollenkaan, mutta jos pidät mausta, ovat taatelit toimiva terveellinen herkku. Joillekin myös taatelin rakenne ja suutuntuma voi aiheuttaa ongelmia. Jos et ole vielä taateleita maistanut, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Saatavilla on myös esimerkiksi lakritsalla ja kaakaolla päällystettyjä taateleita, jotka sopivat herkuksi, kunhan niitäkään ei liikaa napostele.

5. Banaaniletut

Joidenkin mielestä banaaniletut ovat jopa liian makeita. Paljon riippuu siitä, kuinka kupsästä banaanista letut valmistaa. Sopivan kypsästä ja hieman tummuneesta banaanista tulee monien mielestä parhaat letut. Hyvä vaihtoehto letuille ovat banaanimuffinsit.

6. Chia-vanukas

Chian siemen on tunnettu superfood. Tämän superfoodin terveysvaikutuksista voit nauttia suositun chia-vanukkaan muodossa. Suosittua on vanukkaan maustaminen esimerkiksi raakasuklaalla. Mikäpä sen maistuvampi terveellinen herkku kuin suklaalta maistuva vanukas!


Mitkä ovat sinun suosimasi terveelliset herkut? Kirjoita kommentti ja jaa vinkkisi muillekin!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Parhaat raudan lähteet

Elimistö ei tuota rautaa, joten sitä on saatava ravinnosta. Mitkä ovat parhaita raudan lähteitä?

23

Ei kommentteja