Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö?

Alevahti.fi

Se, mikä on itselle paras tapa ottaa vitamiinia tai muita ravintolisiä vaihtelee suuresti. Vaihtoehtoina ovat nieltävät tabletit, purtavat tabletit, poretabletit sekä uusimpana tapana suihkeet.

Pullo vitamiinisuihketta

Ravintolisistä esimerkiksi sinkkiä, magnesiumia ja vitamiineja, kuten A-, B-, B12-, C- ja D-vitamiinia voi ottaa kätevästi suihkeena.

Suihke vai tabletti?

Suihkeen parhaita puolia on sen helppokäyttöisyys. Vitamiini-, magnesium- ja sinkkisuihke on kätevä esimerkiksi niille, joille tablettien nieleminen on hankalaa.

On kyseessä sitten vitamiini-, magnesium- tai sinkkisuihke on se erittäin nopea tapa ottaa ravintolisä. Verrattuna nieltäviin tai purtaviin tabletteihin suihkaus suuhun tapahtuu hetkessä. Toisaalta jos suosii juotavaa, on poretabletti hyvä vaihtoehto, jos ei halua niellä tai pureskella vitamiinia.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Paras puoli suihkeessa on sen nopea imeytyminen elimistöön. Suihkeena otettava sinkki, magnesium tai vitamiini imeytyy nopeasti. Tuoreimpien tutkimusten mukaan esimerkiksi vitamiinit imeytyvät parhaiten nimenomaan suusta ja poskien sisäpinnoilta. Jos tabletin imeytymisessä voi mennä lähemmäs tunti, saattaa suihke imeytyä jo muutamassa minuutissa.

Suihke ei myöskään sisällä juurikaan mitään ylimääräisä aineosia, kun taas tabletissa on ainesosia joilla se on saatu tabletin muotoon. Tabletissa tulee olla esimerkiksi nielaisemista helpottava pinnoite, millä ei ole muuta merkitystä.

Miten suihketta käytetään?

Suihke on käytännössä pieni spray-pullo, josta vitamiini(t) tai muu ravintolisä suihkautetaan suuhun. Suihketta suihkauttessa ei tarvitse, eikä kannatakaan, hengittää sisään. Tarkoitus on nimenomaan, että suihke leviää suun sisälle limakalvoihin.

Vitamiinisuihkeen voi suihkauttaa spray-pullosta myös juomaan, mutta kannattaa ensin tarkistaa tuotteen ohjeista tuotteen oikeat käyttötavat ja päiväannos.

Vitamiinisuihkeet ovat kätevä tapa varmistaa myös vauvojen ja lasten D-vitamiinilisän saanti. Jos vauvalla on ongelmia D-vitamiinin nielaisemisessa tippoina, kannattaa harkita vitamiinisuihketta.

Mitä suihkeita on saatavilla?

Vitamiinisuihkeita on saatavilla erityisesti D- ja B12-vitamiineista. Saatavilla on myös useampaa B-vitamiinia sekä K-vitamiinia sisältäviä suihkeita. Vitamiinisuihkeita on saatavilla ainakin:

  • A-vitamiini
  • B-vitamiini
  • B12-vitamiini
  • C-vitamiini
  • D-vitamiini
  • K-vitamiini
  • Monivitamiini

Lisäksi saatavilla on erilaisia makuja, joista jokainen varmasti löytää suosikkinsa. Suihkeita on saatavilla myös nenäsuihkeina, kuten yleensä A-vitamiini. A-vitamiinisuihke voi auttaa esimerkiksi nenäverenvuotoon.

Kuten mainittua, vitamiinien lisäksi suihkeita on saatavilla muun muassa magnesium- ja sinkkisuihkeena. Sinkkisuihke on koetusti toimiva apu flunssaan. Joskus sinkkisuihkeessa, kuten sinkkiasetaatissa onkin mukana flunssaa vastaan usein suositeltua vitamiinia eli C-vitamiinia. On saatavilla myös esimerkiksi echina-sinkki -suihketta, joka on monien suosikkituote flunssan hoitoon.

Sinkkiasetaatti on kokemuksien mukaan toimivin sinkki flunssaa vastaan. Tärkeää sinkkiasetaatin käytössä on, että käyttäminen aloitetaan heti oireiden ilmettyä. Sinkkiasetaatin käyttäminen voi lyhentää flunssa oireita parhaimmillaan jopa kolmella vuorokaudella. Hyvä vaihtoehto sinkkisuihkeelle ovat myös imeskeltävät sinkkitabletit.

Päiväannos

Vitamiinisuihkeen, päiväannos on yleensä yksi suihkaus päivässä. Yksi 25 ml pullo voi kestää jopa 250 päivää, joten suihke voi olla todella riittoisa. Sinkkisuihkeella päiväannos voi olla esimerkiksi 4 suihkausta päivässä.

Vitamiinisuihkeita, magnesiumsuihkeita ja sinkkisuihkeita on saatavilla niin apteekeista kuin päivittäistavakaupoista ja luontaistuotekaupoista. Jos haluat säästää tuotteissa, kannattaa ne tilata netistä edullisemmin.


Joko sinä olet kokeillut magnesium-, sinkki- tai vitamiinisuihkeita? Minkälaisia kokemuksia sinulla on suihkeiden käytöstä? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59

Ei kommentteja

Tuotevinkit