Pinaatti

Alevahti.fi

Monet varmasti muistavat mitä Kippari Kalle syö saadakseen voimaa? Jos asia ei ole tuttu sinulle, voimme kertoa, että vastaus on pinaattia!

Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Mielikuva pinaatin (englanniksi spinach) voimia lisäävistä terveysvaikutuksista perustuu mitä ilmeisemmin siihen, että pinaatti sisältää rutkasti proteiinia. Kippari Kalle ei siis ole väärässä syödessään tätä niin tuoreena kuin jauheena hyödynnettävää vihreää kasvista!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Huomioitavaa on kuitenkin, ettei pinaattia kannata pelkän proteiinin takia syödä. Vaikka sen proteiinipitoisuus onkin hyvä — jauheessa noin 10 grammaa sadassa grammassa — on olemassa parempiakin vaihtoehtoja, jos tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon proteiinia.

Vitamiineista pinaatissa on A-, C-, ja K-vitamiinia. Lisäksi siinä on rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Pinaatin terveysvaikutukset voivat ulottua jopa silmien hyvinvointiin sekä verenpaineen hallintaan. Mikä parasta, pinaatin terveysvaikutukset saa käyttöön niin tuoreesta kuin jauhetusta pinaatista.

Pinaatin kuidut puolestaan pitävät huolen vatsan toiminnasta. Joissakin tutkimuksissa on saatu viitteitä, että pinaatti voisi olla avuksi taistelussa syöpää vastaan.

Kyseessä on siis terveysvaikutuksiltaan erinomainen luonnontuote. Tiesitkö, että voimakkaan vihreän värinen pinaattijauhe korvaa tarvittaessa jopa elintarvikevärin? Jos sinun siis pitää värjätä jokin ruoka vihreäksi, kokeile pinaattijauhetta keinotekoisten värien sijaan!

Samasta syystä ei ole epäilystäkään, etteikö pinaattijauhe kuuluisi viherjauheiden joukkoon. Parhaat viherjauheet, kuten vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe ja klorella sopivat hyvin päivittäiseen terveelliseen ruokavalioon.

Muiden viherjauheiden tapaan pinaattijauhe onkin erittäin monikäyttöinen luontaistuote. Kuten mainittua, sitä voi käyttää jopa elintarvikevärin tapaan. Toisaalta kohtalaisen miedonmakuinen pinaattijauhe sopii hyvin monenlaisiin ruokiin ja juomiin — aina pinaattiletuista pinaattikeittoon.

Pinaattia voi käyttää myös pakasteena. Kaupan pakastealtaasta kannattaakin napata mukaan muutama pussi pinaattia.

Pinaatin haittavaikutukset ovat vähäiset. Jos käytät verenohennuslääkkeitä, ei sinun tulisi pinaattia syödä sen sisältämän K1-vitamiinin takia. Herkästi munuaiskivistä kärsiville runsas pinaatin syönti voi aiheuttaa kivuliaita ongelmia. Tämä johtuu siitä, että pinaatti sisältää sekä kalsiumia että oksalaatteja, jotka yhdessä voivat aiheuttaa munuaiskiviä. Pinaatissa voi olla myös nitraattia, joten sitä ei suositella kaikista pienimmille lapsille


Miten sinä käytät pinaattia? Oletko jo saanut tuoreen pinaatin lisäksi kokemuksia pinaattijauheesta? Kirjoita kommentti ja kerro miten tämä terveellinen Kippari Kallenkin suosima luonnon superfood kuuluu ruokavalioosi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58

Ei kommentteja

Tuotevinkit