Pinaatti

Monet varmasti muistavat mitä Kippari Kalle syö saadakseen voimaa? Jos asia ei ole tuttu sinulle, voimme kertoa, että vastaus on pinaattia!

Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Mielikuva pinaatin (englanniksi spinach) voimia lisäävistä terveysvaikutuksista perustuu mitä ilmeisemmin siihen, että pinaatti sisältää rutkasti proteiinia. Kippari Kalle ei siis ole väärässä syödessään tätä niin tuoreena kuin jauheena hyödynnettävää vihreää kasvista!

Huomioitavaa on kuitenkin, ettei pinaattia kannata pelkän proteiinin takia syödä. Vaikka sen proteiinipitoisuus onkin hyvä — jauheessa noin 10 grammaa sadassa grammassa — on olemassa parempiakin vaihtoehtoja, jos tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon proteiinia.

Vitamiineista pinaatissa on A-, C-, ja K-vitamiinia. Lisäksi siinä on rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Pinaatin terveysvaikutukset voivat ulottua jopa silmien hyvinvointiin sekä verenpaineen hallintaan. Mikä parasta, pinaatin terveysvaikutukset saa käyttöön niin tuoreesta kuin jauhetusta pinaatista.

Pinaatin kuidut puolestaan pitävät huolen vatsan toiminnasta. Joissakin tutkimuksissa on saatu viitteitä, että pinaatti voisi olla avuksi taistelussa syöpää vastaan.

Kyseessä on siis terveysvaikutuksiltaan erinomainen luonnontuote. Tiesitkö, että voimakkaan vihreän värinen pinaattijauhe korvaa tarvittaessa jopa elintarvikevärin? Jos sinun siis pitää värjätä jokin ruoka vihreäksi, kokeile pinaattijauhetta keinotekoisten värien sijaan!

Samasta syystä ei ole epäilystäkään, etteikö pinaattijauhe kuuluisi viherjauheiden joukkoon. Parhaat viherjauheet, kuten vehnänorasjauhe, ohranorasjauhe ja klorella sopivat hyvin päivittäiseen terveelliseen ruokavalioon.

Muiden viherjauheiden tapaan pinaattijauhe onkin erittäin monikäyttöinen luontaistuote. Kuten mainittua, sitä voi käyttää jopa elintarvikevärin tapaan. Toisaalta kohtalaisen miedonmakuinen pinaattijauhe sopii hyvin monenlaisiin ruokiin ja juomiin — aina pinaattiletuista pinaattikeittoon.

Pinaattia voi käyttää myös pakasteena. Kaupan pakastealtaasta kannattaakin napata mukaan muutama pussi pinaattia.

Pinaatin haittavaikutukset ovat vähäiset. Jos käytät verenohennuslääkkeitä, ei sinun tulisi pinaattia syödä sen sisältämän K1-vitamiinin takia. Herkästi munuaiskivistä kärsiville runsas pinaatin syönti voi aiheuttaa kivuliaita ongelmia. Tämä johtuu siitä, että pinaatti sisältää sekä kalsiumia että oksalaatteja, jotka yhdessä voivat aiheuttaa munuaiskiviä. Pinaatissa voi olla myös nitraattia, joten sitä ei suositella kaikista pienimmille lapsille


Miten sinä käytät pinaattia? Oletko jo saanut tuoreen pinaatin lisäksi kokemuksia pinaattijauheesta? Kirjoita kommentti ja kerro miten tämä terveellinen Kippari Kallenkin suosima luonnon superfood kuuluu ruokavalioosi.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61

Ei kommentteja