5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli?

Alevahti.fi

5-HTP eli 5-hydroksitryptofaani on aminohappo, jota esiintyy ihmisen elimistössä luonnollisesti. Sillä on rauhoittava vaikutus mieleen ja uneen. 5-HTP on noussut suosituksi tuotteeksi ja sen hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

Puhdas+ 5-HTP

Tässä artikkelissa käymme läpi, mistä 5-HTP oikein valmistetaan ja mitkä ovat sen suurimmat hyödyt. Lisäksi esittelemme muutaman 5-HTP -valmisteen, jotka ovat vieläpä kotimaisia. Olemme myös keränneet asiakkaiden kokemuksia 5-HTP:sta, ja koostaneet ne yhteen.

5-HTP valmistetaan Afrikassa viihtyvän Griffonia simplicifolia -nimisen kasvin siementen uutteesta. Noin kolmen metrin pituiseksi kasvava kasvi viihtyy erityisesti Länsi- ja Keski-Afrikassa.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mitä on 5-HTP ja mitkä ovat sen hyödyt?

5-HTP on niin sanottu lähtöaine melatoniinin ja serotoniinin muodostumiselle. Lisäksi se on tryptofaanin esiaste. 5-HTP hyöty uneen perustuukin sen melatoniinia tuottavaan vaikutukseen.

Unen lisäski 5-HTP hyödyt näkyvät mielialassa. Siitä voi olla apua masennukseen ja se voi olla toimiva luontaistuote ahdistukseen. Voipa 5HTP olla avuksi jopa seksuaaliseen halukkuuteen ja vähentämään ruokahalua. Joidenkin kokemuksien mukaan se auttaa myös kivun tuntemuksiin.

Täysin kiistattomia tutkimusten tulokset eivät ole, mutta ainakin jonkinlaista näyttöä vaikutuksista uneen ja masennukseen on.

Valmisteissa on usein mukana 5-HTP:n imeytymistä edistävää B6-vitamiinia.

Kokemuksia

  • ”Apua nukahtamiseen”
  • ”Auttaa jaksamiseen, piristää mielialaa”

Nämä kaksi vaikutusta toistuivat lukemissamme kokemuksissa hyvin usein. Suuri osa hyötyjä saaneista asiakkaista painotti nimenomaan parempia yöunia sekä vaikutusta mielialaan. Toisaalta joillekin asiakkaille 5-HTP:llä oli haittavaikutuksia, joista useimmin toistuivat vatsaongelmat. Eräät käyttäjät eivät toisaalta huomanneet käytöllä mitään hyötyjä.

Mistä sitä kannattaa ostaa?

Luontaistukku on verkkokauppa, josta tilaat luontaistuotteet netistä edullisesti. Myös Luontaistukulla on oma 5-HTP -valmisteensa, joka on saatavilla 60, 180 ja 360 kapselin purkeissa. Luontaistukun muiden tuotteiden tapaan myös 5-HTP on valmistettu Suomessa.

Toinen hyvä kotimainen vaihtoehto on Puhdas+ 5-HTP, joka on myös 100% vegaaninen.

Annos

Useimmat myytävät tuotteet ilmoittavat annnokseksi yhden kapselin päivässä. Tämä onkin useimpien valmistajien suosittelema annos, vaikka tutkimuksissa ja kansainvälisisissä suosituksissa näkee isompiakin annoksia.

Esimerkiksi Luontaistukku suosittelee tuotteensa annostusta yhdestä kolmeen kapseliin päivässä, eli 100-300 mg. Käyttö kannattaa kuitenkin aloittaa maltillisesti eli pienimmällä mahdollisella annostuksella.

5-HTP:tä ei kuitenkaan suositella imettävälle eikä raskaana olevalle. Valmistajat eivät myöskään suosittele käyttöä samanaikaisesti nukahtamislääkkeiden eikä mielialalääkkeiden kanssa.

Sillä ottaako 5-HTP aamulla vai illalla ei ole suurta vaikutusta, sillä sen vaikutus on kohtalaisen lyhyt.


Onko sinulla kokemuksia 5-HTP:n hyödyistä nukahtamiseen tai mielialan kohentamiseen? Kirjoita kommentti!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51

Ei kommentteja

Tuotevinkit