Paras punavalolaite – Innolux Red?

Alevahti.fi

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on punavalolaitteista ja mikä voisi olla paras punavalolaite omaan käyttöösi?

Tässä artikkelissa kerromme mikä on punavalolaite ja mihin sen vaikutus perustuu. Esittelemme myös kotimaisen Innoluxin suositut ja hyvin monenlaiseen käyttöön sopivat punavalolaitteet.

Mitkä ovat punavalon vaikutukset?

Punavalon vaikutus perustuu siihen, että se läpäisee ihon ja pääsee vaikuttamaan soluihin positiivisesti. Tämä voi aluksi kuulostaa hurjalta, mutta punavalon käyttäminen on täysin turvallista. Punavalohoito on turvallinen ja tutkittu hoitomuoto.

Muihin valoihn, kuten ultraviolettiin ja siniseen valoon verrattuna, punavalo siis läpäisee ihon ja pääsee edistämään terveysvaikutuksiaan. Punavalon terveysvaikutuksiin lukeutuu muun muassa se, että solujen enrgiantuotanto lisääntyy.

Punavalo on yksi auringonvalon aallonpituuksista, lähi-infrapuna puolestaan ihmissilmälle näkymätöntä valoa. Punavalolaite säteilee siis molempia, sekä punavaloa että lähi-infrapunaa.

Hyödyt

Punavalolaitteen hyödyt ovat monipuolisia. Hyödyistä on tehty tutkimuksia, jotka osoittavat punavalon terveysvaikutukset todeksi. Näihin lukeutuvat muiden muassa:

  • Hiusten kasvu
  • Ihon kunto
  • Ihon juonteiden, ryppyjen ja arpien hoitoon
  • Lihasten palautuminen rasituksesta
  • Lihasten suorituskyvyn parantuminen
  • Erilaisten kipujen hoito liittyen esimerkiksi niveliin ja tulehduksiin
  • Kollageenin lisääntyminen
  • Kilpirauhasvaivojen hoito

Vertailu

Innolux on kotimainen valmistaja, jolla on kokemuksia erilaisten valaisimien valmistuksesta yli 20 vuoden ajalta. Merkin valikoimassa on niin lattiavalaisimia, kattovalaisimia ja pöytälamppuja kuin kirkasvalolamppuja ja punavalolaitteita.

Punavalolaitteita valikoimassa on neljä, jotka on nimetty helposti erotettaviin malleihin. Tuotteita saa tilattua kaupan omasta verkkokaupasta ja tunnetuimmista lountaistuotteita ja muita terveystuotteita myyvistä kaupoista, kuten Hyvinvoinnin.fi.

Vuonna 2019 Innoluxin punavalolaitteet saivat kolmoisvoiton Tekniikan maailman kirkasvalolaitetestissä.

Innolux Red on saatavilla neljässä eri koossa: GO, S, M Pro ja XL. Seuraavassa Innoluxin laadukkaaat punavalolaitteet tarkemmassa vertailussa:

Innolux RED GO

Pienikokoinen punavalolaite, jonka voi ottaa mukaan minne vain. Pieni koko soveltuu hyvin myös pienten alueiden punavalohoitoon. Käytä tätä esimerkiksi kasvoille!

Vain hieman kämmentä suuurempi Innolux RED Go sujahtaa helposti vaikkapa käsilaukkuun. USB-ladattavassa laitteessa on kosketusnäyttö, josta voi valita ajastetun valohoidon: 10, 15 tai 20 minuuttia. Akku kestää arviolta noin kolme tuntia.

Paras punavalolaite, kun laitteen haluaa mukaansa ja tarvitsee valohoitoa vain pienelle alueelle kerrallaan.

Innolux RED S

Pienikokoinen punavalolaite paikalliseen hoitoon. Käyttö on pitkälti siis samanlaista kuin RED Go:lla, mutta tätä laitetta ei voi käyttää ilman virtalähdettä.

Jos haussa on isokokoisempi punavalolaite, jolla hoidat isompia alueita kerralla, katso seuraavia vaihtoehtoja.

Innolux RED M Pro

Innoluxin valikoiman kenties suosituin punavalolaite. Keskikokoinen laite onkin monille paras valinta, sillä se sopii useimpiin punavalohoitoihin mainiosti.

Kosketusnäytön avulla laitteen käyttäminen on äärimmäisen helppoa. Esimerkiksi käyttöajan voi säätää ennen hoidon aloitusta.

Todella laadukas punavalolaite, joka on siis paras valinta useimpiin käyttötarpeisiin.

Innolux RED XL

Isoin Innoluxin punavalolaitteitsa. Tätä käyttämällä saat punavalon terveysvaikutukset koko vartalolle kerralla.

Laitteen saa esimerkiksi roikkumaan, jolloin käyttö on helppoa ja turvallista. Yhteensä 200 lediä tarjoavat niin punavaloa kuin lähi-infrapunaa taaten tehokkaan ja laajan valohoidon vaikka koko selälle samalla kerralla.

Punavalolaitteen käyttö

Punavalolaitteiden mukana tulee tietysti hyvät ohjeet laitteen käytölle. Tässä kuitenkin Innoluxin ohjeet käyttöön, jotta tiedät ennen ostopäätöstä, miten laitteita käytetään.

Punavalolaitetta käytetään noin muutamasta minuutista aina 20 minuuttiin. Etäisyyden laitteeseen tulisi olla noin 15-30 cm. Käyttöä suositellaan enintään 7 kertaa viikossa. Lisäksi on tärkeää, että valo pääsee paljaalle iholle.

Liialla käytöllä ei ole haittavaikutuksia, mutta mitään hyötyäkään suositellun käyttöajan ylittämisestä ei ole.

Mikä on punavalomaski?

Punavalomaski on kasvojen iholle suunniteltu täsmähoitoa tarjoava punavalolaite. Suomessa punavalomaskit eivät ainakaan vielä ole saavuttaneet kovinkaan suurta suosiota. Tämä johtuu varmasti osaltaan maskien saatavuudesta ja toisaalta siitä, että esimerkiksi tässäkin artikkelissa esitellyillä punavalolaitteilla onnistuu myös kasvojen punavalohoito.


Joko sinulla on kokemuksia punavalolaitteesta? Mihin tarkoitukseen laitetta käytit ja totesitko sen toimivaksi hoitomuodoksi? Kirjoita kommentti!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Tata Harper – kokemuksia luonnonkosmetiikasta Tata Harper -tuotteita

Tata Harper valmistaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa vastuullisille kuluttajille. Joko sinulla on kokemuksia Tata Harperin tuotteista?

51
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13

Ei kommentteja

Tuotevinkit