Paras punavalolaite – Innolux Red?

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on punavalolaitteista ja mikä voisi olla paras punavalolaite omaan käyttöösi?

Tässä artikkelissa kerromme mikä on punavalolaite ja mihin sen vaikutus perustuu. Esittelemme myös kotimaisen Innoluxin suositut ja hyvin monenlaiseen käyttöön sopivat punavalolaitteet.

Mitkä ovat punavalon vaikutukset?

Punavalon vaikutus perustuu siihen, että se läpäisee ihon ja pääsee vaikuttamaan soluihin positiivisesti. Tämä voi aluksi kuulostaa hurjalta, mutta punavalon käyttäminen on täysin turvallista. Punavalohoito on turvallinen ja tutkittu hoitomuoto.

Muihin valoihn, kuten ultraviolettiin ja siniseen valoon verrattuna, punavalo siis läpäisee ihon ja pääsee edistämään terveysvaikutuksiaan. Punavalon terveysvaikutuksiin lukeutuu muun muassa se, että solujen enrgiantuotanto lisääntyy.

Punavalo on yksi auringonvalon aallonpituuksista, lähi-infrapuna puolestaan ihmissilmälle näkymätöntä valoa. Punavalolaite säteilee siis molempia, sekä punavaloa että lähi-infrapunaa.

Hyödyt

Punavalolaitteen hyödyt ovat monipuolisia. Hyödyistä on tehty tutkimuksia, jotka osoittavat punavalon terveysvaikutukset todeksi. Näihin lukeutuvat muiden muassa:

  • Hiusten kasvu
  • Ihon kunto
  • Ihon juonteiden, ryppyjen ja arpien hoitoon
  • Lihasten palautuminen rasituksesta
  • Lihasten suorituskyvyn parantuminen
  • Erilaisten kipujen hoito liittyen esimerkiksi niveliin ja tulehduksiin
  • Kollageenin lisääntyminen
  • Kilpirauhasvaivojen hoito

Vertailu

Innolux on kotimainen valmistaja, jolla on kokemuksia erilaisten valaisimien valmistuksesta yli 20 vuoden ajalta. Merkin valikoimassa on niin lattiavalaisimia, kattovalaisimia ja pöytälamppuja kuin kirkasvalolamppuja ja punavalolaitteita.

Punavalolaitteita valikoimassa on neljä, jotka on nimetty helposti erotettaviin malleihin. Tuotteita saa tilattua kaupan omasta verkkokaupasta ja tunnetuimmista lountaistuotteita ja muita terveystuotteita myyvistä kaupoista, kuten Hyvinvoinnin.fi.

Vuonna 2019 Innoluxin punavalolaitteet saivat kolmoisvoiton Tekniikan maailman kirkasvalolaitetestissä.

Innolux Red on saatavilla neljässä eri koossa: GO, S, M Pro ja XL. Seuraavassa Innoluxin laadukkaaat punavalolaitteet tarkemmassa vertailussa:

Innolux RED GO

Pienikokoinen punavalolaite, jonka voi ottaa mukaan minne vain. Pieni koko soveltuu hyvin myös pienten alueiden punavalohoitoon. Käytä tätä esimerkiksi kasvoille!

Vain hieman kämmentä suuurempi Innolux RED Go sujahtaa helposti vaikkapa käsilaukkuun. USB-ladattavassa laitteessa on kosketusnäyttö, josta voi valita ajastetun valohoidon: 10, 15 tai 20 minuuttia. Akku kestää arviolta noin kolme tuntia.

Paras punavalolaite, kun laitteen haluaa mukaansa ja tarvitsee valohoitoa vain pienelle alueelle kerrallaan.

Innolux RED S

Pienikokoinen punavalolaite paikalliseen hoitoon. Käyttö on pitkälti siis samanlaista kuin RED Go:lla, mutta tätä laitetta ei voi käyttää ilman virtalähdettä.

Jos haussa on isokokoisempi punavalolaite, jolla hoidat isompia alueita kerralla, katso seuraavia vaihtoehtoja.

Innolux RED M Pro

Innoluxin valikoiman kenties suosituin punavalolaite. Keskikokoinen laite onkin monille paras valinta, sillä se sopii useimpiin punavalohoitoihin mainiosti.

Kosketusnäytön avulla laitteen käyttäminen on äärimmäisen helppoa. Esimerkiksi käyttöajan voi säätää ennen hoidon aloitusta.

Todella laadukas punavalolaite, joka on siis paras valinta useimpiin käyttötarpeisiin.

Innolux RED XL

Isoin Innoluxin punavalolaitteitsa. Tätä käyttämällä saat punavalon terveysvaikutukset koko vartalolle kerralla.

Laitteen saa esimerkiksi roikkumaan, jolloin käyttö on helppoa ja turvallista. Yhteensä 200 lediä tarjoavat niin punavaloa kuin lähi-infrapunaa taaten tehokkaan ja laajan valohoidon vaikka koko selälle samalla kerralla.

Punavalolaitteen käyttö

Punavalolaitteiden mukana tulee tietysti hyvät ohjeet laitteen käytölle. Tässä kuitenkin Innoluxin ohjeet käyttöön, jotta tiedät ennen ostopäätöstä, miten laitteita käytetään.

Punavalolaitetta käytetään noin muutamasta minuutista aina 20 minuuttiin. Etäisyyden laitteeseen tulisi olla noin 15-30 cm. Käyttöä suositellaan enintään 7 kertaa viikossa. Lisäksi on tärkeää, että valo pääsee paljaalle iholle.

Liialla käytöllä ei ole haittavaikutuksia, mutta mitään hyötyäkään suositellun käyttöajan ylittämisestä ei ole.

Mikä on punavalomaski?

Punavalomaski on kasvojen iholle suunniteltu täsmähoitoa tarjoava punavalolaite. Suomessa punavalomaskit eivät ainakaan vielä ole saavuttaneet kovinkaan suurta suosiota. Tämä johtuu varmasti osaltaan maskien saatavuudesta ja toisaalta siitä, että esimerkiksi tässäkin artikkelissa esitellyillä punavalolaitteilla onnistuu myös kasvojen punavalohoito.


Joko sinulla on kokemuksia punavalolaitteesta? Mihin tarkoitukseen laitetta käytit ja totesitko sen toimivaksi hoitomuodoksi? Kirjoita kommentti!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Tata Harper – kokemuksia luonnonkosmetiikasta Tata Harper -tuotteita

Tata Harper valmistaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa vastuullisille kuluttajille. Joko sinulla on kokemuksia Tata Harperin tuotteista?

51
Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50

Ei kommentteja