Goji-marja on todellinen luonnon ihme

Goji-marjaa (Goji berry eli Wolfberry) voisi terveystuotteena kutsua ihmemarjaksi, kuten toinen luonnon ihme Acai-marja. Gojin juuret ovat idässä, missä sitä on käytetty ravinto- ja lääkekasvina. Goji-marjaa kutsutaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista hedelmistä. Goji-marjan sukulaiskasveja ovat muun muassa peruna, tomaatti ja chili.

Kasvi kasvaa pääasiassa Itä-Aasiassa, Tiibetissä ja erityisesti Kiinassa. Se kasvaa noin 1-3 metriä korkeutta ja marjat ovat oranssin ja punaisen värisiä. Kasvin lehtiä käytetään muun muassa teen valmistukseen.

Joissakin yhteyksissä marjasta käytetään nimiä Tiibetin Goji tai Himalajan Goji, millä ei kuitenkaan ole yhteyttä marjan alkuperään. Nimiä käytetäänkin lähinnä markkinointitarkoituksiin.

Goji on täynnä terveellisiä ainesosia

Goji sisältää runsaasti muun muassa antioksidantteja, kuten karotenoideja ja flavonoideja. Goji-marja on myös varsinainen vitamiinipommi, erityisesti B-vitamiinien osalta. Marja sisältää lisäksi runsaasti hivenaineita ja aminohappoja.

Terveellinen päiväannos Goji-marjoja on noin 10-30 grammaa. Käyttötapoja on monia, mutta niitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa muiden marjojen tapaan. Esimerkiksi smoothien sekaan ne sopivat mitä mainioimmin.

Lue myös

Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset

Acai-marja on käsittämättömän terveellinen ihmemarja. Acai sisältää esimerkiksi jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

♥ 38
Karppaus ateriat

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

♥ 16
Luontaistuotteet netistä

Tilaamalla luontaistuotteet netistä säästät rahaa ja aikaa. Lue nyt miten tilaat luontaistuotteita netistä turvallisesti.

♥ 25

Ei kommentteja