Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Alevahti.fi

Raakapatukka on terveellinen välipala ja helppo mukaan otettava eväs. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

Mikä on raakapatukka?

Raakaruoka tai raakaravinto eli raw food on ruokavalio, jossa ruokaa ei kypsennetä. Samaan ideaan perustuu myös raakapatukka. Se valmistetaan aineksista, joita ei kypsennetä.

Raakapatukoissa käytetään erilaisia siemeniä, pähkinöitä, marjoja tai marjajauheita ja muita vastaavia aineksia. Tällaiset kuivat ainekset eivät tietenkään pidä raakapatukkaa muodossaan vaan mukana on oltava jokin aines, joka pitää patukan muodossaan. Suosituin aines tähän onkin taateli. Taateliin pohjautuvia raakapatukoita voi valmistaa myös itse.

Kotitekoiset raakapatukat

Itsetehdyt raakapatukat ovat hyvä vaihtoehto kaupan valmiille oatukoille. Kotitekoisista raakapatukoista saa juuri sellaisia kuin haluaa — tai sellaisia kuin sattuu tulemaan! Patukoiden raaka-aineiksi sopivat esimerkiksi taatelit, siemenet, pähkinät ja vaikkapa mustikkajauhe.

Paras raakapatukka resepti on se helpoin resepti! Tällainen nopea ja helppo kolmen aineen raakapatukka valmistuu pähkinöistä, manteleista ja taateleista. Avuksi tarvitaan vain tehosekoitin, jolla ainekset surautetaan sopivaksi massaksi.

Tämän jälkeen massa levitetään leivinpaprille, laitetaan jääkaappiin jähmettymään ja leikataan sopivan kokoisiksi patukoiksi. Helppoa, edullista ja terveellistä!

Taatelit olisi hyvä olla tuoreita ja kivettömiä. Jos käytät kuivattuja taateleita kotitekoisiin raakapatukoihin, voit liottaa ne vedessä ennen käyttöä.

Kuten mainittua, raakapatukoihin käyvät monenlaiset ainekset. Haluttua makua saa käyttämällä erilaisia kuivattuja marjoja tai marjajauheita — unohtamatta erilaisia superfoodeja. Kokeile esimerkiksi seuraavia:

Jos et omista tehosekotitina, monitoimikonetta tai sauvasekoitina, raaka-aineet voi pilkkoa myös käsin. Tällöin kotitekoisista raakapatukoista tulee toki työläämpiä, mutta lopputulos palkitsee!

Jos kaupasta ostettu raakapatukka voi maksaa useita euroja, jää kotitekoisen patukan hinta reilusti alle euron. Joskus ei kuitenkaan ole aikaa tai mahdollisuuttakaan itse tehtyihin raakapatukoihin, ja tällöin voi katsastaa kaupan tarjontaa.

Raakapatukoita on saatavilla useilta valmistajilta, kuten Roobar, Dig, Leader, Nakd ja Earth Bite. Seuraavassa on listattuna muutamia parhaista kaupan raakapatukoista.

Top 3

1. Leader BareBar

Leader on kotimainen merkki, jonka raakapatukat valmistetaan Suomessa. Saatavilla on useita ihania makuja, joista osa seuraavassa:

 • Appelsiini-Kaakao
 • Taateli-Cashew
 • Taateli-Marja
 • Berrymix
 • Omena-Kaneli
 • Banaani
 • Mustikka

Nämä ja monia muita BareBar-raakapatukoita löydät Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta. Mikä parasta, patukoita on saatavilla isoissa 24 patukan pakkauksissa, joista riittää pidemmäksikin aikaa.

BareBar ei sisällä keinotekoisia raaka-aineita, vaan nämä raakapatukat on valmistettu täysin luonnollisesti. Patukoissa ei myöskään ole lisättyä sokeria. Erinomainen valinta erityisruokavaliota noudattavalle, sillä näissä raakapatukoissa ei ole laktoosia, gluteenia eikä lisäaineita.

Pehmeä, kylmäpuristamalla tehty rakenne sopii kaikille: lapsista isovanhempiin!

2. Earth Bite

Earth Bite -raakapatukat ovat luomu raaka-aineista valmistettuja patukoita. Ruotsalainen Earth Bite valmistaa tuotteensa edelleen Ruotsissa. Näissä raakapatukoissa käytetään luonnonmukaisia, vegaanisia sekä gluteenittomia raaka-aineita. Patukoissa ei myöskään ole lisättyä sokeria.

Saatavilla on muun muassa seuraavat ihanat maut:

 • Acai & Vadelma
 • Minttu & Suklaa
 • Inkivääri & Sitruuna
 • Gojimarja & Kaakao

Earth Bite -raakapatukoita löytyy usein alennuksesta Matsmartin verkkokaupasta.

3. Roobar

Hyvä vaihtoehto kahdelle edelliselle valmistajalle. Usein paras raakapatukka omaan makuun löytyy vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Omaksi suosikiksi muodostuukin se valmistaja, jolla on valikoimassa omaan makuun maistuvin raakapatukka.

Roobar erottuu joukosta lakritsia ja chiliä sisältävällä patukallaan. Jos siis pidät hieman voimakkaammista ja jopa tulisesta mausta, kannattaa kokeilla myös Roobarin tuotteita! Myös nämä patukat ovat vegaanisia ja gluteenittomia. Tässä Roobarin suositut raakapatukat:

 • Lakritsi & Chili
 • Mulperi & Vanilja
 • Suklaakuorrutteinen mantelipatukka

Nämäkin herkulliset ja terveelliset raakapatukat löydät Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta. Jos teet kotitekoisia raakapatukoita, tilaa ainekset niihin helposti netin luontaistuotekaupoista!


Joko sinä olet kokeillut raakapatukoita? Entä oletko kokeillut tehdä kotitekoisia raakapatukoita? Kerro kokemuksesi ja parhaat vinkkisi kommentoimalla artikkelia!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Spirulina – tabletit vai jauhe? Keko spirulina-jauhetta

Spirulinan terveysvaikutukset voidaan saada niin tableitteina kuin jauheena. Spirulina on myös todellinen proteiinipommi!

37
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21

Ei kommentteja

Tuotevinkit