Paras tehosekoitin – testi ja vertailu

Tehosekoitin helpottaa arjen ruoanlaittoa huomattavasti. Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu ja lue testimme!

7 eriväristä tehosekoitinta

Hyvän tehosekoittimen tai blenderin voi löytää jo alle 50 eurolla, mutta jos tehosekoitinta käyttää paljon, kannattaa siihen panostaa enemmän. Ennen ostoksille suuntaamista ja tuotteiden vertailua tuleekin päättää, kuinka paljon on valmis tehosekoittimeen panostamaan.

Smoothiet valmistuvat nopeasti hyvällä tehosekoittimella. Lorauttamalla kulhoon maitoa ja lisäämällä sekaan esimerkiksi banaani, kaurahiutaleita, tuoreita marjoja, vaikkapa acai-jauhetta tai mustikkajauhetta ja jotakin viherjauhetta, saadaan nopeasti terveellinen juoma välipalaksi.

Smoothieen sopivat myös tuoreet marjat, kuten juurikin mustikat tai kirpeämmästä mausta tykkäävälle puolukat. Raw food -ruokavaliota noudattava valmistaa tehosekoittimella erilaiset raakaruoat vaivattomasti. Tehosekoitin on isoksi avuksi myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Esimerkiksi suositut ja terveelliset sosekeitot valmistuvat tehosekoittimella käden käänteessä.

Mitä ottaa huomioon valinnassa?

Tehosekoittimen kulho voi olla muovia tai lasia. Muovi on kevyempää ja näin mukavampi käsitellä. Lasikulho on painavampi, mutta sopii paremmin esimerkiksi kuumien soseiden valmistukseen.

Halvan tehosekoittimen muovinen kulho vai naarmuuntua helposti, ja näin ruoka voi alkaa tarttumaan siihen ikävästi. Painava lasikulho parantaa myös tehosekoittimen tasapainoa.

Laadukkaita tehosekoittimia on saatavilla tutuilta merkeiltä, kuten Electrolux, Braun, Bosch, OBH Nordica ja Wilfa. Jos haussa on paras mahdollinen tehosekoitin, kannattaa katsella vaihtoehtoja merkeiltä Blendtec, Vitamix, KitchenAid ja Smeg.

Ominaisuuksien vertailu

Tehosekoittimessa on yleensä asetukset jatkuvalle tasaiselle teholle. Suuressa osassa on myös mahdollisuus sykäyksittäin asetettavalle teholle eli sykäystoiminto. Tästä on hyötyä saadaksesi viimeisetkin sattumat pois esimerkiksi smoothiesta tai murskatessasi jäitä.

Tehosekoittimen kannu, kansi ja terä ovat yleensä astianpesukoneen kestäviä. Tämä helpottaa päivittäistä käyttöä huomattavasti, sillä astian ja terän kolot on hankala saada puhtaiksi käsipesulla. Joissakin malleissa terän ja kannun välissä on irtonainen tiiviste, jonka ei kannata antaa kadota.

Ennen tarkempaa tehosekoittimien vertailua kannattaa varmistaa, että kiinnostavan tuotteeseen on saatavilla varaosia. Mikään ei ole ikävämpää kuin kalliin ja hyväksi todetun tehosekoittimen vikaantuminen, ja jos laitetta ei saa käyttökuntoon varaosan puuttumisen takia. Merkeistä erityisesti Vitamix-tehosekoittimiin on saatavilla kattavasti varaosia ja lisätarvikkeita.

Terän käsittelyssä tulee olla varovainen, sillä parhaissa tehosekoittimissa se todellakin on terävä. Huolehdi myös, ettei terä unohdu tiskipöydälle lasten tai lemmikkien ulottuville.

Mikä on personal blender eli kannettava tehosekoitin?

Saatavilla on myös tehosekoittimia, joihin saa suoraan kiinni mukaan otettavan pullon. Tällaisesta voidaan käyttää nimiä personal blender, kannettava tehosekoitin tai joskus jopa henkilökohtainen tehisekoitin.

Personal blender tai kannettava tehosekoitin on kätevä, jos käyttää esimerkiksi erilaisia smoothieita eväänä tai haluaa muuten vain valmistaa juoman suoraan pulloon.

Parhaita personal blender -tehosekoittimia valmistavat muun muassa Vitamix ja BlendJet. Kannettavan ja USB-ladattavan kannettavan tehosekoittimen avulla smoothien tai vaikka vauvanruoan valmistus onnistuu missä vain!

Jos tällainen tehosekoitin kuulostaa kiinnostavalta, tutustu niin sanottuihin personal blender -tehosekoittimiin.

Vertailussa 4 hyvää tehosekoitinta

Seuraavassa vertailumme 4 hyvästä tehosekoittimesta. Jos testistä puuttuu jokin hyvä vaihtoehto, kirjoita kommentti ja kerro ehdotuksesi!

1. KitchenAid Artisan K400

KitchenAid Artisan K400. Tämän todella laadukkaan tehosekoittimen teho on 1200 wattia. Artisan K400 on saavuttanut menestystä useissa tehosekoitin testeissä ja vertailuissa.

Saatavilla useassa eri värissä, joten vaativinkin sisustaja löytää väreistä mieluisan. Tällä valmistajalla on kokemuksia todella laadukkaiden kodinkoneiden valmistamisesta.

2. Wilda BPFD

Erinomainen vaihtoehto aktiivisellekin käyttäjälle. Tämän digitaalisen tehosekoittimen manuaalisesti säädettävä teho ja aika riittävät erinomaisesti vaativallekin käyttäjälle.

LED-kosketusnäyttö, valmiit ohjelmat ja 10 vuoden moottoritakuu!

3. Smeg BLF01

Edullinen tehosekoitin vaikkapa hieman harvempaan käyttöön. Hinnasta huolimatta tämäkin tehosekoitin hoitaa tehtävänsä moitteettomasti. Tuttuun tapaan saatavilla useissa eri väreissä.

Tehoa ei ole niin paljon kuin esimerkiksi KitchenAidin tehosekoittimessa, mutta esimerkiksi smoothien tekoon täysin riittävästi. Lukemiemme kokemusten perusteella tämä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista hyväksi tehosekoittimeksi.

4. BlendJet 2 -personal blender

Jos haussa on paras personal blender eli henkilökohtainen tehosekoitin, ei kannata ohittaa BlendJet 2 -tehosekoitinta. Tämä personal blender kulkee mukana, missä ikinä tarvitsetkin sitä. USB-ladattava ja itsepuhdistava BlendJet 2 valmistaa yhdellä latauksella jopa 15 juomaa!

Asiakkaiden kokemuksien mukaan tämä on yksi parhaista kannettavista tehosekoittimista.


Minkälaisia tehosekoitin kokemjksia sinulla on? Oletko todennut jonkin ehdottomasti parhaaksi malliksi? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29

Ei kommentteja