Paras tehosekoitin – testi ja vertailu

Alevahti.fi

Tehosekoitin helpottaa arjen ruoanlaittoa huomattavasti. Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu ja lue testimme!

7 eriväristä tehosekoitinta

Hyvän tehosekoittimen tai blenderin voi löytää jo alle 50 eurolla, mutta jos tehosekoitinta käyttää paljon, kannattaa siihen panostaa enemmän. Ennen ostoksille suuntaamista ja tuotteiden vertailua tuleekin päättää, kuinka paljon on valmis tehosekoittimeen panostamaan.

Smoothiet valmistuvat nopeasti hyvällä tehosekoittimella. Lorauttamalla kulhoon maitoa ja lisäämällä sekaan esimerkiksi banaani, kaurahiutaleita, tuoreita marjoja, vaikkapa acai-jauhetta tai mustikkajauhetta ja jotakin viherjauhetta, saadaan nopeasti terveellinen juoma välipalaksi.

Smoothieen sopivat myös tuoreet marjat, kuten juurikin mustikat tai kirpeämmästä mausta tykkäävälle puolukat. Raw food -ruokavaliota noudattava valmistaa tehosekoittimella erilaiset raakaruoat vaivattomasti. Tehosekoitin on isoksi avuksi myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Esimerkiksi suositut ja terveelliset sosekeitot valmistuvat tehosekoittimella käden käänteessä.

Mitä ottaa huomioon valinnassa?

Tehosekoittimen kulho voi olla muovia tai lasia. Muovi on kevyempää ja näin mukavampi käsitellä. Lasikulho on painavampi, mutta sopii paremmin esimerkiksi kuumien soseiden valmistukseen.

Halvan tehosekoittimen muovinen kulho vai naarmuuntua helposti, ja näin ruoka voi alkaa tarttumaan siihen ikävästi. Painava lasikulho parantaa myös tehosekoittimen tasapainoa.

Laadukkaita tehosekoittimia on saatavilla tutuilta merkeiltä, kuten Electrolux, Braun, Bosch, OBH Nordica ja Wilfa. Jos haussa on paras mahdollinen tehosekoitin, kannattaa katsella vaihtoehtoja merkeiltä Blendtec, Vitamix, KitchenAid ja Smeg.

Ominaisuuksien vertailu

Tehosekoittimessa on yleensä asetukset jatkuvalle tasaiselle teholle. Suuressa osassa on myös mahdollisuus sykäyksittäin asetettavalle teholle eli sykäystoiminto. Tästä on hyötyä saadaksesi viimeisetkin sattumat pois esimerkiksi smoothiesta tai murskatessasi jäitä.

Tehosekoittimen kannu, kansi ja terä ovat yleensä astianpesukoneen kestäviä. Tämä helpottaa päivittäistä käyttöä huomattavasti, sillä astian ja terän kolot on hankala saada puhtaiksi käsipesulla. Joissakin malleissa terän ja kannun välissä on irtonainen tiiviste, jonka ei kannata antaa kadota.

Ennen tarkempaa tehosekoittimien vertailua kannattaa varmistaa, että kiinnostavan tuotteeseen on saatavilla varaosia. Mikään ei ole ikävämpää kuin kalliin ja hyväksi todetun tehosekoittimen vikaantuminen, ja jos laitetta ei saa käyttökuntoon varaosan puuttumisen takia. Merkeistä erityisesti Vitamix-tehosekoittimiin on saatavilla kattavasti varaosia ja lisätarvikkeita.

Terän käsittelyssä tulee olla varovainen, sillä parhaissa tehosekoittimissa se todellakin on terävä. Huolehdi myös, ettei terä unohdu tiskipöydälle lasten tai lemmikkien ulottuville.

Mikä on personal blender eli kannettava tehosekoitin?

Saatavilla on myös tehosekoittimia, joihin saa suoraan kiinni mukaan otettavan pullon. Tällaisesta voidaan käyttää nimiä personal blender, kannettava tehosekoitin tai joskus jopa henkilökohtainen tehisekoitin.

Personal blender tai kannettava tehosekoitin on kätevä, jos käyttää esimerkiksi erilaisia smoothieita eväänä tai haluaa muuten vain valmistaa juoman suoraan pulloon.

Parhaita personal blender -tehosekoittimia valmistavat muun muassa Vitamix ja BlendJet. Kannettavan ja USB-ladattavan kannettavan tehosekoittimen avulla smoothien tai vaikka vauvanruoan valmistus onnistuu missä vain!

Jos tällainen tehosekoitin kuulostaa kiinnostavalta, tutustu niin sanottuihin personal blender -tehosekoittimiin.

Vertailussa 4 hyvää tehosekoitinta

Seuraavassa vertailumme 4 hyvästä tehosekoittimesta. Jos testistä puuttuu jokin hyvä vaihtoehto, kirjoita kommentti ja kerro ehdotuksesi!

1. KitchenAid Artisan K400

KitchenAid Artisan K400. Tämän todella laadukkaan tehosekoittimen teho on 1200 wattia. Artisan K400 on saavuttanut menestystä useissa tehosekoitin testeissä ja vertailuissa.

Saatavilla useassa eri värissä, joten vaativinkin sisustaja löytää väreistä mieluisan. Tällä valmistajalla on kokemuksia todella laadukkaiden kodinkoneiden valmistamisesta.

2. Wilfa BPFD

Erinomainen vaihtoehto aktiivisellekin käyttäjälle. Tämän digitaalisen tehosekoittimen manuaalisesti säädettävä teho ja aika riittävät erinomaisesti vaativallekin käyttäjälle.

LED-kosketusnäyttö, valmiit ohjelmat ja 10 vuoden moottoritakuu!

3. Smeg BLF01

Edullinen tehosekoitin vaikkapa hieman harvempaan käyttöön. Hinnasta huolimatta tämäkin tehosekoitin hoitaa tehtävänsä moitteettomasti. Tuttuun tapaan saatavilla useissa eri väreissä.

Tehoa ei ole niin paljon kuin esimerkiksi KitchenAidin tehosekoittimessa, mutta esimerkiksi smoothien tekoon täysin riittävästi. Lukemiemme kokemusten perusteella tämä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista hyväksi tehosekoittimeksi.

4. BlendJet 2 -personal blender

Jos haussa on paras personal blender eli henkilökohtainen tehosekoitin, ei kannata ohittaa BlendJet 2 -tehosekoitinta. Tämä personal blender kulkee mukana, missä ikinä tarvitsetkin sitä. USB-ladattava ja itsepuhdistava BlendJet 2 valmistaa yhdellä latauksella jopa 15 juomaa!

Asiakkaiden kokemuksien mukaan tämä on yksi parhaista kannettavista tehosekoittimista.


Minkälaisia tehosekoitin kokemjksia sinulla on? Oletko todennut jonkin ehdottomasti parhaaksi malliksi? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Joululahjaideoita Jouluisia koristeita pöydällä

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja joululahjat hankkimatta? Tuttu tilanne edellisiltä vuosilta… Ei hätää, ota avuksesi keräämämme joululahjaideat!

17
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Arginiini Arginiini-purkki, taustalla kuntosali

Arginiini on yksi ihmisen elimistössä esiintyvistä aminohapoista. Se vaikuttaa niin verisuoniin kuin lihaksiin. Minkälaisesta aineesta oikein on kyse?

9
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50

Ei kommentteja

Tuotevinkit