Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa

Alevahti.fi

Mitä oikein ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Tässä artikkelissa otamme selvää erilaisista viherjauheista ja yritämme listata parhaat viherjauheet.

Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä
Vihreää jauhetta eli viherjauhetta? Ulkoisesti erilaiset viherjauheet muistuttavat toisiaan hyvin pitkälti.

Viherjauheet ovat yksinkertaistettuna erilaisia vihreistä luontaistuotteista kuivattuja ja jauhettuja jauheita. Suomalaisille tuttu tällainen luontaistuote on nokkonen. Kuivatusta nokkosesta jauhettu jauhe eli nokkosjauhe onkin yksi viherjauheista. Muita monille tuttuja viherjauheiden raaka-aineita ovat pinaatti ja lehtikaali.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Joskus on vaikea rajata, mitkä kaikki vihreät jauheet lasketaan mukaan viherjauheisiin. Mukaan voidaan laskea lähteestä riippuen ainakin seuraavia:

  • Nokkosjauhe
  • Pinaattijauhe
  • Lehtikaalijauhe
  • Ohranorasjauhe
  • Vehnänorasjauhe
  • Spirulinajauhe
  • Klorellajauhe (Chlorella-jauhe)
  • Kuusenkerkkäjauhe
  • Alfalfa
  • Moringa

Saatavilla on siis sekä maalta että merestä saatavista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Merestä ovat esimerkiksi levät, kuten klorella ja spirulina. Maalta ovat esimerkiksi nokkonen, vehnänoras ja ohranoras.

Yhteistä useille viherjauheille on, että ne sisältävät runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä. Tämä tietysti selittää niiden vihreän värin. Lehtivihreällä on myös terveysvaikutuksia, sillä se toimii hemoglobiinin tavoin kuljettaen happea, ravinteita ja verta elimistöön.

Viherjauheita voi hyödyntää jauheen lisäksi myös muilla tavoilla. Niistä valmistetaan myös tabletteja, jotka ovat sisällöltään täysin jauheita vastaavia, mutta ovat puristettu tableteiksi.

Mitä hyötyjä jauheilla on?

Viherjauheiden hyödyt vaihtelevat tietysti raaka-aineesta toiseen.

Jauheiden käyttö on joka tapauksessa helppoa. Yleisin tapa taitaa olla niin sanotun vihersmoothien tai viherpirtelön valmistus. Jauheen voi sekoittaa myös muihin juomiin. Muitakin käyttötapoja on, kuten jauheen sekoittaminen jogurttiin tai vaikkapa leipätaikinaan. Joidenkin jauheiden maku voi sopia jopa maustamiseen!

Minkälaisia kokemuksia viherjauheista on?

Viherjauheita valmistavat monet luontaistuotteista tutut merkit. Esimerkkeinä mainittakoon Puhdistamo, Foodin ja Arctic Warriors. Kokemuksia viherjauheista kannattaa lukea eri luontaistuotteiden verkkokauppojen sivuilta.

Usein asiakkaat kertovat saaneensa viherjauheista positiivisia vaikutuksia muun muassa aineenvaihduntaan. Joillakin viherjauheilla voi olla muutenkin vatsaa rauhoittavia vaikutuksia. Lisäksi niistä voi olla apua verenpaineeseen ja silmiin.

Monien viherjauheiden sisältämä K-vitamiini on hyväksi verisuonille, sydämelle ja mahdollisesti myös luukadolle. Joidenkin tutkimusten mukaan K-vitamiini voi toimia jopa dementiaa ehkäisevänä vitamiinina.

Seuraavassa parhaat viherjauheet lyhyessä esittelyssä. Huomaathan, että listaus ei ole järjestetty paremmuuden mukaan. Mikään yksittäinen viherjauhe ei luonnollisestikaan voi olla paras jokaisen tarpeisiin.

Top 10 esittelyssä

1. Klorella eli chlorella

Klorella on niin sanottu makean veden levä. Siinä on painoonsa nähden hurjasti proteiinia. Vitamiineista klorellassa on erityisesti A- ja B-vitamiineja.

2. Spirulina

Myös spirulina on levä. Siinä on klorellan tapaan reilusti proteiinia, mutta myös rautaa, sinkkiä ja magnesiumia.

3. Vehnänoras

B- ja C-vitamiineja sekä kuituja sisältävä vehnänoras voi vaikuttaa elimistöön puhdistavasti.

4. Ohranoras

Ohranorasjauheesta saat terveysvaikutusten lisäksi myös ihanan tuoksun. Kuivattua heinää muistuttava tuoksu tuokin tähän terveelliseen luontaistuotteeseen uutta ulottuvuutta.

6. Pinaatti

C- ja K-vitamiinia, folaattia, kalsiumia, rautaa… Pinaatti on tehokkaimmillaan kuumentamattomana, joten se sopii parhaiten erilaisiin juomiin, kuten viherpirtelöön.

7. Nokkonen

Paras viherjauhe ruoanlaittoon? Nokkonen on erittäin monikäyttöinen luontaistuote. Nokkosjauhe on käytännöllinen tapa lisätä nokkosen terveysvaikutukset vaikkapa keittoihin, leivontaan tai suosittuihin nokkoslättyihin.

8. Moringa

Hevosen retiisin lehti eli moringa on suosittu viherjauhe muun muassa urheilijoiden keskuudessa. Sen käytössä on pitkät perinteet, ja joissakin maissa sitä on käytetty hoitamaan lukuisia eri sairauksia.

9. Alfalfa

Sinimailanen eli alflafa on hernekasvien sukuun kuuluva palkokasvi. Alfalfassa on runsaasti C- ja K-vitamiinia sekä folaattia. Alfalfaa voi käyttää jauheen lisäksi myös siemeninä.

10. Lehtikaali

Trendikkäistä lehtikaalisipseistä tuttu luontaistuote, jossa on paljon proteiinia, rautaa, kalsiumia sekä C-vitamiinia.

Onko viherjauhe terveellistä?

Viherjauheet ovat yleisesti ottaen turvallisia. Parasta kuitenkin on tutustua tuotteen ominaisuuksiin ja mahdollisiin haittavaikutuksiin huolellisesti ennen ostopäätöstä. Viherjauheiden terveellisyys perustuu niiden sisältämiin ravintoaineisiin, kuten vitamiineihin ja mineraaleihin. Joissakin viherjauheissa on lisäksi paljon esimerkiksi proteiinia.

Raskaus sen sijaan voi estää viherjauheiden käytön kokonaan. Raskaana olevan ja imettävän kannattaakin keskustelulla lääkärin kanssa erilaisten lisäravinteiden käytöstä, on kyseessä sitten luontaistuote tai jokin muu ravintolisä.

Viherjauheiden sisältämä K-vitamiini voi estää käytön, jos käytössä on joitakin lääkkeitä, kuten antibiootteja, kolesterolilääkkeitä tai verenohennuslääkkeitä.

Mihin sekoittaa viherjauhe?

Yksi suosituimmista tavoista käyttää erilaisia viherjauheita on vihersmoothie. Nopeasti ja helposti valmistuva vihersmoothie tai viherpirtelö sopii aamupalaksi tai välipalaksi.

Saatavilla on myös useita viherjauheita sisältäviä valmiita sekoituksia. Esimerkiksi Puhdistamon Premium Viherjauhe + Maitohappobakteeri -tuote, joka sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, klorellaa, pinaattia, nokkosta ja moringaa. Lisäksi tuotteessa on piparminttua ja maitohappobakteeria.


Jos sinulla on kokemuksia viherjauheista, kirjoita kommentti! Olemme erityisen kiinnostuneita kuulemaan kokemuksia eri viherjauheiden eroista.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Pakurikäävän terveysvaikutukset Kuutioita pakurikäävästä

Pakuri on todellinen luonnon oma superfood! Minkälaisia terveysvaikutuksia pakurikäävän käytöllä on?

34
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Ruusujuuri Ruusujuuri

Ruusujuuri on perinteinen kansanhoidossa käytetty kasvi. Sillä voi olla vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn.

10
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12

Ei kommentteja

Tuotevinkit