Vehnänoras

Vehnänoras voi olla tuttu viherjauheena, mutta sitä voi käyttää myös tuoreena. Vehnänoras on itänyttä vehnää, jota löytyy luontaistuotekaupoista niin jauheena kuin mehuna. Voipa sitä kasvattaa myös itse ja syödä sellaisenaan.

Purkillinen vehnänorasjauhetta

Viljakasvien, kuten vehnän ja ohran oraat ovat todella terveellistä superfoodia! Kun viljan siemen itää, sen sisältämien ravintoaineiden määrä kasvaa. Tähän perustuu oraiden tehokkaat terveysvaikutukset.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Vehnänoraassa (englanniksi wheatgrass) on runsaasti muun muassa seuraavia ravintoaineita:

 • Aminohappoja
 • Elimistölle hyödyllisiä entsyymejä
 • Lehtivihreää eli klorofylliä
 • Mineraaleja
 • Vitamiineja

Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

Vehnänoraalla on useita terveysvaikutuksia, joista mainittakoon seuraavat:

 • Sisältää runsaasti antioksidantteja
 • Voi alentaa kolesterolia
 • Voi jopa toimia syöpäsoluja vastaan
 • Voi auttaa verensokerin tasapainossa
 • Voi vähentää tulehduksia
 • Voi olla avuksi painonpudotuksessa ja laihdutuksessa
 • Erittäin helppokäyttöinen ja monipuolinen luontaistuote!

Mihin kaikkeen sitä voi käyttää?

Tuoreessa vehnänoraassa on kohtalaisen mieto, raikas ja jopa hieman makea maku, joten se sopii esimerkiksi salaattiin. Sitä voi käyttää myös sellaisenaan vaikkapa voileivän päällä. Tuoretta vehnänorasta löydät kauppojen vihannesosastoilta.

Vehnänoraasta valmistetaan erilaisia luontaistuotteita. Vehnänorasjauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista, ja kenties suosituin luontaistuote tästä usein kotimaisesta luontaistuotteesta.

Pelkkää vehnänorasta sisältävän jauheen ohella on saatavilla viherjauhesekoituksia, joissa voi vehnänoraan lisäksi olla esimerkiksi spirulinaa ja chlorellaa.

Jauheen lisäksi vehnänorasta voi käyttää mehuna. Vehnänorasmehun valmistus onnistuu jopa kotioloissa oraista puristamalla. Saatavilla on myös niin sanottuja mehujauheita, jotka ovat käytännössä kuivattua vehnänorasmehua.

Tuotteita löydät luontaistuotekaupoista useilta tunnetuilta valmistajilta, kuten Foodin, Luontaistukku, Feel Vivid, Puhdistamo ja KoRo. Mikä parasta, useat tuotteista ovat täysin kotimaisia — Suomessa kasvatettuja ja tuotettuja!

Suosittu tapa käyttää tätä terveellistä superruokaa on valmistaa siitä avokado-vehnänorassmoothie. Reseptejä tähän herkulliseen smoothieen löydät netin suosituimmilta reseptisivustoilta.

Vehnänorasta voi kasvattaa myös itse — mikäpä olisi ekologisempaa kuin hoitaa tämän superfoodin valmistus itse! Omasta ruukusta suoraan salaattiin lisättynä se onkin luontaistuote parhaimmillaan.

Pääsiäisen aikaan sitä voi käyttää koristeena rairuohon tapaan, mutta lemmikkien omistajan kannattaa varoa, ettei esimerkiksi kissa syö koko satoa! Vehnänoras ei kuitenkaan ole vaarallinen lemmikeille, vaan enemmänkin hyödyksi — samoin kuin ihmisille.


Onko sinulle käyttökokemuksia vehnänorasjauheesta tai -mehusta? Oletko jopa itse kasvattanut tätä terveellistä ja monikäyttöistä luonnontuotetta? Kirjoita kommentti ja kerro kokemuksesi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Krilliöljy Krilliöljykapseleita purkissa

Krilliöljy on monille toimivin tapa saada tarpeeksi omega-3 -rasvahappoja. Miksi käyttää krilliöljyä kalaöljyjen sijasta?

11
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50
Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59

Ei kommentteja