Astaksantiini

Oletko koskaan miettinyt, mistä meren eliöt, kuten lohet ja äyriäiset saavat punaisen värinsä? Vastaus on astaksantiini. Saavatpa siitä myös flamingot kauniin punaisen värinsä.

Astaksantiinikapseleita

Levien tuottama astaksantiini suojaa leviä esimerkiksi ravinnon puutteelta ja UV-säteilyltä. Myös ihminen voi saada tästä tehokkaasta antioksidantista suojaa auringonvaloa vastaan.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Myös viljelemällä tuotettavaa astaksantiinia voi saada esimerkiksi krilliöljystä, joka on hyvä lähde ihmiselle hyödyllisille omega-3 -rasvahapoille.

Ihmiselle astaksantiini on ravintolisänä käytettävä voimakas antioksidantti eli yksinkertaistaen elimistön luonnollinen puolustuskeino. Antioksidantit ovat ihmiselle tärkeitä, koska ne toimivat niin sanottuja vapaita radikaaleja vastaan.

Karotenoideihin kuuluvan astaksantiinin ominaisväri on punainen. Esimerkiksi monet krilliöljyvalmisteet saavat punaisen värinsä juurikin astaksantiinista.

Mitä valmisteita on saatavilla?

Astaksantiini voi siis saada syömällä lohta tai äyriäisiä, mutta koska kaikki meistä eivät niitä voi syödä esimerkiksi kala-allergian takia, voi ravintolisänä otettavasta astaksantiinista saada vastaavat hyödyt.

Kapseleina myytävissä valmisteissa astaksantiini on yleensä Haematococcus pluvialis -nimisestä mikrolevästä tuotettua. Tällöin kyseessä on luonnonmukainen astaksantiini.

Verrattuna tunnetumpaan antioksidanttiin, C-vitamiiniin, sanotaan astaksantiinin olevan huomattavasti tehokkaampi antioksidantti. Joidenkin kokemusten mukaan astaksantiinista voi olla hyötyä myös nivelille.

Ravintolisissä voidaan käyttää niin luonnollisesti kuin synteettisesti tuotettua astaksantiinia. Yleisesti parempana vaihtoehtona pidetään luonnollisesti viljeltyä astaksantiinia. Synteettisesti tuotettua astaksantiinia käytetään muun muassa kalanviljelyssä.

Astaksantiinilla on oma E-koodinsa ja sen hyväksytty elintarvikekäyttöön EU:ssa.

Minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on?

Huomaathan, että keräämämme kokemukset on julkaistu eri verkkokaupoissa. Tällaisiin kirjoituksiin tulee aina suhtautua suurella varauksella. Lisäksi nämä ovat ainoastaan käyttäjien kokemuksia, eivät tieteellisin tutkimuksin todettuja hyötyjä. Toki osa voi olla myös tutkimuksissa todettuja terveysvaikutuksia, mutta tässä keskitymme nimenomaan käyttäjien omiin kokemuksiin.

  • ”Luonnonmukaista suojaa iholle estämään auringonpolttamat”
  • ”Ei haittavaikutuksia”
  • ”Auttaa silmien hyvinvointiin”

Keräsimme kokemuksia astaksantiinista yhteensä viidestä suomalaisesta luontaistuotekaupasta. Mukana olivat muiden muassa Hyvinvoinnin.fi ja Luontaistukku.


Kuuluuko astaksantiini luontaistuotteisiin, joita käytät säännöllisesti? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia hyötyjä sillä on sinulle ollut.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Melarest kokemuksia – entä vaihtoehdot? Useita Melarest Melatoniini -tuotteita rinnakkain

Melarest on mainoksista tuttu melatoniini. Minkälaisia kokemuksia Melarest Melatoniinista on? Entä mitä vaihtoehtoja sille on?

46
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
5-HTP – paremmat unet ja rauhallisempi mieli? Puhdas+ 5-HTP

5-HTP on rauhoittava ja nukahtamista helpottava luontaistuote. Suosituksi tuotteeksi nousseen 5-HTP:n hyödyistä on paljon positiivisia kokemuksia.

51
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20

Ei kommentteja

Tuotevinkit