Astaksantiini

Alevahti.fi

Oletko koskaan miettinyt, mistä meren eliöt, kuten lohet ja äyriäiset saavat punaisen värinsä? Vastaus on astaksantiini. Saavatpa siitä myös flamingot kauniin punaisen värinsä.

Astaksantiinikapseleita

Levien tuottama astaksantiini suojaa leviä esimerkiksi ravinnon puutteelta ja UV-säteilyltä. Myös ihminen voi saada tästä tehokkaasta antioksidantista suojaa auringonvaloa vastaan.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Myös viljelemällä tuotettavaa astaksantiinia voi saada esimerkiksi krilliöljystä, joka on hyvä lähde ihmiselle hyödyllisille omega-3 -rasvahapoille.

Ihmiselle astaksantiini on ravintolisänä käytettävä voimakas antioksidantti eli yksinkertaistaen elimistön luonnollinen puolustuskeino. Antioksidantit ovat ihmiselle tärkeitä, koska ne toimivat niin sanottuja vapaita radikaaleja vastaan.

Karotenoideihin kuuluvan astaksantiinin ominaisväri on punainen. Esimerkiksi monet krilliöljyvalmisteet saavat punaisen värinsä juurikin astaksantiinista.

Mitä valmisteita on saatavilla?

Astaksantiini voi siis saada syömällä lohta tai äyriäisiä, mutta koska kaikki meistä eivät niitä voi syödä esimerkiksi kala-allergian takia, voi ravintolisänä otettavasta astaksantiinista saada vastaavat hyödyt.

Kapseleina myytävissä valmisteissa astaksantiini on yleensä Haematococcus pluvialis -nimisestä mikrolevästä tuotettua. Tällöin kyseessä on luonnonmukainen astaksantiini.

Verrattuna tunnetumpaan antioksidanttiin, C-vitamiiniin, sanotaan astaksantiinin olevan huomattavasti tehokkaampi antioksidantti. Joidenkin kokemusten mukaan astaksantiinista voi olla hyötyä myös nivelille.

Ravintolisissä voidaan käyttää niin luonnollisesti kuin synteettisesti tuotettua astaksantiinia. Yleisesti parempana vaihtoehtona pidetään luonnollisesti viljeltyä astaksantiinia. Synteettisesti tuotettua astaksantiinia käytetään muun muassa kalanviljelyssä.

Astaksantiinilla on oma E-koodinsa ja sen hyväksytty elintarvikekäyttöön EU:ssa.

Minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on?

Huomaathan, että keräämämme kokemukset on julkaistu eri verkkokaupoissa. Tällaisiin kirjoituksiin tulee aina suhtautua suurella varauksella. Lisäksi nämä ovat ainoastaan käyttäjien kokemuksia, eivät tieteellisin tutkimuksin todettuja hyötyjä. Toki osa voi olla myös tutkimuksissa todettuja terveysvaikutuksia, mutta tässä keskitymme nimenomaan käyttäjien omiin kokemuksiin.

  • ”Luonnonmukaista suojaa iholle estämään auringonpolttamat”
  • ”Ei haittavaikutuksia”
  • ”Auttaa silmien hyvinvointiin”

Keräsimme kokemuksia astaksantiinista yhteensä viidestä suomalaisesta luontaistuotekaupasta. Mukana olivat muiden muassa Hyvinvoinnin.fi ja Luontaistukku.


Kuuluuko astaksantiini luontaistuotteisiin, joita käytät säännöllisesti? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia hyötyjä sillä on sinulle ollut.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Inkiväärin terveysvaikutukset – kuivattuna, jauheena vai tuoreena? Kokonainen tuore inkivääri leikkuulaudalla

Inkivääriä voi käyttää niin tuoreena, kuivattuna kuin jauheena. Mitkä ovat inkiväärin terveysvaikutukset?

74
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51

Ei kommentteja

Tuotevinkit