Astaksantiini

Oletko koskaan miettinyt, mistä meren eliöt, kuten lohet ja äyriäiset saavat punaisen värinsä? Vastaus on astaksantiini. Saavatpa siitä myös flamingot kauniin punaisen värinsä.

Astaksantiinikapseleita

Levien tuottama astaksantiini suojaa leviä esimerkiksi ravinnon puutteelta ja UV-säteilyltä. Myös ihminen voi saada tästä tehokkaasta antioksidantista suojaa auringonvaloa vastaan.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Myös viljelemällä tuotettavaa astaksantiinia voi saada esimerkiksi krilliöljystä, joka on hyvä lähde ihmiselle hyödyllisille omega-3 -rasvahapoille.

Ihmiselle astaksantiini on ravintolisänä käytettävä voimakas antioksidantti eli yksinkertaistaen elimistön luonnollinen puolustuskeino. Antioksidantit ovat ihmiselle tärkeitä, koska ne toimivat niin sanottuja vapaita radikaaleja vastaan.

Karotenoideihin kuuluvan astaksantiinin ominaisväri on punainen. Esimerkiksi monet krilliöljyvalmisteet saavat punaisen värinsä juurikin astaksantiinista.

Mitä valmisteita on saatavilla?

Astaksantiini voi siis saada syömällä lohta tai äyriäisiä, mutta koska kaikki meistä eivät niitä voi syödä esimerkiksi kala-allergian takia, voi ravintolisänä otettavasta astaksantiinista saada vastaavat hyödyt.

Kapseleina myytävissä valmisteissa astaksantiini on yleensä Haematococcus pluvialis -nimisestä mikrolevästä tuotettua. Tällöin kyseessä on luonnonmukainen astaksantiini.

Verrattuna tunnetumpaan antioksidanttiin, C-vitamiiniin, sanotaan astaksantiinin olevan huomattavasti tehokkaampi antioksidantti. Joidenkin kokemusten mukaan astaksantiinista voi olla hyötyä myös nivelille.

Ravintolisissä voidaan käyttää niin luonnollisesti kuin synteettisesti tuotettua astaksantiinia. Yleisesti parempana vaihtoehtona pidetään luonnollisesti viljeltyä astaksantiinia. Synteettisesti tuotettua astaksantiinia käytetään muun muassa kalanviljelyssä.

Astaksantiinilla on oma E-koodinsa ja sen hyväksytty elintarvikekäyttöön EU:ssa.

Minkälaisia kokemuksia käyttäjillä on?

Huomaathan, että keräämämme kokemukset on julkaistu eri verkkokaupoissa. Tällaisiin kirjoituksiin tulee aina suhtautua suurella varauksella. Lisäksi nämä ovat ainoastaan käyttäjien kokemuksia, eivät tieteellisin tutkimuksin todettuja hyötyjä. Toki osa voi olla myös tutkimuksissa todettuja terveysvaikutuksia, mutta tässä keskitymme nimenomaan käyttäjien omiin kokemuksiin.

  • ”Luonnonmukaista suojaa iholle estämään auringonpolttamat”
  • ”Ei haittavaikutuksia”
  • ”Auttaa silmien hyvinvointiin”

Keräsimme kokemuksia astaksantiinista yhteensä viidestä suomalaisesta luontaistuotekaupasta. Mukana olivat muiden muassa Hyvinvoinnin.fi ja Luontaistukku.


Kuuluuko astaksantiini luontaistuotteisiin, joita käytät säännöllisesti? Kirjoita kommentti ja kerro minkälaisia hyötyjä sillä on sinulle ollut.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Lucuma – Inkojen kulta? Tuoreita lucuma-hedelmiä sekä lucuma-jauhetta kulhossa

Lucuma on erityisen suosittu hedelmä Perussa, jossa sitä käytetään esimerkiksi jäätelössä. Lucuma-jauhe sen sijaan sopii hyvin monenlaiseen käyttöön.

29
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Paras mehustin Mehustin ja hedelmiä pöydällä

Mitä jos voisit tehdä mehua juuri niistä raaka-aineista, mistä pidät? Tämä onnistuu, kun otat avuksi mehustimen!

14
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Alfalfa – kaikkien ruokien isä? Alfalfa-jauhetta pakkauksessa

Alfalfa-jauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista. Mitä terveysvaikutuksia ja hyötyjä sen käytöllä on?

38

Ei kommentteja