Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta?

Etsitkö luontaistuotetta, jota voisit käyttää päivittäin esimerkiksi aamupalalla nautittavaan smoothieen? Kokeile ohranorasta! Jauheena sen käyttäminen on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon. Entä mistä on tehty ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Ohranoraasta voidaan tehdä myös jauhetta. Ohranorasjauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista.

Muiden viherjauheiden tapaan ohranorasjauhe (englanniksi barley grass) sopii erinomaisesti niin smoothieen ja pirtelöön kuin mehuun. Siinä on muista viherjauheista tuttuun tapaan runsaasti klorofylliä. Tutummin lehtivihreänä tunnettu klorofylli on tuttu suomalaisesta kansaperinteestä, jossa sitä on käytetty haavojen hoitoon ja tulehdusten parantamiseen — sisäisesti ja ulkoisesti.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Toisaalta ohranorasjauhe on muihin viherjauheisiin verrattuna miedomman makuista. Jos siis olet todennut jonkin viherjauheen maultaan epämiellyttävävksi, kokeile ihmeessä ohranorasjauhetta!

Toisen oraan, vehnänoraan tapaan ohranoras on sisällöltään ravintorikasta. Siinä on niin vitamiineja, mineraaleja kuin aminohappoja. Vitamiineista siinä on erityisesti A-, B- ja C-vitamiinia, minkä lisäksi siinä on aminohappoja.

Ohranorasjauheessa on runsaasti kuituja ja proteiinia. Näin ollen sen terveysvaikutukset tuntuvat erityisesti vatsan hyvinvoinnissa. Proteiinin ansiosta ohranorasjauhe sopii täydentämään vaikkapa kasvissyöjän ravintoa. Se toimii myös smoothiessa ja pirtelössä erinomaisena proteiinin lähteenä.

Ohranoras maistuu raikkaalta. Sen tuoksu tuo maaseudun jokaisen kotiin kuivattua heinää muistuttavalla tuoksullaan. Sellaisenaan veteen lisättävä ohranorasjauhe toimii hyvin vaikkapa aamupalan terveyspommina. Jauhe tulee sekoittaa nimenomaan kylmään veteen, sillä kuuma vesi tuhoaa ohranoraan sisältämiä entsyymejä.

Kun ohranorasjauhetta tottuu käyttämään päivittäisenä ja tehokkaana luontaistuotteena, kannattaa sitä kenties ostaa enemmän kerralla. Onneksi sitä on saatavilla niin puolen kilon kuin jopa kilon pakkauksissa.

Usein ohranorasjauheen käyttö suositellaan aloittamaan vähitellen sen vaikutuksiin totutellen. Kun päivittäinen annos on valmjstajan ohjeen mukainen, saadaan sen terveysvaikutukset hyötykäyttöön parhaiten.

Ohranorasjauhetta myyvät useat tunnetut luontaistuotekaupat netissä. Näihin lukeutuvat muun muassa Luontaistukku, Puhdistamo ja KoRo. Luontaistuotekaupasta voit kysyä myös mahdollisista haittavaikutuksista ja rajoituksista.

Mitä on ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauheen lisäksi tämän luontaistuotteen terveysvaikutukset voi hyödyntää myös niin sanotulla ohranorasmehujauheella. Se on mehustetusta ohranoraasta kuivattua jauhetta.

Mehujauheen voi sekoittaa suoraan veteen tai vaikkapa johonkin toiseen mehuun. Jos haluat ohranoraan terveysvaikutukset ruoanlaittoon, kokeile tehdä siitä pestoa tai salaattikastiketta.


Joko sinä olet kokeillut ohranorasjauhetta tai jotakin muuta siitä valmistettua luontaistuotetta, kuten ohranorasmehujauhetta? Onko sinulla kokemuksia muista viherjauheista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Plantheque – kokemuksia ja tuotevinkkejä Plantheque-tuotteita vierekkäin

Plantheque on Skincityn oma tuotesarja. Joko sinulla on kokemuksia Planthequesta?

47
Maca-jauhe – hyödyt ja kokemuksia Maca-jauhetta otettuna kulhosta lusikkaan

Maca on todellinen superfood Perusta! Lue Maca-jauheen hyödyistä ja jaa kokemuksesi sen vaikutuksista.

40
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Kelp Kelp-jauhetta pussissa, taustalla meren aaltoja

Kelp eli rakkolevä on merissä kasvava levä. Miten pääset hyötymään tämän huikean nopeasti kasvavan merilevän terveysvaikutuksista?

4
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Paras raakapatukka – esittelyssä 3 merkkiä

Raakapatukka on terveellinen välipala. Minkälaisia patukoita kaupoista löytyy ja mitkä niistä ovat parhaat? Entä miten valmistaa itsetehdyt raakapatukat?

50

Ei kommentteja