Alevahti.fi

Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta?

Etsitkö luontaistuotetta, jota voisit käyttää päivittäin esimerkiksi aamupalalla nautittavaan smoothieen? Kokeile ohranorasta! Jauheena sen käyttäminen on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon. Entä mistä on tehty ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Ohranoraasta voidaan tehdä myös jauhetta. Ohranorasjauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista.

Muiden viherjauheiden tapaan ohranorasjauhe (englanniksi barley grass) sopii erinomaisesti niin smoothieen ja pirtelöön kuin mehuun. Siinä on muista viherjauheista tuttuun tapaan runsaasti klorofylliä. Tutummin lehtivihreänä tunnettu klorofylli on tuttu suomalaisesta kansaperinteestä, jossa sitä on käytetty haavojen hoitoon ja tulehdusten parantamiseen — sisäisesti ja ulkoisesti.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Toisaalta ohranorasjauhe on muihin viherjauheisiin verrattuna miedomman makuista. Jos siis olet todennut jonkin viherjauheen maultaan epämiellyttävävksi, kokeile ihmeessä ohranorasjauhetta!

Toisen oraan, vehnänoraan tapaan ohranoras on sisällöltään ravintorikasta. Siinä on niin vitamiineja, mineraaleja kuin aminohappoja. Vitamiineista siinä on erityisesti A-, B- ja C-vitamiinia, minkä lisäksi siinä on aminohappoja.

Ohranorasjauheessa on runsaasti kuituja ja proteiinia. Näin ollen sen terveysvaikutukset tuntuvat erityisesti vatsan hyvinvoinnissa. Proteiinin ansiosta ohranorasjauhe sopii täydentämään vaikkapa kasvissyöjän ravintoa. Se toimii myös smoothiessa ja pirtelössä erinomaisena proteiinin lähteenä.

Ohranoras maistuu raikkaalta. Sen tuoksu tuo maaseudun jokaisen kotiin kuivattua heinää muistuttavalla tuoksullaan. Sellaisenaan veteen lisättävä ohranorasjauhe toimii hyvin vaikkapa aamupalan terveyspommina. Jauhe tulee sekoittaa nimenomaan kylmään veteen, sillä kuuma vesi tuhoaa ohranoraan sisältämiä entsyymejä.

Kun ohranorasjauhetta tottuu käyttämään päivittäisenä ja tehokkaana luontaistuotteena, kannattaa sitä kenties ostaa enemmän kerralla. Onneksi sitä on saatavilla niin puolen kilon kuin jopa kilon pakkauksissa.

Usein ohranorasjauheen käyttö suositellaan aloittamaan vähitellen sen vaikutuksiin totutellen. Kun päivittäinen annos on valmjstajan ohjeen mukainen, saadaan sen terveysvaikutukset hyötykäyttöön parhaiten.

Ohranorasjauhetta myyvät useat tunnetut luontaistuotekaupat netissä. Näihin lukeutuvat muun muassa Luontaistukku, Puhdistamo ja KoRo. Luontaistuotekaupasta voit kysyä myös mahdollisista haittavaikutuksista ja rajoituksista.

Mitä on ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauheen lisäksi tämän luontaistuotteen terveysvaikutukset voi hyödyntää myös niin sanotulla ohranorasmehujauheella. Se on mehustetusta ohranoraasta kuivattua jauhetta.

Mehujauheen voi sekoittaa suoraan veteen tai vaikkapa johonkin toiseen mehuun. Jos haluat ohranoraan terveysvaikutukset ruoanlaittoon, kokeile tehdä siitä pestoa tai salaattikastiketta.


Joko sinä olet kokeillut ohranorasjauhetta tai jotakin muuta siitä valmistettua luontaistuotetta, kuten ohranorasmehujauhetta? Onko sinulla kokemuksia muista viherjauheista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Astaksantiini Astaksantiinikapseleita

Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka voi auttaa esimerkiksi auringonvaloa vastaan sisäisesti. Lue mitä muita hyötyjä astaksantiinilla on.

13
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41

Ei kommentteja