Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta?

Alevahti.fi

Etsitkö luontaistuotetta, jota voisit käyttää päivittäin esimerkiksi aamupalalla nautittavaan smoothieen? Kokeile ohranorasta! Jauheena sen käyttäminen on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon. Entä mistä on tehty ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Ohranoraasta voidaan tehdä myös jauhetta. Ohranorasjauhe on yksi niin sanotuista viherjauheista.

Muiden viherjauheiden tapaan ohranorasjauhe (englanniksi barley grass) sopii erinomaisesti niin smoothieen ja pirtelöön kuin mehuun. Siinä on muista viherjauheista tuttuun tapaan runsaasti klorofylliä. Tutummin lehtivihreänä tunnettu klorofylli on tuttu suomalaisesta kansaperinteestä, jossa sitä on käytetty haavojen hoitoon ja tulehdusten parantamiseen — sisäisesti ja ulkoisesti.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Toisaalta ohranorasjauhe on muihin viherjauheisiin verrattuna miedomman makuista. Jos siis olet todennut jonkin viherjauheen maultaan epämiellyttävävksi, kokeile ihmeessä ohranorasjauhetta!

Toisen oraan, vehnänoraan tapaan ohranoras on sisällöltään ravintorikasta. Siinä on niin vitamiineja, mineraaleja kuin aminohappoja. Vitamiineista siinä on erityisesti A-, B- ja C-vitamiinia, minkä lisäksi siinä on aminohappoja.

Ohranorasjauheessa on runsaasti kuituja ja proteiinia. Näin ollen sen terveysvaikutukset tuntuvat erityisesti vatsan hyvinvoinnissa. Proteiinin ansiosta ohranorasjauhe sopii täydentämään vaikkapa kasvissyöjän ravintoa. Se toimii myös smoothiessa ja pirtelössä erinomaisena proteiinin lähteenä.

Ohranoras maistuu raikkaalta. Sen tuoksu tuo maaseudun jokaisen kotiin kuivattua heinää muistuttavalla tuoksullaan. Sellaisenaan veteen lisättävä ohranorasjauhe toimii hyvin vaikkapa aamupalan terveyspommina. Jauhe tulee sekoittaa nimenomaan kylmään veteen, sillä kuuma vesi tuhoaa ohranoraan sisältämiä entsyymejä.

Kun ohranorasjauhetta tottuu käyttämään päivittäisenä ja tehokkaana luontaistuotteena, kannattaa sitä kenties ostaa enemmän kerralla. Onneksi sitä on saatavilla niin puolen kilon kuin jopa kilon pakkauksissa.

Usein ohranorasjauheen käyttö suositellaan aloittamaan vähitellen sen vaikutuksiin totutellen. Kun päivittäinen annos on valmjstajan ohjeen mukainen, saadaan sen terveysvaikutukset hyötykäyttöön parhaiten.

Ohranorasjauhetta myyvät useat tunnetut luontaistuotekaupat netissä. Näihin lukeutuvat muun muassa Luontaistukku, Puhdistamo ja KoRo. Luontaistuotekaupasta voit kysyä myös mahdollisista haittavaikutuksista ja rajoituksista.

Mitä on ohranorasmehujauhe?

Ohranorasjauheen lisäksi tämän luontaistuotteen terveysvaikutukset voi hyödyntää myös niin sanotulla ohranorasmehujauheella. Se on mehustetusta ohranoraasta kuivattua jauhetta.

Mehujauheen voi sekoittaa suoraan veteen tai vaikkapa johonkin toiseen mehuun. Jos haluat ohranoraan terveysvaikutukset ruoanlaittoon, kokeile tehdä siitä pestoa tai salaattikastiketta.


Joko sinä olet kokeillut ohranorasjauhetta tai jotakin muuta siitä valmistettua luontaistuotetta, kuten ohranorasmehujauhetta? Onko sinulla kokemuksia muista viherjauheista? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Acai-marja ja Acain terveysvaikutukset Kaksi kourallista acai-marjoja

Acai-marja on todellinen ihmemarja. Acai sisältää jopa 6 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka! Lue lisää Acain terveysvaikutuksista.

38
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Mulperimarja Mulperimarjoja kulhossa

Mulperimarja on superfood, jonka syömisestä ei tule huonoa omaatuntoa. Mitä terveysvaikutuksia mulperimarjoilla on?

12
Vitamiinit netistä edullisesti Viisi vitamiinipurkkia vierekkäin

Moni syö päivittäin jotakin vitamiinia, kuten D-vitamiinia. Saako vitamiinit netistä edullisemmin?

31
Paras rasvanpolttaja Purkillinen rasvanpolttajia

Omaan käyttöön paras rasvanpolttaja löytyy vain kokeilemalla eri tuotteita. Mitä rasvanpolttaja oikeastaan tekee?

20
Karppaus ateriat Kulhossa oleva karppaus-ateria

Karppaus ateriat ovat valmiina myytäviä vähähiilihydraattisia ruoka-annoksia karppaajille. Karppaus on hiilihydraattien vähentämistä ruokavaliosta.

16

Ei kommentteja

Tuotevinkit