Puolukan viisi terveysvaikutusta

Yksi pitää mustikasta, toinen puolukasta. Nämä ovat varmasti kaksi tunnetuinta kotimaista marjaa. Mustikan terveysvaikutukset ovat tunnettuja, mutta harvempi taitaa tuntea puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia.

Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Puolukan terveysvaikutukset voi poimia tuoreena metsästä. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää puolukkajauhetta. Jauhe on helppokäyttöinen ja nopea tapa saada puolukan terveysvaikutukset hyödynnettyä.

Puolukan terveysvaikutukset

Seuraavassa muutamia puolukan vaikutuksista terveyteen:

1. Runsaasti antioksidantteja

Antioksidantit ovat ihmiselle tärkeitä, koska ne toimivat elimistössä haitallisia niin sanottuja vapaita radikaaleja vastaan.

2. Korkea kuitupitoisuus

Puolukan ja puolukkajauheen kuitupitoisuus on korkea. Kuiduista on tunnetusti apua muun muassa vatsan hyvinvointiin.

3. Auttaa verensokeriin

Muitakin puolukan terveysvaikutuksia edistävät polyfenolit ja kuidut ovat kenties avuksi myös verensokerin hallinnassa. Hyödyistä verensokeriin on saatu myös viitteitä ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa.

4. Voi auttaa silmiä

Puolukan sisältämät antoksidantit voivat olla hyväksi silmien terveydelle. Antioksidantit ovat myös yleisesti hyödyksi ihmiselle.

5. Voi edistää sydämen terveyttä

On olemassa viitteitä, että puolukka on terveellinen myös sydämelle. Terveysvaikutukset johtuvat tiettävästi juurikin puolukan sisältämistä kuiduista ja polyfenoleista.

Monikäyttöinen kotimainen superfood!

Puolukasta voi tehdä mehua, hilloa tai hyytelöä. Pakastamalla puolukat sellaisenaan voidaan tämä kotimainen superfood saada ympärivuotiseen käyttöön lisäämällä marjoja pakasteesta vaikkapa aamupuuroon tai smoothieen. Jos tuoreiden puolukoiden kirpeys on liika omaan makuun, voi pakasteesta otetut marjat maistua sellaisenaan.

Poimimalla omat puolukkasi metsästä saat hyödynnettyä ilmaisen terveyspommin. Kysymys kuuluukin, että miksi et hyödyntäisi tätä kotimaista luonnontuotetta? Puolukan terveellisyys on siis mahdollista saada hyödynnettyä ilmaiseksi!

Hyödyt kätevästi myös puolukkajauheesta

Jauheessa puolukan terveysvaikutukset saa käyttöön tiivistetyssä muodossa — teelusikallinen jauhetta voi vastata jopa desilitraa tuoreita puolukoita!

Puolukkajauheet sisältävät yleensä myös yhden puolukan terveellisimmistä osista, siemenet. Puolukkajauhe valmistetaan kuivaamalla puolukat. Tämän jälkeen puolukat jauhetaan hienoksi jauheeksi. Kuivaaminen vaikuttaa puolukkaan hyvin vähän. Ainoastaan C-vitamiinipitoisuus laskee verrattuna tuoreisiin marjoihin.

Puolukkajauhe voi säilyä jopa useita vuosia, mutta yleensä pussi tyhjenee hyvissä ajoin ennen parasta ennen päiväystä. Yleensä jauhetta ei suositella säilytettävän jääkaapissa, eikä toisaalta myöskään liian lämpimässä.

Mikä parasta, puolukkajauheet ovat useimmiten täysin kotimaisia tuotteita: marjat on poimittu ja jalostettu Suomessa.

Jauhetta käyttäneiden kokemuksia

Selasimme läpi luontaistuotteita netissä myyvien kauppojen tuotesivuja, joilta keräsimme asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia puolukkajauheesta.

Seuraavassa lista usein esille tulleista vaikutuksista ja käyttökokemuksista:

  • ”Tuoreista puolukoista en pidä, mutta jauheena saan marjan hyötykäyttöön”
  • ”Helppo tapa syödä runsaasti marjoja ja saada käyttöön niiden terveysvaikutukset”
  • ”Sopii jogurttiin, puuroon ja smoothieen”

Huomioithan, että kyseessä on asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia. Tällaisiin kannattaa aina suhtautua kriittisesti, sillä niiden aitous on hankala varmistaa. Toisaalta puolukalla on myös tutkittuja terveysvaikutuksia, joita keräämämme kokemukset tukevat.


Onko sinulla kokemuksia puolukkajauheen terveysvaikutuksista? Kirjoita kommenteissa kokemuksesi. Voit myös kertoa oletko huomannut jotain eroa tuoreiden puolukoiden vaikutuksissa verrattuna jauheen käyttöön.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Paras viherjauhe? Viherjauheet vertailussa Vihreää jauhetta lusikassa ja pöydällä

Mitä ovat viherjauheet? Entä minkälaisia terveysvaikutuksia niillä on? Katso listamme parhaista viherjauheista.

42
Paras vedenpuhdistin Vettä, johon tipahtaa vesipisara

Vedensuodatin poistaa vedestä kalkkia, raskasmetalleja sekä muita epäpuhtauksia. Jos haluat esimerkiksi, että juomavesi on mahdollisimman puhdasta, kannattaa harkita vedenpuhdistimen hankkimista.

20
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Pinaatti Pussillinen pinaattijauhetta, taustalla tuoretta pinaattia

Pinaatti on terveellinen vihannes, jota voi käyttää myös jauheena. Lue mitä terveysvaikutuksia pinaatilla on.

8
Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Paras punavalolaite – Innolux Red? Punaista valoa tummalla taustalla

Mitä on punavalohoito ja minkälaisia vaikutuksia sillä on? Entä mikä voisi olla paras laite mihinkin käyttöön?

40
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22

Ei kommentteja

Tuotevinkit