Alevahti.fi

Puolukan viisi terveysvaikutusta

Yksi pitää mustikasta, toinen puolukasta. Nämä ovat varmasti kaksi tunnetuinta kotimaista marjaa. Mustikan terveysvaikutukset ovat tunnettuja, mutta harvempi taitaa tuntea puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia.

Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Puolukan terveysvaikutukset voi poimia tuoreena metsästä. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää puolukkajauhetta. Jauhe on helppokäyttöinen ja nopea tapa saada puolukan terveysvaikutukset hyödynnettyä.

Puolukan terveysvaikutukset

Seuraavassa muutamia puolukan vaikutuksista terveyteen:

1. Runsaasti antioksidantteja

Antioksidantit ovat ihmiselle tärkeitä, koska ne toimivat elimistössä haitallisia niin sanottuja vapaita radikaaleja vastaan.

2. Korkea kuitupitoisuus

Puolukan ja puolukkajauheen kuitupitoisuus on korkea. Kuiduista on tunnetusti apua muun muassa vatsan hyvinvointiin.

3. Auttaa verensokeriin

Muitakin puolukan terveysvaikutuksia edistävät polyfenolit ja kuidut ovat kenties avuksi myös verensokerin hallinnassa. Hyödyistä verensokeriin on saatu myös viitteitä ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa.

4. Voi auttaa silmiä

Puolukan sisältämät antoksidantit voivat olla hyväksi silmien terveydelle. Antioksidantit ovat myös yleisesti hyödyksi ihmiselle.

5. Voi edistää sydämen terveyttä

On olemassa viitteitä, että puolukka on terveellinen myös sydämelle. Terveysvaikutukset johtuvat tiettävästi juurikin puolukan sisältämistä kuiduista ja polyfenoleista.

Monikäyttöinen kotimainen superfood!

Puolukasta voi tehdä mehua, hilloa tai hyytelöä. Pakastamalla puolukat sellaisenaan voidaan tämä kotimainen superfood saada ympärivuotiseen käyttöön lisäämällä marjoja pakasteesta vaikkapa aamupuuroon tai smoothieen. Jos tuoreiden puolukoiden kirpeys on liika omaan makuun, voi pakasteesta otetut marjat maistua sellaisenaan.

Poimimalla omat puolukkasi metsästä saat hyödynnettyä ilmaisen terveyspommin. Kysymys kuuluukin, että miksi et hyödyntäisi tätä kotimaista luonnontuotetta? Puolukan terveellisyys on siis mahdollista saada hyödynnettyä ilmaiseksi!

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Hyödyt kätevästi myös puolukkajauheesta

Jauheessa puolukan terveysvaikutukset saa käyttöön tiivistetyssä muodossa — teelusikallinen jauhetta voi vastata jopa desilitraa tuoreita puolukoita!

Puolukkajauheet sisältävät yleensä myös yhden puolukan terveellisimmistä osista, siemenet. Puolukkajauhe valmistetaan kuivaamalla puolukat. Tämän jälkeen puolukat jauhetaan hienoksi jauheeksi. Kuivaaminen vaikuttaa puolukkaan hyvin vähän. Ainoastaan C-vitamiinipitoisuus laskee verrattuna tuoreisiin marjoihin.

Puolukkajauhe voi säilyä jopa useita vuosia, mutta yleensä pussi tyhjenee hyvissä ajoin ennen parasta ennen päiväystä. Yleensä jauhetta ei suositella säilytettävän jääkaapissa, eikä toisaalta myöskään liian lämpimässä.

Mikä parasta, puolukkajauheet ovat useimmiten täysin kotimaisia tuotteita: marjat on poimittu ja jalostettu Suomessa.

Jauhetta käyttäneiden kokemuksia

Selasimme läpi luontaistuotteita netissä myyvien kauppojen tuotesivuja, joilta keräsimme asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia puolukkajauheesta.

Seuraavassa lista usein esille tulleista vaikutuksista ja käyttökokemuksista:

  • ”Tuoreista puolukoista en pidä, mutta jauheena saan marjan hyötykäyttöön”
  • ”Helppo tapa syödä runsaasti marjoja ja saada käyttöön niiden terveysvaikutukset”
  • ”Sopii jogurttiin, puuroon ja smoothieen”

Huomioithan, että kyseessä on asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia. Tällaisiin kannattaa aina suhtautua kriittisesti, sillä niiden aitous on hankala varmistaa. Toisaalta puolukalla on myös tutkittuja terveysvaikutuksia, joita keräämämme kokemukset tukevat.


Onko sinulla kokemuksia puolukkajauheen terveysvaikutuksista? Kirjoita kommenteissa kokemuksesi. Voit myös kertoa oletko huomannut jotain eroa tuoreiden puolukoiden vaikutuksissa verrattuna jauheen käyttöön.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt Tuore kookos. kookosöljyä ja kookosjauhetta pöydällä

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon.

59
Kuusenkerkkä Kuusenkerkkää

Suomenkin metsissä esiintyvää kuusenkerkkää hyödynnetään monenlaisten luontaistuotteiden valmistuksessa. Mitä kaikkia tuotteita on saatavilla?

13
Hunajamarja eli haskap Hunajamarja eli haskap pensaassa

Haskap eli hunajamarja on todellinen terveyspommi. Suomessa tämä terveysvaikutuksiltaan erinomainen marja on vähemmän tunnettu.

22
Ohranoras – terveysvaikutukset myös mehujauheesta? Ohranorasjauhetta kulhossa. Taustalla ohrapelto.

Käytätkö viherjauheita? Kokeile myös ohranorasta! Ohranorasjauheen käyttö on helppoa, ja se on terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon.

57
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Terveelliset herkut – 6 vaihtoehtoa Pähkinöitä ja taateleita kipoissa

Herkut kuuluvat pienenä osana terveellisimpäänkin ruokavalioon. Mitä terveellisiä vaihtoehtoja herkuille on?

41
Hyaluronihappo – superkosteuttaja iholle ja hiuksille Hyaluronihappo seerumi

Hyaluronihapon tehtävänä on sitoa vettä ihoon ja muualle elimistöön. Miten sen tehoa voi hyödyntää?

59
Paras diffuuseri? – Testissä aroma diffuuserit Muji-ilmankostutin, josta tulee ulos höyryä

Diffuuseri on ilmaa kostuttava laite, jota voi käyttää myös aromaterapiaan. Lue vertailumme aroma diffuusereista ja löydä paras diffuuseri!

53
Havupuu-uutejuoma – hyödyt ja terveysvaikutukset Pullo Karin havupuu-uutejuomaa, taustalla männynoksia

Havupuu-uutejuoma valmistetaaan männyn kuoresta ja nilasta sekä lähdevedestä. Mitä terveysvaikutuksia sillä on?

55

Ei kommentteja