Parhaat Black Friday -tarjoukset

Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt

Mikäpä olisi tunnetumpi kotimainen superfood kuin mustikka – niin tuoreena kuin mustikkajauheena. Metsistä ilmaiseksi poimittava supermarja auttaa esimerkiksi kansantauteihin usein liittyvään matala-asteiseen tulehdukseen. Mustikan terveysvaikutukset niin tuoreena kuin mustikkajauheena tunnetaan hyvin, ja voipa niistä olla apua silmillekin.

Tuoreita mustikoita kipossa metsässä
Mustikkajauhe on hyvä vaihtoehto tuoreille mustikoille.

Mustikka sisältää runsaasti muun muassa antosyaaneja. Nimenomaan antosyaanit auttavat tulehdukseen. Lisäksi niistä on apua aivojen ja verisuonten terveydelle. Tämän lisäksi mustikasta voi olla apua sydän- ja verisuonisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen ja muistisairauksiin.

Silmille mustikan hyödyt näkyvät muun muassa antosyaanien vaikutuksesta silmänpainetautiin, likinäköisyyteen ja kuiviin silmiin.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Mustikkajauhe vai tuoreet mustikat?

Mustikkaa voi tietysti käyttää tuoreena metsästä poimittuna vaikkapa jogurtin tai smoothien seassa. Talveksi mustikat voi pakastaa ja käyttää kätevästi tarpeen mukaan. Mustikkajauhe sen sijaan on luontaistuotekaupoista ja tavarataloista saatava tuote, mikä sisältää samat tutut terveysvaikutukset kuin tuore tai pakastettu mustikka.

Mustikkajauheessa ravintoarvot säilyvät C-vitamiinia lukuunottamatta hyvin. Kuivauksessa tuoreista marjoista poistuu vesi, mikä osaltaan jopa parantaa mustikkajauheen ravintoarvoja verrattuna tuoreisiin mustikoihin. Mustikkajauhe on kätevä lisä esimerkiksi aamupuuroon, ja yleensä teelusikallinen jauhetta vastaa desilitraa tuoreita marjoja. Jo lusikallisella jauhetta voi siis saada suositellun päivittäisen annostuksen marjoja!

Mustikkajauheessa saa päivän suositellun marja-annoksen jo yhdellä lusikallisella.

Tuoreen mustikan, pakastetun mustikan ja mustikkajauheen terveysvaikutukset eivät siis suuresti eroa toisistaan. Kannattaa muitenkin muistaa, että pakastettuna marjat kannattaa hyödyntää noin vuoden sisällä. Näin mustikan ravintosisältö on vielä parhaimmillaan. Pakastaessa ei myöskään tarvitse käyttää sokeria, vaan mustikat säilyvät hyvin sellaisenaan. Mustikkajauhe sen sijaan kannattaa käyttää pakkauksessa merkittyyn päivämäärään mennessä.

Mustikan ravintosisältö (100 g)

271 kJ65 kcal
rasva1,1 g
hiilihydraatti10,2 g
proteiini0,8 g
sokeri8,4 g
Tuoreiden mustikoiden ravintosisältö.

Mustikan vitamiinit

Mustikassa on paljon esimerkiksi A-, B- ja C-vitamiinia. Vitamiinien lisäksi mustikoissa on runsaasti magnesiumia, kalsiumia, kuituja ja flavonoideja.

A-vitamiini3,90 µg
B1, Tiamiini0,13 mg
B2, Riboflaviini0,01 mg
B3, Niasiini0,40 mg
B6, Pyridoksiini0,06 mg
B9, Foolihappo11,2 µg
B12, Syanokobalamiini0,00 µg
C-vitamiini7,20 mg
D-vitamiini0,00 µg
E-vitamiini1,90 mg
K-vitamiini9,00 µg

Lista terveysvaikutuksista

  1. Apua matala-asteiseen tulehdukseen
  2. Apua sydän- ja verisuonisairauksiin, kakkostyypin diabetekseen ja muistisairauksiin.
  3. Silmänpainetautiin, likinäköisyyteen ja kuiviin silmiin.

Jos haussa on vielä mustikkaakin ”parempi” superfood, kannattaa tutustua acai-marjaan. Acai sisältää jopa 6-kertaisesti antioksidantteja verrattuna mustikkaan!


Mustikan terveysvaikutukset ovat monille tuttuja. Poimitko sinä itse omat mustikkasi vai käytätkö kenties mustikkaa jauheena? Kirjoita kommentti!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luontaistuotteista apua flunssaan? Valkosipulia

Flunssaan voi saada apua niin erilaisista ravintolisistä kuin luontaistuotteista. Lue mitä keinoja flunssaa vastaan kannattaa kokeilla.

34
Nokkosen terveysvaikutukset – tee, jauhe ja siemenet Nokkosia

Nokkonen on kotimainen superfood, joka tunnetaan terveysvaikutuksistaan. Nokkosen hyödyt voi saada niin kuivattuna kuin tuoreena.

58
Kollageeni – apua nivelille ja iholle? Naisen silmä ja iho kuvattuna läheltä

Kollageeni on ihmisen elimistössä esiintyvä proteiini. Mikä on kollageenien merkitys nivelille ja iholle?

44
Parhaat idätysastiat ja -laatikot Ituja lautasella

Idättäminen on suosittu tapa saada itujen terveysvaikutukset arkikäyttöön. Mitkä ovat parhaat idätysastiat? Entä miten idätyslaatikko toimii?

34
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Kurkuma ja kurkumiini Kurkumiinijauhetta ja purkki kurkumiinikapseleita

Kurkuma ja sen aktiivinen vaikuttava aines kurkumiini sisältävät useita terveysvaikutuksia. Lue lisää kurkumiinista ja sen hyödyistä.

21
Evolve Organic Beauty – luonnonkosmetiikkaa Englannista

Evolve Organic Beauty on englantilainen luonnonkosmetiikan brändi. Se valmistaa vuosien kokemuksella luonnonmukaisia kosmetiikan tuotteita.

61
Apteekkituotteet ja reseptilääkkeet netistä Henkilökuntaa ja asiakas apteekissa

Apteekkituotteet voi ostaa netistä. Tiesitkö, että jopa reseptilääkkeet saa tilattua netistä?

46
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37

Ei kommentteja