Parhaat Black Friday -tarjoukset

Pakurikäävän terveysvaikutukset

Pakurikääpä on Suomen metsissä yleinen lahottajasieni, joka kasvaa lehtipuiden varsissa. Sen terveysvaikutuksiin on vasta alettu tutustua tarkemmin, mutta alustavia tuloksia on jo saatu esimerkiksi vaikutuksista tulehduksiin, vastustuskykyyn sekä syöpäsoluihin.

Kuutioita pakurikäävästä
Pakurikäävän hyödyt saa käyttöön esimerkiksi jauheena tai pakuriteenä.

Vaikka virallista tutkimustietoa ei vielä ole, on pakurikääpä ja sen puuhun kasvattama ”pakuri” tunnettu jo vuosisatoja Suomessa sekä ulkomailla kansanlääkkeenä. Eli kyseessä on todellinen luonnon oma superfood!

Luonnossa pakurikääpä on helppo tunnistaa. Olet saattanut kohdata metsässä tai jopa kotipihassa koivun, jonka varressa on iso musta möhkäle. Nämä ovat ”pakureita” eli pakurikäävän aiheuttamia ulokkeita puussa. Useimmiten luontaistuotteena käytetty pakurikääpä tarkoittaa nimenomaan pakurista tehtyä jauhetta tai uutetta eikä itse pakurikääpää.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Hyödyt käyttöön pakurijauheena tai pakuriteenä

Suomessa pakurikäävän terveyshyödyistä on tiedetty jo vuosisatoja. Kansanlääkettä juotiin sota-aikaan kuin kahvia ja vielä nykyäänkin vanhankansan ihmiset saattavat muistaa juoneensa pakurikääpäteetä. Tee tunnettiin myös nimellä ”tikkatee”. Kyse ei ole vain terveysvaikutuksista vaan tee on hyvänmakuista! Vaikka pakurikäävän käyttö on tehnyt tietä modernille lääketieteelle, ovat suomalaiset ja ihmiset maailmalla löytäneet sen uudelleen.

Pakurikääpä tunnetaan nykyään tehokkaana superfoodina. Koska kääpää kasvaa Suomessa paljon, löydät useita kotimaisia pakurikääpätuotteita. Useimmiten kääpä on jauhettu ruskeaksi jauheeksi. Jauhetta voidaan sitten sekoittaa ohjeen mukaan veteen esimerkiksi teeksi. Parhaan tuloksen saa yleensä keittämällä 20-50 minuuttia, mutta ohjeet kannattaa lukea aina tuotekohtaisesti. Lisäksi pakurikääpää myydään pakuriuutteena, mikä tekee siitä helposti nautittavaa.

Tietenkin pakurikääpää saa suoraa Suomen metsistä kuka vain, mutta luontaistuotteina myytävät pakurituotteet ovat paljon turvallisempia. Pakurikääpä tulee kerätä alueelta, jossa se ei ole voinut imeä itseensä myrkyllisiä aineita, ja puhdistusprosessi on välttämätön. Toisaalta pakurikääpien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, koska käävän kerääminen puusta vahingoittaa aina puuta. Eli pakurikääpiä saisi kerätä vain omista puista.

Onneksi luontaistuotekaupat ovat täynnä laadukkaita ja edullisia pakurituotteita suoraan Suomesta!

Apua vatsavaivoihin ja verenpaineeseen?

Perinteisesti pakurikäävän vaikutuksista on haettu apua nimenomaan vatsavaivoihin. Sillä on kuitenkin hoidettu ja hoidetaan edelleen useita erilaisia vaivoja sekä sairauksia. Näitä ovat esimerkiksi hampaiden parodontiitti, verenpaine, ihottumat, syöpä, tulehdustilat ja flunssa tai muu immuunijärjestelmän tehostaminen.

Tutkijat ovat erityisesti kiinnostuneet pakurikäävän antioksidanttisista piirteistä. Antioksidantit yhdistetään usein terveysvaikutuksiin. Tähän mennessä tutkituista kasveista ja luonnollisista materiaaleista nimenomaan pakurikääpä on luonnon voimakkain antioksidantti. Lahottajasienessä on useita parantavia ainesosia, joita käytetään myös nykylääketieteessä. Germanium, melaniini, betuliini ja polysakkaridi ovat näistä muutama esimerkki.

Vaikka nykyään useimpiin vaivoihin voidaan käyttää lääkkeitä, on pakurikäävälle vielä paikkansa ihmisten arjessa. Jos tarvitset voimaa tai tehokkuutta kylmiin talvipäiviin, pakurin nauttiminen superfoodina voi olla vastaus ongelmiisi. Ihmiset saattavat käyttää sitä ihan vain yleiskunnon ja terveyden ylläpidon huolehtimiseen. Tuotteet ovat yleensä täysin luonnollisia eikä niihin ole lisätty lisäaineita. Ja koska tuotetta valmistetaan Suomessa, on se hyvä vaihtoehto ulkomailta tuleville superfoodeille.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Luonnonkosmetiikan verkkokauppa – Top 5 Kaksi pulloa luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan verkkokauppoja on Suomessa useita. Tarjolla on laajempi valikoima ja halvemmat hinnat.

45
Vitamiinit, magnesium ja sinkki suihkeena – kannattaako suihkeen käyttö? Pullo vitamiinisuihketta

Sinkkisuihke, magnesiumsuihke, vitamiinisuihkeet -- ravintolisän voi ottaa tabletin sijasta myös suihkeena. Mitä etuja siitä on?

80
Paras tehosekoitin – testi ja vertailu 7 eriväristä tehosekoitinta

Parhaat tehosekoittimet valmistavat erilaiset ruoat ja välipalat sekunneissa. Mikä voisi olla paras tehosekoitin? Katso vertailu!

44
Mustikkajauhe – terveysvaikutukset ja hyödyt Mustikoita kulhossa

Mustikkajauheella voidaan saada samat terveysvaikutukset kuin tuoreilla mustikoilla. Lue lisää mustikkajauheen hyödyistä.

51
Maria Åkerberg – laadukasta luonnonkosmetiikkaa Ruotsista Useita Maria Åkerberg -tuotteita vierekkäin

Maria Åkerberg on ruotsalainen luonnonkosmetiikan valmistaja. Ihmisen ja luonnon hyvinvointia kunnioittavat tuotteet valmistetaan Ruotsissa.

64
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Vehnänoras Purkillinen vehnänorasjauhetta

Vehnänoras on superfood, jota voi käyttää niin jauheena kuin mehuna. Entä jos kasvattaisit vehnänorasta itse?

11
Superfoodit – 10 parasta! Useita superfoodeja kulhossa

Superfoodit ovat luonnossa kasvavia terveyspommeja! Mitkä ovat parhaat superfoodit?

31
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55
Goji-marja on todellinen luonnon ihme Goji-marjoja pöydällä olevassa lusikassa

Goji-marjaa sanotaan yhdeksi maailman ravinnerikkaimmista marjoista. Lue lisää Goji-marjasta ja sen terveysvaikutuksista.

37

Ei kommentteja