Kookosöljy ja kookosrasva – terveellisyys ja hyödyt

Alevahti.fi

Kookosöljy on erittäin monikäyttöinen luonnontuote. Sitä voi käyttää ihonhoidosta ruoan paistamiseen ja ruoanlaittoon. Kookosrasva tarkoittaa käytännössä samaa kuin kookosöljy. Öljy on vain rasvaa, joka on sulanut lämmössä.

Onko kookosöljy terveellistä?

Kuten monista luonnontuotteista ja erityisesti suosituksi nousseista sellaisista, myös kookosöljyn terveellisyydestä voidaan olla monta mieltä. Kyseessä on kuitenkin rasva, jota ei saisi liikaakaan ravinnossa olla.

Suurin osa kookosrasvasta onkin tyydyttynyttä rasvaa eli kovaa rasvaa, mikä ei ole ihmiselle terveellistä. Siinä ei myöskään ole ihmiselle terveellisiä omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja. Tästä syystä esimerkiksi paistorasvana kannattaa suurimmaksi osaksi käyttää mielummin esimerkiksi rypsiöljyä, jossa näitä terveellisiä omega-rasvahappoja on.

Miten käyttää kookosöljyä?

Kookosöljyä voi käyttää hiustenhoitoon ja ihonhoitoon, mutta myös hampaiden pesuun ja meikinpoistoon! Jos haussa on siis luonnontuote hiusten- tai ihonhoitoon, on kookosöljy erinomainen valinta.

Sisältö jatkuu tuotevinkkien jälkeen.

Sisältö jatkuu.

Ruoanlaittoon kookosöljy sopii muun muassa paistorasvaksi. Suuria määriä kookosöljyä ei kuitenkaan kannata sellaisenaan nauttia, sillä kyseessä on kuitenkin rasva. Pieninä annoksin kookosöljy ja kookosrasva sen sijaan sopivat vaikkapa teen tai kahvin maustajaksi.

Kookosrasva vai kookosöljy?

Kookosrasva ja kookosöljy ovat siis sama asia. Kookosrasva sulaa öljymäiseksi noin 25 asteen lämpötilassa. Tämä kannattaa huomioida siinä miten kookosöljyä säilöö. Omista käyttötavoista johtuen voi olla parempi, että kookosrasva on joko kiinteämpää tai pehmeämpää.


Minkälaisia kokemuksia sinulla on kookosrasvan tai kookosöljyn käytöstä ja hyödyistä? Kommentoi!

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Moringa – ihmeiden puu! Pussi moringa-jauhetta, taustalla moringapuu

Moringa-jauhe on helppo tapa saada ihmeiden puuna tunnetun moringan terveysvaikutukset käyttöön.

29
Marja-aronia – rouheena, jauheena tai tuoreena omalta pihalta! Marja-aronian terttuja lautasella

Marja-aronia on Suomessakin viihtyvä pensas, joka tuottaa terveysvaikutuksiltaan erinomaisia marjoja. Minkälainen marja on kyseessä?

68
Luontaistuotteet ja ravintolisät nivelille Osoittava etusormi, jossa nivelrikko

Luontaistuotteista ja ravintolisistä voi saada apua niveliin liittyviin vaivoihin. Minkälaisia tuotteita on saatavilla?

43
Chia-siemenet – terveysvaikutukset ja hyödyt Chian siemeniä

Pienikokoiset chia-siemenet ovat terveysvaikutuksiltaan monipuolisia. Entä oletko jo kokeillut chia-vanukasta?

51
Puolukan viisi terveysvaikutusta Puolukkaa kasvamassa luonnossa

Harva tuntee puolukan monipuolisia terveysvaikutuksia. Jos tuoreet puolukat eivät maistu sinulle, kokeile puolukkajauhetta!

33
Serrapeptaasi Luontaistukku Serrapeptaasi

Serrapeptaasi pilkkoo ainoastaan sairasta ja kuollutta kudosta, ei tervettä ja elävää. Minkälainen entsyymi on oikein kyseessä?

13
Ubikinoni – terveysvaikutukset lisäravinteesta? Purkillinen ubikinoni Q10 -lisäravinnetta

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on ihmisen elimistössä esiintyvä K-vitamiinin kaltainen yhdiste. Mitkä ovat ubikinonin terveysvaikutukset? Entä voiko sen hyötyjä lisätä ravintolisällä?

54
Klorella Ylhäältä päin kuvattu meri

Chlorella eli klorella on makeassa vedessä elävä levä. Tabletteina ja jauheena myytävä levä on ravinnerikas luontaistuote.

8
Raw food eli raakaravinto Raakaravintoa eli raw foodia lautasella

Raw food -ruokavaliota eli raakaravintoa noudattava ei syö prosessoitua eikä kypsennettyä ruokaa. Mitä tässä ruokavaliossa oikein syödään ja mihin raja vedetään?

25
Tryptofaani – nukahda nopeammin ja nuku paremmin? Purkillinen tryptofaania, taustalla peti

Tarvitsetko apua nukahtamiseen ja laatua uneen? Tryptofaani voi olla avuksi. Mistä oikein on kyse ja minkälaisia tuotteita on saatavilla?

55

Ei kommentteja

Tuotevinkit