Personal trainer avuksi laihdutukseen?

Alevahti.fi

Personal trainer voi tietyissä tapauksissa olla korvaamattoman suuri apu laihdutukseen ryhdyttäessä. Personal trainer on toisin sanoen henkilökohtainen valmentaja, jonka tietämys ja kokemus auttavat painonpudotusta tavoitellessa.

Personal trainer

Ammattitaitoinen personal trainer eli PT osaa kertoa mitkä harjoitusmuodot toimivat kohdallasi ja minkälaista ruokavaliota kannattaa noudattaa. Eikä pidä unohtaa, että oma personal trainer on myös kannustava tekijä, kun pyritään asetettuihin tavoitteisiin.

Jos pyrit yksin asettamiisi tavoitteisiisi, olet vastuussa vain itselle – ja mikä onkaan helpompaa, kuin huijata itseä silloin tällöin? Olemalla vastuussa myös toiselle ihmisille, tavoitteissa ja sovitussa ohjelmassa pysyminen on varmasti helpompaa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että personal trainer ei voi saavuttaa tavoitteita sinun puolestasi, vaan töitä joudutaan tekemään yhtä paljon kuin ilman valmentajaa. Personal trainer auttaa lähinnä tekemään oikeita asioita järkevästi.

PT vai ravintovalmentaja?

Personal trainerin käyttö ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille. Jos tietoa ja taitoa löytyy itseltä, niin liikunnasta kuin ravinnostakin, voi hyvin pärjätä ilman omaa valmentajaa. Toisaalta, jos haluaa ammattitaitoisen ja osaavan henkilön tavoitteiden tueksi, voi personal trainer olla vastaus tarpeisiin.

Jos tietää mikä liikunta sopii itselle, ja on todennut sen toimivaksi, voikin personal trainerin sijaan tarvita apua sopivan ruokavalion löytämiseen. Tällöin voikin personal trainerin sijaan olla tarvetta ravintovalmentajalle. Ravintovalmentaja auttaa löytämään ruokavalion, mikä toimii juuri sinun kohdallasi niin terveyden kuin vaikkapa painonhallinnan tukena.

Seuraavassa muutamia syitä minkälaisissa tapauksissa personal trainer voisi olla hyvä apu tavoitteiden saavuttamisessa.

Miksi ottaa personal trainer?

  1. Sinulla ei ole tietotaitoa oikeanlaisesta kuntoiluista ja ravinnosta.
  2. Olet yrittänyt laihduttaa jo pitkään, mutta ilman tuloksia.
  3. Tarvitset lisämotivaatiota tavoitteiden saavuttamiseen.
  4. Haluat tarkan harjoitteluohjelman, jota noudattaa itsenäisesti.
  5. Haluat lopettaa arvuuttelun, mikä harjoitus toimii kohdallasi ja mikä ei.

Onko sinulla kokemuksia oman valmentajan, personal trainerin tai ravintovalmentajan käyttämisestä laihdutuksen tavoittelussa?

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Kalorikulutus Kalorikulutus

Kalorikulutus vaihtelee suuresti – riippuen esimerkiksi sukupuolesta, painosta ja iästä. Miten eri lajit kuluttavat kaloreita?

13
Luontaistuote laihdutukseen Marjoja sydämen muotoisessa kulhossa

Ruokavaliolla on suuri merkitys laihdutuksessa ja painonhallinnassa. Löytyykö laihdutuksen tueksi luontaistuotteita?

27
Painoindeksi, painoindeksilaskuri ja kaava Puntari

Painoindeksiä käytetään pituuden ja painon suhteen laskemiseen. Mikä on painoindeksin kaava? Laske omasi painoindeksilaskurilla!

42
Kaloritaulukko Kaloritaulukko

Kaloritaulukko on oiva apu esimerkiksi painonpudotusta tavoitellessa. Taulukosta saat tarkat tiedot eri ravintoaineiden kalorimääristä.

14
Ideoita talviliikuntaan – virkistystä ja paremmat unet! Talvinen maisema, jossa tie ja lumisia puita

Useilla liikuntainnostus loppuu talvella -- liikunnalla on suuri merkitys myös uneen. Katso ideoita talviliikuntaan.

62

Ei kommentteja

Tuotevinkit