Kalorikulutus

Alevahti.fi

Jotta painonpudotus onnistuisi, on ihmisen kulutettava enemmän kaloreita, kuin hän ravintoaineista päivän aikana saa. Kalorikulutus vaihtelee suuresti – riippuen esimerkiksi sukupuolesta, painosta ja iästä.

Arviot kalorikulutuksesta ovat tietenkin viitteellisiä, mutta niiden perusteella on hyvä vertailla eri lajeja keskenään.

Kalorikulutus

Helpoin tapa nostaa kalorikulutusta on jonkin mielekkään liikunnan harrastaminen. Toinen erinomainen tapa lisätä kalorikulutusta on lisätä hyötyliikuntaa, jolloin päivittäinen kulutus nousee lähes huomaamatta. TV:n katselussa kaloreita kuluu reilusti alle sata tunnissa, kun vaikkapa kevyehköllä kävelylenkillä jo yli 300!

Kalorikulutuksen seuraamiseen voi olla suurta apua laadukkaasta sykemittarista, joka antaa kohtalaisen tarkkoja lukemia kulutuksesta. Sykemittarin antama arvio perustuu henkilö painoon, pituuteen, sekä sykkeestä mitattavaan rasitustasoon.

Kalorikulutus lajeittain

Taulukosta voit katsoa, miten eri lajit kuluttavat kaloreita. Viitteellinen kalorikulutus 80-kiloisella henkilöllä, jos lajia harrastaa tunnin:

Kävely 337
Hölkkä 506
Juoksu 10km 776
Retkeily 476
Hiihto 676
Pyöräily 320
Salibandy 480
Jalkapallo 625
Tanssi 464
Jääkiekko 640
Sulkapallo 465
Tennis 576
Nyrkkeily 730
Golf 410
Squash 915
Uinti 506
Spinning 669

Paljonko normaali ihminen kuluttaa kaloreita päivässä?

Keskimääräinen energiantarve on noin 1600-3000 kilokaloria vuorokaudessa. Kalorien kulutukseen vaikuttaa suuresti muun muassa se kuinka paljon liikkuu päivän aikana. Lisäksi pojilla energiantarve on tyttöjä suurempi. Kaloreita kuluu paljon myös peruselintoimintoihin, kuten hengitykseen ja ruuansulatukseen.

Montako kaloria päivässä, että laihtuu?

Laihtuakseen ihmisen pitäisi syödä hieman vähemmän kaloreita kuin mitä kuluttaa. Ero syötyjen kaloreiden ja kulutettujen kaloreiden välillä ei myöskään saa olla liian suuri. Kaloritaulukosta voit löytää sopivia ruokia oman laihdutuksen tueksi.


Oman lajin löytäminen voi olla joskus vaikeaa. Näin saattaa olla, jos ei vaikkapa lapsena ole harrastanut urheilua aktiivisesti. Lajeihin tutustuminen kuitenkin kannattaa. Parhaimmillaan mieluisan lajin harrastaminen on paitsi tehokasta painonhallintaa, mutta myös mukavaa ja sosiaalista toimintaa.

Kategoriat ja avainsanat

Lue myös

Ideoita talviliikuntaan – virkistystä ja paremmat unet! Talvinen maisema, jossa tie ja lumisia puita

Useilla liikuntainnostus loppuu talvella -- liikunnalla on suuri merkitys myös uneen. Katso ideoita talviliikuntaan.

62
Painoindeksi, painoindeksilaskuri ja kaava Puntari

Painoindeksiä käytetään pituuden ja painon suhteen laskemiseen. Mikä on painoindeksin kaava? Laske omasi painoindeksilaskurilla!

42
Personal trainer avuksi laihdutukseen? Personal trainer

Personal trainer voi auttaa, jos haluat laihduttaa tai tavoittelet terveellisempää elämää.

38
Luontaistuote laihdutukseen Marjoja sydämen muotoisessa kulhossa

Ruokavaliolla on suuri merkitys laihdutuksessa ja painonhallinnassa. Löytyykö laihdutuksen tueksi luontaistuotteita?

27
Kaloritaulukko Kaloritaulukko

Kaloritaulukko on oiva apu esimerkiksi painonpudotusta tavoitellessa. Taulukosta saat tarkat tiedot eri ravintoaineiden kalorimääristä.

14

Ei kommentteja

Tuotevinkit