Painonpudotus vaatii kärsivällisyyttä

Painonpudotus voi parhaimmillaan johtaa huomattavasti mukavampaa ja helpompaan elämään. Juuri sen takia painonpudotus onkin tavoitteena lukuisilla ihmisillä. Toisaalta mahdollinen ylipaino voi vaikuttaa elämään monella negatiivisella tavalla: huono itseluottamus, masennus, terveysriskit ja muut fyysiset vaikeudet voivat kaikki olla seurauksia jo lievästä ylipainosta. Pyrkimällä normaalipainoon voidaan siis saavuttaa monia positiivia seikkoja.

Ensimmäinen askel, joka ylipainoisen kannattaa ottaa, on varata aika lääkärille, joka voi mahdollisesti suositella miten painonpudotusta kannattaa ja kestää lähteä tavoittelemaan. Lääkärin tulisi suorittaa kattavat testit, jotta mahdolliset terveysriskit saadaan kartoitettua ja painonpudotus voi alkaa terveeltä pohjalta.

5 vinkkiä painonpudotukseen

1. Asenne. Painonpudotus koostuu kohtalaisen yksinkertaisista tekijöistä, joihin voidaan helpoiten vaikuttaa riittävällä liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla. Tärkein tekijä painonpudotusta tavoitellessa on kuitenkin oikea asenne.

2. Aseta realistiset tavoitteet. Suurin virhe painonpudotusta tavoitellessa on liian kovien tavoitteiden asettaminen. Ensimmäiseksi tavoitteeksi voit vaikka asettaa päivittäisen liikunnan lisäämisen ja epäterveellisen ruoan vähentämisen. Kiloja on turha laskea ennen kuin ainakin kaksi edellä mainittua asiaa on otettu huomioon.

3. Kuuntele kehoasi. Painonpudotukseen ryhdyttäessä kehossa tapahtuu erilaisia reaktioita. Jos painonpudotus tuntuu liian rankalta, sitä se luultavasti myös on. Tässä tapauksessa tulee miettiä onko esimerkiksi liikuntaa lisätty liian kovalla tahdilla tai onko ruokavalioita karsittu turhan tiukasti.

4. Vältä turhaa herkuttelua. Suosikkiherkkujen kokonaan kieltäminen ei ole mielekästä, eikä edes järkevää. Turhaa napostelua on kuitenkin vältettävä. Syö lisäksi enemmän kuituja. Kuidut täyttävät nopeammin ja ne pitävät näläntunteen kauemmin poissa.

5. Juo enemmän vettä. Vain harvat juovat tarpeeksi vettä päivän aikana, vaikka veden juonnilla tiedetään olevan runsaasti positiivisia vaikutuksia. Pyri juomaan vaikkapa kuudesta kahdeksaan lasia päivän aikana. Painonpudotukseenkin tarpeeksi nautittu vesimäärä vaikuttaa positiivisesti.

Painonpudotus on elämäntapa

Kurinalaisuus ja kärsivällisyys ovat lopulta parhaat keinot painonpudotusta tavoitellessa. Painonpudotusta ei kannata pitää lyhyenä projektina, vaan pitempiaikaisena elämäntapojen muutoksena. Muutosten ei tarvitse olla järin suuria, jotta positiivisia tuloksia voidaan jo saavuttaa. Perustekijät, kuten terveellinen ruokavalio ja sopiva liikkuminen vievät jo pitkälle tavoitteissasi. Terveellisiä elämäntapoja ei myöskään saa unohtaa heti kun haluttu painonpudotus on saavutettu.

Painonpudotukseen ei ole oikoteitä, mutta pitämällä seuraavat kaksi yksinkertaista seikkaa mielessä onnistumisprosenttisi nousee moninkertaiseksi: syö terveellisesti ja säännöllisesti, sekä harrasta sinulle mieluisia liikuntalajeja.

Mitä asioita sinä olet todennut hyväksi painonpudotusta tavoitellessa? Kirjoita kommentti ja jaa positiiviset sekä negatiiviset kokemuksesi.

Lue myös

Ei kommentteja